Gina -> Pregled, šok, popkovina.... (12.7.2005 21:25:41)
|
Ovita popkovina je res zelo pogost pojav in le zelo redko privede do kakšnih posledic. Sploh če so že prej seznanjeni s stanjem. Naš ta mali je imel 2x ovito popkovino okrog vratu, pa čeprav mi niso prej povedali, sem jaz vedela. Vsem sem tudi povedala, da sem prepričana v to, da bo imel ovito in je bilo res. Pa drugega, razen malo težji iztis otroka to ni prineslo. Zadnjič mi je ena babica, ki tudi tule večkrat bere in sem in tja kaj napiše, takole razložila zelo lepo. Otrok med popadkom, ko je že skoraj zunaj, itak doživlja take pritiske, da v tem času "ne diha". Pokovina lahko potemtakem naredi škodo edino, če je preveč zadrgnjena oz. če je prekratka. Sklepam, da pa slednje ni ravno pogosto. Pa tudi če je, ti pač pomagajo z vakumom, v skrajni fazi, če bi bila res nuja. Če pa bi ugotovili, da prehudo stiska otroka, bi se pa to po moje poznalo tudi na ctg-ju. takrat bi ti itak delali najbrž po hitrem postopku CR. Ampak po zakonu povprečja je skoraj nemogoče, da se bi mu v resnici kaj groznega zgodilo, zato misli pozitivno in uživaj nosečnost. Vse bo ok.
|
|
|
|