Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 18:03:50
|
|
|
|
bambi
|
Danes sem imela pregled, :nosecka: sem 25. tednov, vse je BP, moja punčka je lepo razvita in potem mi G reče, da ima popkovino ovito okoli vratu..... Mene je skoraj kap. Takoj so se mi oči napolnile s solzami in G me je poskušala pomiriti, da ima tretina otrok ovito popkovino, ampak jaz vem tudi za primere, ko se je zaradi tega tragično končalo.... V glavnem sem danes zelo žalostna in zelo me je strah, poskušam biti optimistična, a kaj ko sem eno punčko že izgubila in sedaj še to...... A ima katera kaj več izkušenj s tem???? Bambi
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 18:08:00
|
|
|
|
tinkatonka
|
Upam da bo vse vredu :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:! Tudi mene bi ta novica prestrašila, ampak misli pozitivno in zaupaj mnenju G. :rozica: In kdaj imas naslednji pregled?
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 18:09:52
|
|
|
|
BlankaT
|
Draga Bambi, naj te pomirim, da je moj mali imel pri porodu ovito popkovino in se je vse lepo končalo. Moj bratranec je tudi imel ovito popkovino kr dvakrat pa je sedaj 31 letni očka trem otrokom. Sicer pa vedi, da bo tvoj :angel: čuval svojo sestrico. Boš videla, da bo vse vredu. Lp, Blanka
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 18:09:59
|
|
|
|
Anitka
|
Bambi me veseli, da je z otročkom vse v redu in držim pestke, da bo zaradi popkovine vse v redu :miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica::miska::rozica: Naj vaju :angel::angel::angel::angel::angel::angel::angel::angel: čuvajo še naprej, Anitka:pika:
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 19:12:40
|
|
|
|
Marina_
|
Lepo pozdravljena draga Bambi.Tudi jaz držim :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska: da bo s tvojo dojenčico vse vredu.Če pa je zdravnica rekla da ima to večina otrok potem bodi potolažena.Jaz ti pa ponudim ramo če jo boš kadarkoli potrebovala. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: ZATE Ti pa pobožaj svojo punčko
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 19:12:40
|
|
|
|
Marina_
|
Lepo pozdravljena draga Bambi.Tudi jaz držim :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska: da bo s tvojo dojenčico vse vredu.Če pa je zdravnica rekla da ima to večina otrok potem bodi potolažena.Jaz ti pa ponudim ramo če jo boš kadarkoli potrebovala. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: ZATE Ti pa pobožaj svojo punčko
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 19:34:16
|
|
|
|
tia
|
Bambi ne skrbi,naj tvojo :duda: :angel::angel::angel::angel::angel::angel::angel: čuvajo. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: Pozitivno misli,pa bo vse v redu. Kdaj imaš naslednji pregled? Tia
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 20:39:58
|
|
|
|
neni
|
Draga Bambi!:rozica: Tudi jaz mislim, da bo s tvojo pupiko vse ok, sej ma vendar svojega :angel:, ki bdi nad njo. Korajžno naprej in uživaj nosečnost!:miska::sloncek: lp Neni
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 20:45:52
|
|
|
|
tinkamiška
|
Bambi tudi jst sem vesela, da je z otročkom vse vredu in da to s popkovino ne bo ničesar zakompliciralo tudi jst ti pošiljam :angel::angel::angel:, da bojo še naprej pazili na vaju:rozica::rozica::rozica: Tinka
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 21:25:41
|
|
|
|
Gina
|
Ovita popkovina je res zelo pogost pojav in le zelo redko privede do kakšnih posledic. Sploh če so že prej seznanjeni s stanjem. Naš ta mali je imel 2x ovito popkovino okrog vratu, pa čeprav mi niso prej povedali, sem jaz vedela. Vsem sem tudi povedala, da sem prepričana v to, da bo imel ovito in je bilo res. Pa drugega, razen malo težji iztis otroka to ni prineslo. Zadnjič mi je ena babica, ki tudi tule večkrat bere in sem in tja kaj napiše, takole razložila zelo lepo. Otrok med popadkom, ko je že skoraj zunaj, itak doživlja take pritiske, da v tem času "ne diha". Pokovina lahko potemtakem naredi škodo edino, če je preveč zadrgnjena oz. če je prekratka. Sklepam, da pa slednje ni ravno pogosto. Pa tudi če je, ti pač pomagajo z vakumom, v skrajni fazi, če bi bila res nuja. Če pa bi ugotovili, da prehudo stiska otroka, bi se pa to po moje poznalo tudi na ctg-ju. takrat bi ti itak delali najbrž po hitrem postopku CR. Ampak po zakonu povprečja je skoraj nemogoče, da se bi mu v resnici kaj groznega zgodilo, zato misli pozitivno in uživaj nosečnost. Vse bo ok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.7.2005 21:32:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 22:01:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Po mojem tudi to ne more biti nič hujšega. Saj sedaj itak vse skupaj plava, otrok in popkovina. Vse je torej "zrahljano". Le pri porodu bi se lahko kaj zakompliciralo, če tega ne bi vedeli ali nadzorovali. Tako pa vedno to počnejo in sem prepričana, da bo in je s tvojim otročkom čisto sve v redu. Ti kar zaupaj tvoji ginekologinji, ona že ve.
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 23:16:12
|
|
|
|
mojcaziga
|
Sama sicer do poroda nisem vedela, ampak mali je imel 3x ovito popkovino. Porod je trajal 18 ur, kontrolirali so ga najprej s CTGjem, proti koncu pa s sondico, ki jo pritisnejo na glavico. So pomislili tudi na CR, pa ga zaradi mojega stanja ni bilo priporocljivo delati, potem so pripravili vakuum, pa je slo tudi brez tega. Res, da sta se dve babici metali :zmeden2::zmeden2: po mojem trebuhu, ampak vse je potekala brez tezav, kljub njegovim 55 cm in 4 kg. Lepo in brezskrbno nosecnost, Mojca
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 12.7.2005 23:28:56
|
|
|
|
Marogica
|
Bambi, pomiri se in misli na dojenčka. Kot so povedale ostale, ima dosti otrok ovitko popkovino okli vratu. Moj ta drugi jo je imel celo TRIKRAT. Ko se je rodil, je normalno zadihal, ni bi nič moder, so ga dali sicer takoj po porodu na opazovanje, vendar je bilo vse OK in je danes star skoraj sedem mesecev in popolnoma zdrav. Vedi, da za nobenga otroka, dokler se ne rodi in ga držiš v naročju, ni sigurno, da se mu kaj ne zgodi. Kljub temu je teh primerov procentualno zelo malo. Sedaj pa ne bodi žalostna in se veseli tvoje princeske, ki se razvija tako lepo. Žeim ti vse naj, naj
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 1:14:39
|
|
|
|
lelaval
|
Bambi, jaz sem 3x rodila in vsi trije otroci so imeli popkovino ovito okrog vratu (sin 1x, obe hčeri pa 2x). Najmlajša ni zajokala takoj po porodu in jaz sem bila ful prestrašena in sem skoraj zagnala vik in krik, pa so me babice potolažil, da potrebuje čas, zaj je imela popkovnico ful zategnjeno. Je šla na intenzivno na preglede in nič ni pustilo posledic. Sicer pa si ti že seznanjena s tem (jaz nisem tega vedela, dokler se otroci niso rodili), tako, da bodo še bolj budno opazovali potek poroda. V času nosečnosti pa naj to ne bi nič vplivalo na otroka. Lp in čim manj skrbi
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 6:59:24
|
|
|
|
Žani
|
Bambi, vem da ti je hudo in te stiska pri srčku, ampak verjemi, vse bo ok! Sama sem imela popkovino trikrat ovito...Pa je blo vse ok in kmalu bom sama mamica. Verjetno je :duda: bolj živahne narave. Misli pozitivno! :miska::miska::miska: Žani
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 7:40:17
|
|
|
|
simonas
|
Bambi tudi jaz sem prepričana, da bo vse ok in držim :miska::miska::miska: za vaju. Simona
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 7:43:26
|
|
|
|
anajmad
|
Skoraj vsakemu otroku se navije popkovnica okoli vratu,tako da ni panike.Mislim,da tisto,ki je napisala Gina v večini drži,kolkor sem jst seznanjena s tem.Čudno se mi pa zdi,kako je vidla g. navito popkovino,ker z navadnim UZ-jem se zelo težko vidi:zmeden2:.Boš vidla,da bo vse v redu. en lp:morje:D.
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 9:29:05
|
|
|
|
*maja
|
Naš tretji :duda: je imel tudi popkovino ovito okli vratu, pa se je vse izteklo brez problemov in tudi sam porod je bil brez kakršnih koli problemov ;). Tako da kar lepo brez panike, bo sigurno vse kot mora biti.
|
|
|
|
Pregled, šok, popkovina.... 13.7.2005 13:33:40
|
|
|
|
Gea1
|
Če te lahko kaj potolažim, ti povem, da sem tudi jaz prišla na svet z ovito popkovino okoli vratu. So se vsi prestrašili, da ne bi bilo kaj narobe, pa sem zdaj čisto zdrava in normalna. To je zelo pogost pojav in se le v izredno redkih primerih konča tragično. Pozdravček in ne skrbi preveč! :sloncek:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?