Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 11.10.2010 13:42:55
|
|
|
|
ROmama
|
Za starejšega sina, ki bo 1. dec. dopolnil 3 leta sem pričakovala, da bo s septembrom manjša položnica. Vključen je v skupino od 3- 4 leta, že od poletja nima plenic, položnica pa še vedno za 1. starostno skupino. Ko sem klicala v računovodstvo, so mi odgovorili, da če bi bil 1. sept. star 3 leta, bi prišli v 2. starostno skupino, tako pa bomo v šolskem letu 2010/11 plačevali višjo ceno. Rekla je, da so to vprašanje postavili Ministrstvu za šolstvo in dobili tak odgovor. Potem pa sem na interentu našla pravilnik iz druge občine, ki pa pravi, da se prehod opravi na začetku šolskega leta, in sicer gredo v 2. skupino vsi, ki v koledarskem letu dopolnijo 3 leta. Kako imate pa pri vas?
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 11.10.2010 14:00:31
|
|
|
|
sazi
|
V našem vrctu grejo v 2. starostno skupino takrat, ko v tekočem koledarskem letu (torej do decembra) vsi dopolnijo 3 leta. Npr. moj sin, ki je rojen jan 2006 je bil v jaslih do 3,5 let, 2 njegova sovrtičkarja, ko pa sta rojena dec 2006 pa sta v 2. starostno obdobje vstopila pred svojim 3. rojstnim dnem. Ne gre za to, kdaj dopolni otrok 3 leta, ampak kakšna je skupina in koliko otrok je v skupini. Če je tvoj otrok, ki je rojen decembra v skupini, ki so samo njegov letnik, bi morali zdaj že vstopiti v 2. starostno skupino, če pa so zraven še taki, ki so iz naslednjega letnika, pa sodijo še v jasli.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 11.10.2010 14:17:21
|
|
|
|
ROmama
|
Kot mi je računovodkinja razložila, naj bi bil to kombiniran oddelek, v skupini jih je 19, je pa med mlajšimi. V zakonu o vrtcih nič ne piše o meji za prehode, kolkor sem videla, potem to občine določajo s svojim pravilnikom.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 11.10.2010 15:07:48
|
|
|
|
kristinaj
|
naša je aprila dopolnila 3 leta pa je bila še vedno v programu jasli in smo tudi plačevali jaslično ceno do sept. ko sem klicala na rač nam je povedala da se plačuje po programu v katerega je vključen ne glede na starost. ne vem pa kako je plačeval njen soletnik, ki pa je lani hodil v 2 starostno obdobje ali je plačeval jaslično ceno ali ne... se moram pozanimat...
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 11.10.2010 17:22:28
|
|
|
|
jakaracman
|
Naša je bila julija 3, medtem ko njeni sovrtičkarji bili stari 3 že januarja ali pa recimo aprila in so bili vsi do sept v prvi starostni, nato so napredovali v drugo starostno.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 12.10.2010 13:27:06
|
|
|
|
digi
|
Vsak oddelek ima določeno ceno, tudi kombiniran. Torej je cena ne glede na to, u katero star.sk.spada tvoj otrok v kom.o. Vedno enaka. S tem mss nima nič.
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 12.10.2010 13:54:04
|
|
|
|
janapan
|
Zgleda, da ima vsak vrtec svoja pravila. nam so pojasnili, da začneš plačevat za drugo starostno obdobje ko otrok dopolni 3 leta. torej če je v jaslih do 3,5 leta plačuje pol leta že nižjo tarifo
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 13.10.2010 22:31:16
|
|
|
|
onur
|
Naša je v kombinirani skupini, novembra bo dopolnila dve leti in smo uvrščeni v drugo starostno obdobje. Cena sedaj in med jaslimi ni velke razlike, pričakovala sem večjo (ker sedaj tudi sami nosimo plenice). Je pa tako, da za prvo starostno obdobje občina nekaj doplača in gredo procenti za plačilo od nižje cene, za drugo starostno obdobje pa občina nič ne doplača in gredo procenti za plačilo od polne cene.
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 14.10.2010 8:43:05
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur Je pa tako, da za prvo starostno obdobje občina nekaj doplača in gredo procenti za plačilo od nižje cene, za drugo starostno obdobje pa občina nič ne doplača in gredo procenti za plačilo od polne cene. onur, zapisano ni res. Starši vedno plačajo največ 80 % določene cene, odvisno od določenega plačilnega razreda (1. - 8.). Občina krije razliko med plačilom staršev in med polno ceno, zapisano v odloku (torej od 20 % - 90 % zneska). Drugačno položnico pa prejemate, ker imajo občine za 2. starostno obdobje določene nižje cene kot za 1. starostno obdobje. Kombiniranim oddelkom včasih določijo neko vmesno ceno. V 2. star. obdobju je v skupini lahko več otrok in se tako nastali stroški ene skupine porazdelijo na več otrok. Kolikšne so cene oskrbnine v vrtcih, pa vam piše v občinskem odloku.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 14.10.2010 9:57:20
|
|
|
|
ROmama
|
Jaz sem zdaj vprašanje postavila kar na Ministrstvo za šolstvo, ne glede na vse, Zakon o vrtcih govori dveh starostnih obdobjih: 1. straostno - od 1 - 3 let 2. starostno - 3 - do šole, vprašanje je samo, kdaj se ta prehod naredi, ali na začetku šolskega leta, ali takrat, ko dopolni 3 leta. Ko bo nij sin star 3 leta, se bom na zakon tudi sklicevala.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 15.10.2010 20:10:48
|
|
|
|
enea
|
Po mojem se starostno obdobje začne s šolskim letom in ne s starostjo otrok. Moja je bila lani v jaslični skupini (rojena v sept. 2007), in smo plačevali jaslično ceno, letos je šla pa v starostno skupino 3-4 leta, se pravi 2 starostno skupino, oz. tudi "fizično" v drugi vrtec, in plačujemo nižjo "tarifo". Jaslični oddelek je bil prej 525€, tam nekje, sedaj je pa 375€. Mi pa pademo v 3 r., se pravi plačujemo 30%, od cene.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 18.10.2010 8:37:17
|
|
|
|
ROmama
|
IZVIRNO SPOROČILO: enea Po mojem se starostno obdobje začne s šolskim letom in ne s starostjo otrok. Moja je bila lani v jaslični skupini (rojena v sept. 2007), in smo plačevali jaslično ceno, letos je šla pa v starostno skupino 3-4 leta, se pravi 2 starostno skupino, oz. tudi "fizično" v drugi vrtec, in plačujemo nižjo "tarifo". Jaslični oddelek je bil prej 525€, tam nekje, sedaj je pa 375€. Mi pa pademo v 3 r., se pravi plačujemo 30%, od cene. Ravno o tem pišem, rojen je decembra 07 in je v skupini od 3 do 4 leta. Lansko leto smo tudi mi imeli jaslično ceno, zdaj pa se s to skupino ne strinjam.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 18.10.2010 12:04:42
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama Jaz sem zdaj vprašanje postavila kar na Ministrstvo za šolstvo, ne glede na vse, Zakon o vrtcih govori dveh starostnih obdobjih: 1. straostno - od 1 - 3 let 2. starostno - 3 - do šole, vprašanje je samo, kdaj se ta prehod naredi, ali na začetku šolskega leta, ali takrat, ko dopolni 3 leta. Ko bo nij sin star 3 leta, se bom na zakon tudi sklicevala. Glede na to, da je sin letnik 2007, bi po sistemu našega vrtca že plačeval nižjo ceno. Je pa res tako, da se gleda na program oz. tudi na število otrok v skupini. 34. člen Vrtec lahko oblikuje homogene, heterogene in kombinirane oddelke. V homogene oddelke so vključeni otroci v starostnem razponu enega leta, v heterogene oddelke so vključeni otroci prvega ali drugega starostnega obdobja, v kombinirane oddelke pa so vključeni otroci prvega in drugega starostnega obdobja. V oddelke prvega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek najmanj 9 in največ 12 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 7 in največ 10 otrok. V oddelke drugega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek 3-4 letnih otrok najmanj 12 in največ 17 otrok, - v starostno homogene oddelke 4-5 in 5-6 letnih otrok najmanj 17 in največ 22 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 14 in največ 19 otrok. V starostno kombinirani oddelek je vključeno najmanj 10 in največ 17 otrok. Pa skupine se lahko dodatno povečajo še za največ 2.
|
|
|
|
RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje 18.10.2010 19:51:55
|
|
|
|
ROmama
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: ROmama Jaz sem zdaj vprašanje postavila kar na Ministrstvo za šolstvo, ne glede na vse, Zakon o vrtcih govori dveh starostnih obdobjih: 1. straostno - od 1 - 3 let 2. starostno - 3 - do šole, vprašanje je samo, kdaj se ta prehod naredi, ali na začetku šolskega leta, ali takrat, ko dopolni 3 leta. Ko bo nij sin star 3 leta, se bom na zakon tudi sklicevala. Glede na to, da je sin letnik 2007, bi po sistemu našega vrtca že plačeval nižjo ceno. Je pa res tako, da se gleda na program oz. tudi na število otrok v skupini. 34. člen Vrtec lahko oblikuje homogene, heterogene in kombinirane oddelke. V homogene oddelke so vključeni otroci v starostnem razponu enega leta, v heterogene oddelke so vključeni otroci prvega ali drugega starostnega obdobja, v kombinirane oddelke pa so vključeni otroci prvega in drugega starostnega obdobja. V oddelke prvega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek najmanj 9 in največ 12 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 7 in največ 10 otrok. V oddelke drugega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek 3-4 letnih otrok najmanj 12 in največ 17 otrok, - v starostno homogene oddelke 4-5 in 5-6 letnih otrok najmanj 17 in največ 22 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 14 in največ 19 otrok. V starostno kombinirani oddelek je vključeno najmanj 10 in največ 17 otrok. Pa skupine se lahko dodatno povečajo še za največ 2. Sem že dobila odgovor iz ministrstva. Omenjajo 33. člen pravilnika, kjer se šteje za prehod iz ene skupine v drugo, koledarsko leto. Odgovor sem že posredovala v vrtec, me prav zanima kaj bom dosegla, ker imajo oni eno obrazložitev iz ministrstva iz leta 2008. Verjetno je kar nekaj staršev v tem obdobju plačevalo višjo položnico za vrtec . Poročam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?