ROmama -> RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje (18.10.2010 19:51:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: ROmama Jaz sem zdaj vprašanje postavila kar na Ministrstvo za šolstvo, ne glede na vse, Zakon o vrtcih govori dveh starostnih obdobjih: 1. straostno - od 1 - 3 let 2. starostno - 3 - do šole, vprašanje je samo, kdaj se ta prehod naredi, ali na začetku šolskega leta, ali takrat, ko dopolni 3 leta. Ko bo nij sin star 3 leta, se bom na zakon tudi sklicevala. Glede na to, da je sin letnik 2007, bi po sistemu našega vrtca že plačeval nižjo ceno. Je pa res tako, da se gleda na program oz. tudi na število otrok v skupini. 34. člen Vrtec lahko oblikuje homogene, heterogene in kombinirane oddelke. V homogene oddelke so vključeni otroci v starostnem razponu enega leta, v heterogene oddelke so vključeni otroci prvega ali drugega starostnega obdobja, v kombinirane oddelke pa so vključeni otroci prvega in drugega starostnega obdobja. V oddelke prvega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek najmanj 9 in največ 12 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 7 in največ 10 otrok. V oddelke drugega starostnega obdobja je lahko vključeno: - v starostno homogeni oddelek 3-4 letnih otrok najmanj 12 in največ 17 otrok, - v starostno homogene oddelke 4-5 in 5-6 letnih otrok najmanj 17 in največ 22 otrok, - v starostno heterogeni oddelek najmanj 14 in največ 19 otrok. V starostno kombinirani oddelek je vključeno najmanj 10 in največ 17 otrok. Pa skupine se lahko dodatno povečajo še za največ 2. Sem že dobila odgovor iz ministrstva. Omenjajo 33. člen pravilnika, kjer se šteje za prehod iz ene skupine v drugo, koledarsko leto. Odgovor sem že posredovala v vrtec, me prav zanima kaj bom dosegla, ker imajo oni eno obrazložitev iz ministrstva iz leta 2008. Verjetno je kar nekaj staršev v tem obdobju plačevalo višjo položnico za vrtec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Poročam.
|
|
|
|