Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:33:52
|
|
|
|
total
|
Ja,vsak vrtec ima po svoje.
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:34:00
|
|
|
|
Lu
|
Meni se zdi super. Pri moji hčerki tudi letos ne bo slaščic, ampak smo se z vzgojiteljico dogovorili, da povejo en dan prej kdo praznuje in mu otroci naredijo home made darilo. Ali narišejo risbico, naredijo kakšno stvar. Ne vem mogoče figurco iz plastelina,.... To se je v bistvu spomnila vzgojiteljica in naredila bo eno veliko srce z žepki, kamor bodo potem ta darilca dajali in srce podarili slavjencu. Men se zdi zanimivo. Pa še starši bomo še bolj sodelovali z otrokom
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:36:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Namesto slaščic bodo enkrat na mesec vsi otroci, ki v istem mesecu praznujejo praznovali drugače: kaj pa tisti, ki ne praznujejo v tistem mesecu? Meni ta način ni všeč, bolje mi je, da ima otrok pač svoj dan in da je tisti dan "glavni".
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:37:44
|
|
|
|
Anonimen
|
ne vem..mi smo se pa zmenil da ni roj dneva brez sladkarij, tko da ja pr ns smo starši in vzgojiteljce izglasovale sladkarije
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:46:21
|
|
|
|
Felicity
|
Meni se zdi pa pametno, saj sladkarij pojejo že tako preveč.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:50:16
|
|
|
|
jazz
|
Ja, lepo. Moj mali je na tak način praznoval že lani. Kupila sem veliko luškano košarico in notri naložila malo kivija,grozdja,jagod,banan,...v glavnem ene deset sort sadja (seveda vsi ne jejo vsega) in veliko mašnico gor prpopala pa je bilo videt prav cart! Svečke pa so tudi pihali!!!
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:59:18
|
|
|
|
Aja32
|
Pri nas je tudi tako... In mi je to všeč... No, če pa že pride kakšna torta, mora biti kupljena in deklarirana.. Domačih tort ne smemo prinesti...
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 10:59:46
|
|
|
|
Špacka
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Meni ta način ni všeč, bolje mi je, da ima otrok pač svoj dan in da je tisti dan "glavni". Sem enakega mnenja. Glede hrane nam je pa vzgojiteljica povedala, da se nejbolj obnesejo kakšne palčke, ribice, prestice....in pa seveda sok, da je dan malo drugačen. Zaželjeno je tudi, da se ustvari posebno Rd vzdušje, prinesemo balone, klobučke za na glavo, tiste papirnate piščalke, pogrinjke, kozarčke....
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:07:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se zdi pa pametno, saj sladkarij pojejo že tako preveč. kakor kateri. Imaš slabo vest?
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:16:33
|
|
|
|
Felicity
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Meni se zdi pa pametno, saj sladkarij pojejo že tako preveč. kakor kateri. Imaš slabo vest? Za otroka ne, zame pa ja.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:19:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Za otroka ne, zame pa ja. Potem pa v redu, saj tako nisi v vrtcu.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:28:13
|
|
|
|
sončnica13
|
Super ideja , pa saj je sadna kupa tudi sladica
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:31:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je tudi od nekod prišel en tak predlog, ampak smo vsi z vzgojiteljico vred bili proti. Otrok naj bo glavni tisti dan, ko ima RD. Pa tudi sladkarije po moje pašejo zraven. Vsaj pri nas jih imajo vsi radi.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 11:55:37
|
|
|
|
Barbs
|
Normalno, mislim....men ne gre v glavo, kako lahko komu pade v glavo ideja, da bo otrok ravno na rojstni dan "živel zdravo". In argument "da že tako pojejo preveč sladkarij" je sila smešen. Ja, madona, če jih itak pojejo preveč (nekateri) zakaj za vraga jih pa potem ravno na svoj rojstni dan ne bi smeli? Oz. tisti, ki jih drugače sploh ne jejo, zakaj bi jih ne smeli na rojstni dan? To je ja poseben dan. In sila smešna mi je tudi ideja, da daš svečke med grozde oz. pentljice na jabka. Naj živijo tortice, rolade, kisle in sladke gliste, sadni želeji, penaste živalce, male potičke, čokoladni bomboni, ta dobri "obliti" piškoti.., palčke, smokiji, grisini, obloženi kruhki..... Pa gosti sok.... In otrok, ki praznuje, mora biti tisti dan glavni. Da je on v krogu, da se ostali okrog njega vrtijo in mu pojejo hepibrzdej, da sedi na "častnem" stolčku, kamor mu potem hodijo stiskat rokico in ga poslinit po ličkah...in mu govorit : vsenajbojseindabospliden
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 12:05:51
|
|
|
|
lukec
|
Se strinjam. Meni je tud bolj logično, da raje čez leto bolj pazimo kaj in koliko poje pa naj si na rojstni dan malo privošči. V našem vrtcu praznujejo skupaj enkrat na mesec vsi, ki imajo RD v tistem mesecu. Prejšnji dan spečejo piškotke - sami, naslednji dan pa se posladkajo brez kakšnega pretiravanja. Točno na tisti dan, ko otrok praznuje, pa se tudi potrudijo, da je dan zanj malo drugačen.
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 12:28:44
|
|
|
|
nuala
|
Meni je to čisto mimo. Res. Halo, a zdaj bo pa otroke konec od nekaj bonbončkov ani bobi palčk? V skupini je 15 otrok, to pomeni cca 1x na mesec RD! Pojmi zdrave prehrane se ne začnejo z ukinitvijo bombončkov na rojstnodnevnem praznovanju. Hvalabogu je to v Grčiji lepo urejeno in otrokom v našem vrtcu kuharica speče veliko torto za RD. lahko pa jo prinesejo starši sami, doma narejeno ali kupljeno. V našem vrtcu je cca 90 otrok. Debel ni niti eden, malo močnejši so morda trije. Niti en otrok nima kakršnekoli alergije.
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 12:32:16
|
|
|
|
Lenny
|
Barbs. Točno tako. Tudi mi smo se včeraj dogovorili, da praznovanja ostanejo sladka. Tisti, ki zdravo jedo, to tako ali tako počnejo vse leto.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 12:45:59
|
|
|
|
Tonchka
|
Evo jaz sem tudi ena izmed tistih, ki nimajo nič proti, če se za rojstni dan otroke pocrklja s sokom, piškoti, bonboni ipd. In se v celoti strinjam z Barbs.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 14:44:22
|
|
|
|
bini
|
ja, ampak če bi blo pa tako v našem vrtcu, bi pa naša trpela do nezavesti - ona ne mara nobenega sadja (ne bom razlagala zakaj in kako.. kaj vse smo že sprobali, ona sadja enostavno ne more obdržat v ustih)... in ta ideja za rojstne dneve se mi zdi popolnoma mimo in dobro, da imamo mi drugače mislečo vzgojiteljico, ki je na en tak predlog enega starša rekla nekaj v stilu, da je to pač poseben dan za otroka in naj se posladkajo s tistim kar imajo radi - saj sadje imajo mnogi zelo radi (tudi moj sinko iz iste hiše kot njegova sestrica ), ampak večina se mi pa zdi, da bolj uživa ob čokoladkah, krekerjih, bobi palčkah... pri nas tudi to jemo, ne skrivamo, prav nažiramo se pa tudi ne ... in čeprav mala ne je nobenega sadja, mislim da je kar dovolj pestro in zdravo prehrano - vsaj trudimo se, nooo.-...
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 15:43:04
|
|
|
|
Pikca
|
Se strinjam z Barbs! Pri nas na sestanku je tudi ena mamica predlagala, da bi se za RD v vrtec nosilo samo sadje, pa je vzgojiteljica rekla, da otrokom to seveda ne bi bilo všeč, pač imajo (vsaj večina) veliko raje sladkarije, pa če jim jih že drugače omejujemo, naj jih imajo za RD. In je še rekla, a vi doma imate tudi samo sadje, ko praznujete RD?
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 16:10:25
|
|
|
|
sayuri
|
Hm, kaj pa vem. RD je enkrat na leto in se mi ne zdi nič takega, če takrat otrok je sladkarije tudi v vrtcu. Pri nas v vrtcu je sadje na jedilniku vsak dan. In za RD prinesejo otročki kako malenkost npr. Kinder čokoladko, pa kak bonbonček ali pa slane prestice in podobno.
|
|
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 20:00:43
|
|
|
|
Magi*
|
naš vrtec je v nekem eko projektu in se že itak vse vrti okoli ekologije in zdravega načina življenja. tudi ob rojstnih dnevih je dogovor, da se posladkajo, vendar z "zdravimi" sladkarijami. suho sadje, lešniki, oreščki, kaki piškoti še pridejo v poštev, ne pa razni drugi cukri ala gumi bomboni, čips in smokiji. in noben od staršev ni imel nič proti. meni se zdi spodbujanje zdravega načina življenja čisto OK. vsak po svoje oziroma tako kot se dogovori. meni tale naš način čisto ustreza. tamali so pa tudi navdušeni, ko skupaj na vrtu sadijo začimbe, obirajo jabolka, se učijo o naravi.
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 20:07:05
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska Pri nas v vrtcu začenjajo s projektom: "Praznovanje rojstnih dni brez slaščic". Včeraj smo imeli sestanek. Namesto slaščic bodo enkrat na mesec vsi otroci, ki v istem mesecu praznujejo praznovali drugače: - delali bodo sadne kupe - delali sadna nabodalca - iztiskali sveže sadne sokove - jedli suho sadje,... SE ne strinjam. Pri nas smo imeli zgoraj opisani "program" ca. 3,4 mesece v vrtcu pred 2 letoma. Vsi smo bili navdušeni, samo otroci ne. In to se je videlo tudi na praznovanjih. Prvi mesec je še nekako šlo, to žvekanje suhega sadja in podobnega, pa drugi mesec še tudi...Potem pa enostavno otroci niso hoteli več praznovati v tem stilu. Zakaj bi moral otrok jesti na "svoj" dan stvari, ki mu sicer niso grozne, vendar nimajo veze s tem, kar ima RESNIČNO rad (beri sladkarije)????? V bistvu je bilo zelo kruto, za slavljenca pa tudi ostale v vrtcu. Po teh 3,4 mesecih, smo prešli na "normalna praznovanja. In otroci so spet radi praznovali v vrtcu.
|
|
RE: Praznovanje Rd v vrtcu-brez slaščic 27.9.2007 20:29:10
|
|
|
|
Magi*
|
ne vem no. pri nas (smo imeli ravno prvi roditelsjki sestanek) in je skupina v večini stara (mešana skupina od 3 do 6), novih nas je zelo malo, tretjina. in so "tastari" vedeli povedat, da otroci to zelo dobro sprejemajo. no, za našo srako vem, da ima npr suhe marelice tako rada kot čokolado. glede na to, da vsak dan dobi eno palčko kinder čokolade, ni ravno prikrajšana. je pa res, da ji druge sladkarije zelo skopo odmerjam. suhe marelice pa mlati kot za šalo. kar je sicer čudno, ker pa drugega sadja ne mara preveč. odkar je pa v vrtcu, je pa začela jesti jabolka in hruške, ker je videla druge otroke v vrtcu jesti. tak da se meni to sploh ne zdi grozno. za rojstni dan bo pa še vedno dobila torto, ki jo sicer jaz spečem in spet gledam, da ne vsebuje kakih barvil... ji pač hočem to vcepit v glavo.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?