Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 12:58:07
|
|
|
|
lenika
|
Ne vem, jaz sem imela do sedaj preglede vedno popoldne. Delam na šoli in pri nas je tako, če rabiš nekaj prostih ur, jih drugič oddelaš s kakšnimi suplencami. To pomeni, da vsako uro, ko manjkaš nadoknadiš, noben ti jih ne podari.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 13:04:36
|
|
|
|
Barbs
|
Če imaš pregled dopoldne, je logično, da moraš imeti bolniško ali dopust. Razen če imaš takšno delo oz. takšnega šefa, da ti reče : ok, ti kar pojdi, ti dve urici bomo že brez tebe. Verjetno so redki, so pa.... predvsem, če tvoja odsotnost ne ovira delovnega procesa. Drugače pa ti G ne bo kompliciral in ti bo dal kar ves dan bolniško - če ti to ustreza, seveda. Če pa imaš možnost, si pa lahko vzameš le 2 ali 3 urce dopusta. Ni pa samo po sebi umevno, da manjkaš, če si noseč. Bi blo pa fajn.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 13:22:24
|
|
|
|
Dejča
|
Jaz sem jih imela tudi v glavnem dopoldne in sem vedno štempljala pravita izhod - nadur sem imela tako malo morje, da ni bilo problema, šefu sem pa vedno povedala, kam grem in je bil zelo toleranten do vsega tega, tako da problemov ni bilo.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 13:23:22
|
|
|
|
Dejča
|
Jojojo, hitro je hitro prehitro - privat izhod in ne pravita .
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 13:39:54
|
|
|
|
Lili2
|
Moji sodelavki je G napisala vsakič bolniško za te tri ure k je vsakič manjkala, sicer pa ti tko pripada neki ur, ki jih opravičiš s pregledi. Vem, ker ta sodelavka v kadrovski. Tako da se pozanimaj pri kadrovki glede mankajočih ur, ker je škoda, da bi dajala dopust za to, ker ga boš lahko lepše izkoristila. LP
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 13:59:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša kolektivna pravi: pripada ti 2 uri na dan za zdravnika, največ 20 ur na leto.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 14:16:14
|
|
|
|
k1
|
pri nas - državna uprava - imaš lahko dovolilnico za 4 ure za zdravnika in ne rabiš nič "not spravljat". dopusta pa ne dajaj, ga je škoda. zaprosi raje za bolniško, če imaš 2 pregleda tisti dan.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 14:26:22
|
|
|
|
pipika
|
Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 9.12.2005 17:15:16
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: pipika Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom. ...ki jih ni mogoče opraviti izven DČ - to pomeni npr... če bi izbrani ginekolog imel ordinacijo izključno v dopoldanskem času oz. v času delavnika pacientke ali podobna j...a--- nekateri so zelo pikolovski pri tem, načeloma je pa res, da se da zmenit.
|
|
|
|
RE: Pregledi med delovnim časom 19.12.2005 19:09:23
|
|
|
|
Reja
|
Mene skoraj silijo, da za pregled vzamem dopust - pravijo, da v moje dobro, ker je bolniška plačana le 80%, brez malice in brez prevoza.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Vse, kar morate vedeti o carskem rezuCarski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?