|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potrebujem pomoc!
1.10.2005 10:24:20   
KMALU
Imam vrocino- okrog 37,6   ,boli me glava, grlo in iz nosa mi tece neprestano.
Kaj lahko storim, da bo z mojim otrocickom vse v redu, saj me je zelo strah, da je lahko zaradi moje bolezni kaj narobe. Hvala za pomoc!

< Sporočilo je popravil KMALU -- 1.10.2005 10:25:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potrebujem pomoc!
1.10.2005 10:44:29   
Aleksandrin
Od tablet samo lekadol, drugače za grlo sirupi- vprešaj v lekarni, drugače pa naravna medicina: čajčki, smrekovi vršički, limonada...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2005 10:46:35   
Eviii
čaw... kolko pa si noseča?
torej, moj nasvet. očitno te je primla kaka gripica al pa navaden prehlad. kaj bi jaz nardila? dosti čajčkov z limono in medom. pa počivat na toplem. in dosti cartanja. če si malo noseča, ne vzet pod nobenim pogojem nobenih tablet!!! če si noseča več kot 12 tednov, si lahk privoščiš vzet en lekadol. drugače pa ti svetujem obisk pr dežurnem zdravniku, ki te bo potolažu in ti povedal, kaj nardit. pa čim manj sikiranja, kaj bo z user posted image , da ga ne boš razburila - on vse čuti.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2005 10:47:24   
KMALU
A lekadol lahko?
Zdaj sem namrec se drisko dobila ( verjetno prevec caja ) pa se spikat me je zacelo v trebuhu.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2005 11:13:44   
Eviii
če si prestala prve tri mesce nosečnosti, lahko vzameš en lekadol na dan. drugače pa raje ne!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2005 11:14:22   
Eviii
še bolje, da si odstraniš vse dvome: pokliči v zd in vprašaj za nasvet. ti bodo rade volje svetovali.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2005 14:26:47   
KMALU
mislila sem, da se mi bo pokazal trakec  - noseca sem 11 tednov in 3 dni.. Vzela sem en lekadol, samo mislim da ne bom vec, ker me je prevec strah...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2005 14:39:16   
Anonimen
Kmalu, saj se ti prikaže trakec, če greš z miško na tvoje ime user posted image

Jah, nič, kar pri čajčkih ostani in limoncah. Od sirupov sem jaz Timijanov sirup pila-sam ta je bil bolj za kašelj. Da ne bi slučajno kakšnega neoangina jemalauser posted image  Saj veš, da tega ne smeš user posted image  Drugače pa lekadol lahko vzameš. Sploh če te glava zelo hudo boli.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2005 14:45:13   
katjandraž
KMALU, za vročino je baje pametno vzet tableto, če imaš nad 38, za grlo sem našla v lekarnah Granobil (bl ne pomaga), Angal (piše, da ni dokazov o škodljivostiuser posted image ) ter Panthol, kjer piše, da ga lahko jemo tudi nosečnice. Najbolj mislim, da pomaga Angal, ampak jst sem že od prejšnje srede čist user posted image , sm bla en dan vmes boljše, zdej se mi je pa še nos zaštopal in grlo me spet ful boli.

A, ja, nos je treba čim večkrat na dan spirat s fiziološko raztopino oziroma si dat Sterimar al kaj podobnega. Grem si hitr fiziološko skuhat, k mi jo je zmanjkal. Recept: zavreš 1/2 l navdne vode z 1 čajno žličko kuhinjske (morske) soli in počakaš, da se shladi. Potem jo preliješ v plastenko. Jaz sem v lekarni za našega malega kupila majhno plastično stekleničko (1/2 dcl) in mu z njo našopam fiziološko v nos, tako da da glavo nazaj, potem pa jo nagne napej in gre gnoj in fiziolška iz druge nosnice ven. Vem, da se sliši totalno kruto in tud je ful ogabno, vendar pomaga. Tako nam je svetovala ORL, ker ima mali konstantno vneta ušesa zaradi tega zabasanega noska. Od kar to delamo ima dejansko manj vnetij!

Drži se!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2005 15:03:57   
ribica.
Ne se tolk sekirat, ker ti to ne bo nič pomagalo. Tudi sama sem prejšnji vikend zbolela, podobno kot ti. Drugi dan sem skoraj cel preležala, ker sploh nisem bila sposobna stat, kaj šele se ukvarjat z našim malim živahnim otrokom.
Ves čas sem si merila vročino, in ko je ta prišla na 37.9 sem vzela en lekadol in šla pod kovter. Pila sem čajčke z limono (seveda, če meš vneto grlo  pij mlačne). Čez nekaj ur mi je temperatura padla na 37.4, seveda pa sem počivala dalje ker tak nisem nič mogla. Sem pa noseča 10 tednov. Saj bo minilo, samo počivaj. Če ti pa vročine ne pojenja, pa le do zdravnika!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2005 15:22:54   
bini
tud mene je podobno zagrabilo, pa ni panike - je reku os. zdravnik in ginekolog...
mi pa ni jasno zakaj ste tolk panične glede lekadolov oz. drugih tablet... men je sam dr. Pušenjak reku, da če je sila lahko do 5 lekadolov na dan vzameš - seveda ne vsak dan.... tko da ko je blo meni fino hudo sem tud do 3 pojedla... isto glede teh tablet za grlo - dokazanih stranskih učinkov ni, je pa res,da se farmacevti zavarujejo tako, da na listek napišejo 'v nosečnosti se posvetujte z zdravnikom'... in sem se!... tko da ti kar veselo kakšno poliži, pa brez slabe vesti lekadolček al dva... sej ne bo dolgo trajalo.user posted image .. čeprav pri meni je že več kot en teden user posted image

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2005 15:30:48   
soncicaT
Nič drugega kot lezi v posteljo, pij veliko šipkovega čaja z limono...občasno si naredi velik kozarec vode s stisnjeno limono + 1 žlica kupljenega medu.

Pa počitek...pod kovtrom v postelji...zagotovo boš ozdravela.

Jaz sem tudi imela povišano T...me je mal mrazilo, pa mi je v lekarni odsvetovala čisto vse preparate , razen Lekadol (če je res nujno...vročina nad 38), seveda ne Lekadol C plus..

Tekočina, tekočina, tekočina, da gre čimprej ven nesnaga in pomaga!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2005 16:44:40   
smeško
Pozdravljena!
Jaz sem isto prestajala prejšni teden in sem klicala despanzerja za žene.Svetovala mi je, da nobene tablete, ki ti jih ni predpisal g. ali osebni zdravnik ne bi smela jemati.Priporočala je čaj (jaz sem pila metin in kamilični čaj skupaj) z medom ali limono, veliko vitamina C (pomaranča..)in dva dni ali več ležanja in mirovanja v postelji.Če ti vročina naraste nad 38 je najbolje, da obiščeš osebnega ali dežurnega zdravnika in ne brezglavo jemat kakih zdravil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2005 13:43:03   
Ines.
IZVIRNO SPOROČILO: KMALU

A lekadol lahko?
Zdaj sem namrec se drisko dobila ( verjetno prevec caja ) pa se spikat me je zacelo v trebuhu.

Jest na tvojem mestu ne bi pila ne čajev in ne kakih sirupov, ker so to zelišča, ki lahko povzročajo krče. Svetujem ti, da skočiš še na Pušenjakov forum, ki je na vprašanja o vročini, prehladih in gripi v nosečnosti že ogromno napisal. Jest sem konec avgusta 14 dni preživela z gripo. Spila sem galone limonade in za vročino Lekadol, še tako "nedolžnim" čajem in sirupom se pa zaradi krčev močno izogibam.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2005 15:02:27   
Lana_s
Mene je zgrabil prehlad ko sem bila nekje 4 mesece noseča. Zdravnik mi je takrat predpisal Lekadol, (samo ga nisem upala vzetuser posted image ) za grlo mi je v lekarni dala Granobil in mi je v dveh dneh pomagal, za kašelj pa slezov sirup, ki sem ga celo flašo spila pa ni bilo nič boljšeuser posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2005 20:23:08   
aljča
Kmalu zakaj pa ne greš kar sama lepo do zdravnika in se lepo z njim pomeni.Mislim da je takole na svojo roko delat  preveč korajžno.
Ne čakaj predolgo.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2005 20:29:25   
janč
ja lahko vzameš lekadol, če pa bo vročina šla čez 38 stopinj rajši ne, ker pravijo, da potem bolj škoduje kot pomaga

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?