Pregledi med delovnim časom (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nattka -> Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 12:47:42)

Kako je s pregledi v nosečnosti, če se opravljajo med delovnim časom?  Kako je z odsotnostjo (recimo 3-4 urice)? Je plačana, neplačana.......?
Mene vedno naročijo dopoldne, tudi če jih prosim za popoldne. Zadnjič se je zgodilo, da sem bila na pregledu 2 x v enem dnevu, tako da potem nisem šla v službo. Moj šef,  bi rad da dam bolniško al pa dopust. Kako je dejansko  s temi urami in dnevi odsotnosti?

Lp Nattka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

lenika -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 12:58:07)

Ne vem, jaz sem imela do sedaj preglede vedno popoldne. Delam na šoli in pri nas je tako, če rabiš nekaj prostih ur, jih drugič oddelaš s kakšnimi suplencami. To pomeni, da vsako uro, ko manjkaš nadoknadiš, noben ti jih ne podari.

Barbs -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 13:04:36)

Če imaš pregled dopoldne, je logično, da moraš imeti bolniško ali dopust.

Razen če imaš takšno delo oz. takšnega šefa, da ti reče : ok, ti kar pojdi, ti dve urici bomo že brez tebe. Verjetno so redki, so pa.... predvsem, če tvoja odsotnost ne ovira delovnega procesa. Drugače pa ti G ne bo kompliciral in ti bo dal kar ves dan bolniško - če ti to ustreza, seveda. Če pa imaš možnost, si pa lahko vzameš le 2 ali 3 urce dopusta. Ni pa samo po sebi umevno, da manjkaš, če si noseč. Bi blo pa fajn.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dejča -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 13:22:24)

Jaz sem jih imela tudi v glavnem dopoldne in sem vedno štempljala pravita izhod - nadur sem imela tako malo morje, da ni bilo problema, šefu sem pa vedno povedala, kam grem in je bil zelo toleranten do vsega tega, tako da problemov ni bilo.

Dejča -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 13:23:22)

Jojojo, hitro je hitro prehitro - privat izhod in ne pravita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Lili2 -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 13:39:54)

Moji sodelavki je G napisala vsakič bolniško za te tri ure k je vsakič manjkala, sicer pa ti tko pripada neki ur, ki jih opravičiš s pregledi. Vem, ker ta sodelavka v kadrovski. Tako da se pozanimaj pri kadrovki glede mankajočih ur, ker je škoda, da bi dajala dopust za to, ker ga boš lahko lepše izkoristila.
LP

Anonimen -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 13:59:14)

Naša kolektivna pravi: pripada ti 2 uri na dan za zdravnika, največ 20 ur na leto.

k1 -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 14:16:14)

pri nas - državna uprava - imaš lahko dovolilnico za 4 ure za zdravnika in ne rabiš nič  "not spravljat".  dopusta pa ne dajaj, ga je škoda. zaprosi raje za bolniško, če imaš 2 pregleda tisti dan.

pipika -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 14:26:22)

Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom.

Barbs -> RE: Pregledi med delovnim časom (9.12.2005 17:15:16)

IZVIRNO SPOROČILO: pipika

Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratki rodile ter doječih mater, 7. člen - pravica do plačane odstotnosti z dela za preventivne preglede, ki jih ni mogoče opraviti izven DČ. Pravilnik najdeš med drugim na strani MDDSZ/zakonodaja. Seveda pa se moraš z delodajalcem dogovoriti, okliko časa te ne bo, si mislim ... Jaz nimam problemom.

...ki jih ni mogoče opraviti izven DČ - to pomeni npr... če bi izbrani ginekolog imel ordinacijo izključno v dopoldanskem času oz. v času delavnika pacientke ali podobna j...a--- nekateri so zelo pikolovski pri tem, načeloma je pa res, da se da zmenit.

Reja -> RE: Pregledi med delovnim časom (19.12.2005 19:09:23)

Mene skoraj silijo, da za pregled vzamem dopust - pravijo, da v moje dobro, ker je bolniška plačana le 80%, brez malice in brez prevoza. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

soncek&luna -> RE: Pregledi med delovnim časom (19.12.2005 22:28:02)

po zakonu ti res pripada pravica do pregledov med delovnim casom, koliko ur bi to lahko bilo zal ne vem, so pa te ure placane... vem pa, da ti v tem primeru G mora napisati potrdilo, da si res bila na pregledu, za vsak pregled posebej

Stran: [1]