Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pranje večjih kosov "oblačil" v pra... 19.10.2009 11:49:08
|
|
|
|
Minerva
|
Govorim o spalnih vrečah, vzglavnikih in prešitih odejah (koutrih po domače). Imam eno zimsko spalno vrečo. Če jo stlačim v pralni stroj, je boben čisto poln. Kolegica je rekla, da je važno, da teža ne presega tistih 5 kg, kolikor lahko pereš. Boben je pa lahko čisto nabasan, pa se bo vseeno lepo opralo. Sodelavka pravi, da v pralnem stroju pere tudi "koutre". Zvije ga v klopčič in da notri. Koutre imam sicer pralne na 40 stopinj, sam nekako se mi zdi to prevelika zadeva za v boben. Mene skrbi, da se potem ne bo dovolj spral prašek, če bo boben preveč poln. Ali perete kakšne večje kose v pralnem stroju in kakšne imate izkušnje? Ali je važna samo kilaža suhega umazanega perila ali tudi polnost bobna?
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 11:55:44
|
|
|
|
ledenaa
|
Nimam praška imam gel vse perem notri 1 po 1 ,ker drugače perilo ni dobro oprano
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 12:02:00
|
|
|
|
Najaa
|
Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega.
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 12:06:51
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega. Enako. Itak se te "puhaste" zadeve (beri: je v polnilu vreče, blazine, "kovtra" ipd. ful veliko zraka) med pranjem stlačijo skupaj.
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 12:30:40
|
|
|
|
TopsiT
|
Pri nas tudi vse peremo doma, kovtre enega po enega, letne spalne vreče pa po 2 skupaj. Vse večje stvari pa jaz 2x "zalaufam centrifugo" Je pa sezona pranja večjih stvari pri nas ravno v tem času, ko začnejo kurit.
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 14:27:49
|
|
|
|
kristinaj
|
pri meni se v stroju pere vse, kar uspem noter zbasat, včasih komaj uspem vratca zapret.... prešite odeje, kovtre, deke, povštre.....
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 19.10.2009 15:30:15
|
|
|
|
babylove
|
Namesto praška daj tekoče sredstvo za pranje.
|
|
|
|
RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v... 20.10.2009 10:19:55
|
|
|
|
TopsiT
|
Babylove, tole je pa dober nasvet! Sem enkrat slučajno imela doma le prašek v zrnju in lahko povem, da je bila spalka vsa lisasta, bela, ni dobro spralo/stopilo. Tako da, za te večje stvari sigurno le tekoči prašek.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.