|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pranje večjih kosov "oblačil" v pra...
19.10.2009 11:49:08   
Minerva
Govorim o spalnih vrečah, vzglavnikih in prešitih odejah (koutrih po domače).

Imam eno zimsko spalno vrečo. Če jo stlačim v pralni stroj, je boben čisto poln. Kolegica je rekla, da je važno, da teža ne presega tistih 5 kg, kolikor lahko pereš. Boben je pa lahko čisto nabasan, pa se bo vseeno lepo opralo.

Sodelavka pravi, da v pralnem stroju pere tudi "koutre". Zvije ga v klopčič in da notri. Koutre imam sicer pralne na 40 stopinj, sam nekako se mi zdi to prevelika zadeva za v boben.

Mene skrbi, da se potem ne bo dovolj spral prašek, če bo boben preveč poln.

Ali perete kakšne večje kose v pralnem stroju in kakšne imate izkušnje? Ali je važna samo kilaža suhega umazanega perila ali tudi polnost bobna?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pranje večjih kosov "oblačil" v...
19.10.2009 11:55:44   
ledenaa
Nimam  praška imam gel
vse perem notri
1 po 1 ,ker drugače perilo ni dobro oprano

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2009 12:02:00   
Najaa
Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2009 12:06:51   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Tudi jaz perem vse notri. Kovtre pač po enega.

Enako.

Itak se te "puhaste" zadeve (beri: je v polnilu vreče, blazine, "kovtra" ipd. ful veliko zraka) med pranjem stlačijo skupaj.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2009 12:30:40   
TopsiT
Pri nas tudi vse peremo doma, kovtre enega po enega, letne spalne vreče pa po 2 skupaj. Vse večje stvari pa jaz 2x "zalaufam centrifugo"

Je pa sezona pranja večjih stvari pri nas ravno v tem času, ko začnejo kurit.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2009 14:27:49   
kristinaj
pri meni se v stroju pere vse, kar uspem noter zbasat, včasih komaj uspem vratca zapret.... prešite odeje, kovtre, deke, povštre.....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2009 15:30:15   
babylove
Namesto praška daj tekoče sredstvo za pranje.

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2009 10:19:55   
TopsiT
Babylove, tole je pa dober nasvet! Sem enkrat slučajno imela doma le prašek v zrnju in lahko povem, da je bila spalka vsa lisasta, bela, ni dobro spralo/stopilo. Tako da, za te večje stvari sigurno le tekoči prašek.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2009 18:51:04   
mala zirafa
Naša babi je celo posteljni nadvložek dala  v stroj.Imeli smo rota virususer posted image .Opralo se je brez strahu, nič narobe.Samo ne smeš dat na 90 stopinj.Moji mami se je skrčil, ker je bil volnen.

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.