|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregledi med delovnim časom
9.12.2005 12:47:42   
Nattka
Kako je s pregledi v nosečnosti, če se opravljajo med delovnim časom?  Kako je z odsotnostjo (recimo 3-4 urice)? Je plačana, neplačana.......?
Mene vedno naročijo dopoldne, tudi če jih prosim za popoldne. Zadnjič se je zgodilo, da sem bila na pregledu 2 x v enem dnevu, tako da potem nisem šla v službo. Moj šef,  bi rad da dam bolniško al pa dopust. Kako je dejansko  s temi urami in dnevi odsotnosti?

Lp Nattka user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregledi med delovnim časom
9.12.2005 12:58:07   
lenika
Ne vem, jaz sem imela do sedaj preglede vedno popoldne. Delam na šoli in pri nas je tako, če rabiš nekaj prostih ur, jih drugič oddelaš s kakšnimi suplencami. To pomeni, da vsako uro, ko manjkaš nadoknadiš, noben ti jih ne podari.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2005 13:04:36   
Barbs
Če imaš pregled dopoldne, je logično, da moraš imeti bolniško ali dopust.

Razen če imaš takšno delo oz. takšnega šefa, da ti reče : ok, ti kar pojdi, ti dve urici bomo že brez tebe. Verjetno so redki, so pa.... predvsem, če tvoja odsotnost ne ovira delovnega procesa. Drugače pa ti G ne bo kompliciral in ti bo dal kar ves dan bolniško - če ti to ustreza, seveda. Če pa imaš možnost, si pa lahko vzameš le 2 ali 3 urce dopusta. Ni pa samo po sebi umevno, da manjkaš, če si noseč. Bi blo pa fajn.user posted image

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2005 13:22:24   
Dejča
Jaz sem jih imela tudi v glavnem dopoldne in sem vedno štempljala pravita izhod - nadur sem imela tako malo morje, da ni bilo problema, šefu sem pa vedno povedala, kam grem in je bil zelo toleranten do vsega tega, tako da problemov ni bilo.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2005 13:23:22   
Dejča
Jojojo, hitro je hitro prehitro - privat izhod in ne pravita user posted image .

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2005 13:39:54   
Lili2
Moji sodelavki je G napisala vsakič bolniško za te tri ure k je vsakič manjkala, sicer pa ti tko pripada neki ur, ki jih opravičiš s pregledi. Vem, ker ta sodelavka v kadrovski. Tako da se pozanimaj pri kadrovki glede mankajočih ur, ker je škoda, da bi dajala dopust za to, ker ga boš lahko lepše izkoristila.
LP

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2005 13:59:14   
Anonimen
Naša kolektivna pravi: pripada ti 2 uri na dan za zdravnika, največ 20 ur na leto.

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2005 14:16:14   
k1
pri nas - državna uprava - imaš lahko dovolilnico za 4 ure za zdravnika in ne rabiš nič  "not spravljat".  dopusta pa ne dajaj, ga je škoda. zaprosi raje za bolniško, če imaš 2 pregleda tisti dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2005 14:26:22   
pipika
Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2005 17:15:16   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: pipika

Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom.

...ki jih ni mogoče opraviti izven DČ - to pomeni npr... če bi izbrani ginekolog imel ordinacijo izključno v dopoldanskem času oz. v času delavnika pacientke ali podobna j...a--- nekateri so zelo pikolovski pri tem, načeloma je pa res, da se da zmenit.

(odgovor članu pipika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2005 19:09:23   
Reja
Mene skoraj silijo, da za pregled vzamem dopust - pravijo, da v moje dobro, ker je bolniška plačana le 80%, brez malice in brez prevoza. user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.12.2005 22:28:02   
soncek&luna
po zakonu ti res pripada pravica do pregledov med delovnim casom, koliko ur bi to lahko bilo zal ne vem, so pa te ure placane... vem pa, da ti v tem primeru G mora napisati potrdilo, da si res bila na pregledu, za vsak pregled posebej

Mami, pika moja!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?