Anonimen -> RE: Potrebujem pomoč - DSP! (31.1.2007 23:26:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: R_D Danes sem šla na Socialno malo spraševat glede socialne pomoči. In mi je rekla, da bi prvič lahko dobila nakazano komaj aprila. Ker februarja še itak dobim plačo. Pa sem rekla, da se temu drobižu, ki ga bom dobila ne more ravno plača rečt, ker sem delala samo nekaj dni v mesecu. Plača Javnih del pa itak niti minimalna ni za celi mesec, kaj šele za teh nekaj dni. Pa mi je rekla, da se šteje obdobje zadnjih treh mesecev. Povprečje plač zadnjih treh mesecev. Marca pa potem moram biti brez dohodka, ker 1 mesec baje ne smeš imeti dobenih prihodkov. Tale tvoja socialna delavka je pa majčkeno v zaostanku z zakonodajo, kaj? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Citiram najnovejši zakon: " Kot lastni dohodek, kije podlaga za določitev višine DSP, se v skladu s 27.a členom zakona upoštevajo povprečni mesečni dohodki in prejemki, ugotovljeni za samsko osebo oziroma družino v obdobju treh koledarskih mesecev pred mesecem vložitve vloge, pri čemer se ti dohodki in prejemki upoštevajo v višini, s katero upravičenec razpolaga po plačilu davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost. Kadar na način iz prejšnjega člena ni mogoče ugotoviti lastnega dohodka, ki ga bo samska oseba oziroma družina dosegala v prihodnjem obdobju, ker je upravičenec ostal brez rednih periodičnih dohodkov, se periodični dohodki, ki jih je upravičenec nehal prejemati, na podlagi prvega odstavka 27.b člena Zakona o socialnem varstvu pri ugotavljanju lastnega dohodka ne upoštevajo." Kar zate pomeni to, da zadnjo "plačo" prejmeš februarja (saj vem, da tisto, kar boš dobila, sploh ni plača - je krepko pod cenzusom za pridobitev DSP), vlogo za DSP pa bi lahko vložila že v januarju, a si očitno to zamudila. Torej jo vloži v februarju in ti bo pripadala (najverjetneje) v polni višini od 01.03.2007 dalje. Brez pardona. Naj si baba neizobražena zakona prebere. Kaj dela v službi, če ne spremlja službenih zadev (kar ta zakon zagotovo je)? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|