malaMravljica
|
Jaz sem tudi zacetnik pri potici in imam sedaj recept za nocno, ki je definitivno ni tezko naredit, je pa super fina. Testo: 60 dag moke, 5 rumanjakov, 3 dag kvasa, 2 dcl mleka, 14 dag sladkorja, 14 dag mehkega masla, 1 vanilij, sol Nadev: 50 dag orehov, sneg iz 5 beljakov, zlica cokolade v prahu, 2 zlici sladkorja( oz po okusu), malo naribane limonine lupinice, 2 zlici ruma, 1,5 do 2 dcl mleka posusene grozdne jagode ( to ima eno ime, sam ga jaz ne vem) Jaz testo delam v multipraktiku in nimam prakticno nobenega dela Kvas das vzhajat skupaj z eno zlico sladkorja, malo mleka in malo moke. Pripravis moko, ko je kvas vzhajal ga das v moko in dodas se vse ostale sestavine in za 15 minut vzges masino,da zgnete testo.Baje je pomembno, da je testo za potico dobro pregneteno. Sedaj das v eno posodico posusene grozdne jagode in jih zalijes z malo ruma in vode, pustis namakat V tem casu pripravis orehe, jih poparis z vrelim mlekom, dodas kaksni dve zlici sladkorja, zlico cokolade v prahu, naribas malo limonine lupinice in dodas trd sneg iz 5 beljakov in dobro premesas. Ta nadev bo zelooo socen.Dodas se zlico ali dve ruma. Pomokas delavno povrsino oz prt na katerem bos delala. Zvaljcas polovico testa na primerno velikost ( verjetno bos delal v dveh kosih) in gor razmazes polovico nadeva in posujes polovico teh posusenih grozdnih jagod, ki si jih prej namakala. Pazi da ga tam kjer bos koncevala rolo ne bo prevec mase, da ti ne bo slo ven. Zrolas rolico in v pekac. Ponovis vajo z drugim delom. Pekac pustis cez noc v kuhinji in fajn je, ce potico delas pozno zvecer in jo hitro zjutraj potem das pect. Preden jo das v pecico jo prebodes z neko bodilko ( zobotrebec ne bo dovolj :-) Pecico dam jaz najprej na 200 st, po 15 minutah pa znizam na 170 - 180 st, skupaj se pece eno dobro uro. To je malo odvisno tudi od pecice. Se to sem pozabila. Cez noc to zelooo narase!
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 13.3.2013 22:39:10 >
|