Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Potrebujem pomoč - DSP! 31.1.2007 14:58:34
|
|
|
|
R_D
|
Ker več ali manj vsa vprašanja v zvezi s socialno pomočjo dobijo pametne odgovore, sem tudi sama obračam s svojim vprašanjem na vas. Do nekje sredine meseca januarja 2007 sem bila zaposlena. Do tega datuma sem imela pogodbo, potem mi pogodbe niso več podaljšali, ker pač nisem ciganske krvi (šlo je za javna dela in ciganom se lahko brez problema podaljša). Se pravi sem ostala brezposelna. Danes sem šla na Socialno malo spraševat glede socialne pomoči. In mi je rekla, da bi prvič lahko dobila nakazano komaj aprila. Ker februarja še itak dobim plačo. Pa sem rekla, da se temu drobižu, ki ga bom dobila ne more ravno plača rečt, ker sem delala samo nekaj dni v mesecu. Plača Javnih del pa itak niti minimalna ni za celi mesec, kaj šele za teh nekaj dni. Pa mi je rekla, da se šteje obdobje zadnjih treh mesecev. Povprečje plač zadnjih treh mesecev. Marca pa potem moram biti brez dohodka, ker 1 mesec baje ne smeš imeti dobenih prihodkov. Hmmm...vse lepo in prav. A do aprila pa mi ni treba položnic plačevat? Glede na to, da živim sama se mi to ne zdi logično. Zdaj pa me zanima ali je res tako, da pred aprilom nimam kaj računati na DSP?
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 31.1.2007 15:01:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal tako je. Najboljše je za prekrenit, da zaprosiš IZREDNO socialno pomoč.
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 31.1.2007 15:18:14
|
|
|
|
darjatimci
|
Poglej malo na stran od CSD Šiška,kjer so navedene vse vrste socialnih pomoči-konkretni za izpadli dohodek.Imaš tudi možnost,če plačuješ vrtec,da ti zmanjšajo oskrbnino.Žal so na CSD-jih zaposlene osebe,ki jim je težko razložiti in pomagati človeku v stiski,skratka poskusi vse možnosti,pa srečno.
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 31.1.2007 23:26:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: R_D Danes sem šla na Socialno malo spraševat glede socialne pomoči. In mi je rekla, da bi prvič lahko dobila nakazano komaj aprila. Ker februarja še itak dobim plačo. Pa sem rekla, da se temu drobižu, ki ga bom dobila ne more ravno plača rečt, ker sem delala samo nekaj dni v mesecu. Plača Javnih del pa itak niti minimalna ni za celi mesec, kaj šele za teh nekaj dni. Pa mi je rekla, da se šteje obdobje zadnjih treh mesecev. Povprečje plač zadnjih treh mesecev. Marca pa potem moram biti brez dohodka, ker 1 mesec baje ne smeš imeti dobenih prihodkov. Tale tvoja socialna delavka je pa majčkeno v zaostanku z zakonodajo, kaj? Citiram najnovejši zakon: " Kot lastni dohodek, kije podlaga za določitev višine DSP, se v skladu s 27.a členom zakona upoštevajo povprečni mesečni dohodki in prejemki, ugotovljeni za samsko osebo oziroma družino v obdobju treh koledarskih mesecev pred mesecem vložitve vloge, pri čemer se ti dohodki in prejemki upoštevajo v višini, s katero upravičenec razpolaga po plačilu davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost. Kadar na način iz prejšnjega člena ni mogoče ugotoviti lastnega dohodka, ki ga bo samska oseba oziroma družina dosegala v prihodnjem obdobju, ker je upravičenec ostal brez rednih periodičnih dohodkov, se periodični dohodki, ki jih je upravičenec nehal prejemati, na podlagi prvega odstavka 27.b člena Zakona o socialnem varstvu pri ugotavljanju lastnega dohodka ne upoštevajo." Kar zate pomeni to, da zadnjo "plačo" prejmeš februarja (saj vem, da tisto, kar boš dobila, sploh ni plača - je krepko pod cenzusom za pridobitev DSP), vlogo za DSP pa bi lahko vložila že v januarju, a si očitno to zamudila. Torej jo vloži v februarju in ti bo pripadala (najverjetneje) v polni višini od 01.03.2007 dalje. Brez pardona. Naj si baba neizobražena zakona prebere. Kaj dela v službi, če ne spremlja službenih zadev (kar ta zakon zagotovo je)?
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 1.2.2007 8:08:14
|
|
|
|
R_D
|
Hvala Kerensa, ravno tebe sem pričakovala, da me "rešiš" Včeraj me je res dvignilo do nebes. Jezna sem bila sama na sebe, da sem bila budala in sem sploh šla še delat za teh par dni v mesecu januarju. Ker najprej sem imela pogodbo do 31.12. kot vsa JD, pol pa so mi za teh par dni podaljšali. Jaz budala naivna pa seveda zagrabila. Tak je to, če si pošten in se trudiš po svojih najboljših močeh. Jaz sem sicer računala, na to, da bom v mesecu marcu dobila DSP, ker tisto kar dobim v februarju kot plačo bo še krepko manj kot pa je DSP. Pa ona niti ne ve, koliko bom dobila te "plače" pa me je jasno zabila da ni šans. Da četudi bo samo 100 EUR, da je pomembno, da je z zadnjimi tremi meseci povprečje večje od 40.000 SIT. Bom si vzela v ponedeljek čas in se šla pogajat tja, pa bomo videli kako se bo končalo.
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 1.2.2007 8:10:03
|
|
|
|
R_D
|
darjatimci, nimam otrok, tako da sem popolnoma sama za sebe.
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 1.2.2007 23:58:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: R_D Hvala Kerensa, ravno tebe sem pričakovala, da me "rešiš" Ne tega pričakovat. Meni je najmanjši problem prepisat zakon. Če s tem komu pomagam - super. Ampak je*enti žalost, no - zakaj imamo potem socialne delavke?! Ne samo, da je jim v večini ne da delati - tudi znajo ne!!!
|
|
|
|
RE: Potrebujem pomoč - DSP! 11.2.2007 23:37:58
|
|
|
|
Anonimen
|
A veš, kdaj? Po mojem mnenju takrat, ko po nekaj letih dela v državni službi ugotoviš, da se lahko dobesedno pretegneš, samo zato, da bi pomagal vsem, ki pomoč potrebujejo, pa tega ni in ni konec. Vedno pridejo novi. Potem ugotoviš, da imaš poleg novih še stare, ki pomoči sploh ne potrebujejo, ampak te preprosto nategujejo, ker so leni. V končni fazi pa spoznaš še, da ti svojo plačo dobiš, ne glede na to, ali komu pomagaš ali ne. In preden se zaveš, postaneš takšna socialna delavka, kakor jih opisujemo tukajle. In se brigaš samo še zase in za svojo rit, ker spoznaš, da sveta ne boš mogla spremeniti. C'est la Vie...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?