Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Minerva -> Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 11:49:08)

Govorim o spalnih vrečah, vzglavnikih in prešitih odejah (koutrih po domače).

Imam eno zimsko spalno vrečo. Če jo stlačim v pralni stroj, je boben čisto poln. Kolegica je rekla, da je važno, da teža ne presega tistih 5 kg, kolikor lahko pereš. Boben je pa lahko čisto nabasan, pa se bo vseeno lepo opralo.

Sodelavka pravi, da v pralnem stroju pere tudi "koutre". Zvije ga v klopčič in da notri. Koutre imam sicer pralne na 40 stopinj, sam nekako se mi zdi to prevelika zadeva za v boben.

Mene skrbi, da se potem ne bo dovolj spral prašek, če bo boben preveč poln.

Ali perete kakšne večje kose v pralnem stroju in kakšne imate izkušnje? Ali je važna samo kilaža suhega umazanega perila ali tudi polnost bobna?

ledenaa -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 11:55:44)

Nimam  praška imam gel
vse perem notri
1 po 1 ,ker drugače perilo ni dobro oprano

Najaa -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 12:02:00)

Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega.

špelin@ -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 12:06:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega.

Enako.

Itak se te "puhaste" zadeve (beri: je v polnilu vreče, blazine, "kovtra" ipd. ful veliko zraka) med pranjem stlačijo skupaj.

TopsiT -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 12:30:40)

Pri nas tudi vse peremo doma, kovtre enega po enega, letne spalne vreče pa po 2 skupaj. Vse večje stvari pa jaz 2x "zalaufam centrifugo"

Je pa sezona pranja večjih stvari pri nas ravno v tem času, ko začnejo kurit.

kristinaj -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 14:27:49)

pri meni se v stroju pere vse, kar uspem noter zbasat, včasih komaj uspem vratca zapret.... prešite odeje, kovtre, deke, povštre.....

babylove -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (19.10.2009 15:30:15)

Namesto praška daj tekoče sredstvo za pranje.

TopsiT -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (20.10.2009 10:19:55)

Babylove, tole je pa dober nasvet! Sem enkrat slučajno imela doma le prašek v zrnju in lahko povem, da je bila spalka vsa lisasta, bela, ni dobro spralo/stopilo. Tako da, za te večje stvari sigurno le tekoči prašek.

mala zirafa -> RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v pralnem stroju (20.10.2009 18:51:04)

Naša babi je celo posteljni nadvložek dala  v stroj.Imeli smo rota virus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Opralo se je brez strahu, nič narobe.Samo ne smeš dat na 90 stopinj.Moji mami se je skrčil, ker je bil volnen.

Stran: [1]