|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehod z 2 na 1 dnevni spanec
5.6.2010 9:49:52   
Itkica
Pozdravljene mamice,

zanimajo me vaše izkušnje glede prehoda z dveh na en dnevni spanec. Naša 9 mesečnica spi zaenkrat 2x čez dan, zjutraj 1uro do 1,5ure in popoldan prav tako. Do starosti 6 mesecev je spala 4-5krat dnevno po 30-40 minut, to pomeni da je vsake 2 uri šla spat. Potem sem jo sama nekako poskusila navaditi, da je malce dlje vzdržala in kar hitro je potem prešla na 2 dnevna spanca, in mislim, da je potem precej bolje funkcionorala in tudi raje zaspala. Zdaj me pa zanima, kako ste ve te spance uredile, ko je šlo za prehod iz dveh na en spanec, ali ste kar same nekako poskušale to urediti ali je otrok sam to na nek način pokazal? Vem, da je najbolje sledit otroku, ampak se mi zdi, da je pri tem nekaterim otrokom treba malo pomagat.

Hvala vam za vaše izkušnje in mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehod z 2 na 1 dnevni spanec
5.6.2010 10:01:04   
smej
Naš je tudi bil takšen zaspanček in se mi je zdelo, da ne bo nikoli bedel več kot 2 uri v kosu. Ampak potem se je začelo. Okrog 9 meseca je spal še 3x na dan po 1-1,5 h, pri 11 mesecih je spustil dopoldanski spanec in okrog 12 meseca si je uredil dnevno spanje tako, da spi samo 1x na dan 3 ure. Jaz ga nisem k ničemur silila, ko je nakazal, da je zaspan, sem ga dala spat. Spanje si je uredil po svoje. V bistvu sem jaz sledila njegovemu ritmu.

(odgovor članu Itkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2010 10:10:04   
zmajaz
Naš je začel spati 1x na dan tam okoli 10. ali 11. meseca, in sicer sem ga enostavno začela dajat spat dopoldan malo pozneje in popoldan nič več, ker je bilo tako, da dopoldan je že dokaj zgodaj brez težav zaspal, popoldan pa se je branil iti spat in je s težavo zaspal, pa še potem zvečer ni šel tako lepo spat, če je popoldan prepozno zaspal. Zato sem mu potem dopoldan malo zavlekla, da hodi spat tam med 11:30 in 12. uro, spi okoli 2 uri (včasih tudi do 3 ure, včasih pa tudi samo uro in pol), potem pa gre zvečer spat ob 20h in samo pade dol. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Itkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2010 15:49:52   
jajula
naša mala je okol 1,5 leta začela spati 1x na dan, je nismo nič silili, ker drugaeč je bla vas sitna. je pač bila dopoldne dlje budna in dol padla okol poldneva za cca 2 urci, pol pa zdržala do zvečer

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2010 18:09:57   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Naš je začel spati 1x na dan tam okoli 10. ali 11. meseca, in sicer sem ga enostavno začela dajat spat dopoldan malo pozneje in popoldan nič več, ker je bilo tako, da dopoldan je že dokaj zgodaj brez težav zaspal, popoldan pa se je branil iti spat in je s težavo zaspal, pa še potem zvečer ni šel tako lepo spat, če je popoldan prepozno zaspal. Zato sem mu potem dopoldan malo zavlekla, da hodi spat tam med 11:30 in 12. uro, spi okoli 2 uri (včasih tudi do 3 ure, včasih pa tudi samo uro in pol), potem pa gre zvečer spat ob 20h in samo pade dol. user posted image

Pri nas je identičnouser posted image

Pri 11m je začel sam od sebe spuščat en spanec, sam ni vedu kirga bi spustuuser posted image  En cajt je skoz hotu spat ful pozno popoldne in pol ga zvečer nisem dobila v postlo do 11. Pol mi je ena tle an forumu svetovala, naj ga dam vsak dan 10 minut kasneje spat dopoldne. In je ratalo tko, da smo prestavli dopoldansko spanje na 11.30 in spi 1.5 ure. Potem pa komot zdrži do večera in ob 20.00 pade v postlouser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2010 20:15:13   
Najaa
Naša je tud sama nakazala, da rabi sam še en spanec.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2010 14:47:35   
Katy78
Pri nas je dop. hodil spat okoli 9h in spal ca. 1,5-  2 ure, potem pa še okoli 14:30 za 1,5 - 2 ure. Ko se je začelo dogajat, da zvečer ni in ni mogel zaspati ob eni normalni uri, sem pomislila, da mu je 2x na dan preveč spanja. Postopoma sem mu začela dop. spanec premikati na poznejšo uro, popoldan ga pa nisem več dajala spat. Je pa kar nekaj časa trajalo, da je ujel ritem. Od začetka se je velikokrat zgodilo, da sem ga še vseeno morala dati spat 2x, ker ni spal dlje kot 2 uri in mu je manjkalo spanca, posledično pa je bil zelo zelo siten. No, postopoma pa je začel spanec podaljševati na 2,5 ali 3 ure in od takrat dalje spi samo 1x.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2010 14:49:24   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pri nas je dop. hodil spat okoli 9h in spal ca. 1,5-  2 ure, potem pa še okoli 14:30 za 1,5 - 2 ure. Ko se je začelo dogajat, da zvečer ni in ni mogel zaspati ob eni normalni uri, sem pomislila, da mu je 2x na dan preveč spanja. Postopoma sem mu začela dop. spanec premikati na poznejšo uro, popoldan ga pa nisem več dajala spat. Je pa kar nekaj časa trajalo, da je ujel ritem. Od začetka se je velikokrat zgodilo, da sem ga še vseeno morala dati spat 2x, ker ni spal dlje kot 2 uri in mu je manjkalo spanca, posledično pa je bil zelo zelo siten. No, postopoma pa je začel spanec podaljševati na 2,5 ali 3 ure in od takrat dalje spi samo 1x.

Je pa tako, da bi on takrat, ko sem ga začela dajati spat samo 1x, brez problema spal še 2x na dan. Hočem reči, da se spanju 2x na dan ni upiral, se je pa upiral potem zvečer, ko ga nisem mogla nikakor uspavat.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?