|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posvetovalnica -???
23.8.2007 10:06:27   
Pinkyca
Punce rabim pomoč pri razvozlanju zagate. Kaj pomeni, ko vse omenjate posvetovalnico? Mi imamo težave z izbiro pediatra ker ga daleč naokrog ni, v večjih krajih pa ne sprejemajo novih pacientov-nekrajanov. Končno smo našli enega pediatra, ki nas je vzel in nas naročil na 1. sistematski pregled (v 3T), ki je izgledal precej klavrno za tako oddaljen izlet- izmera glave, dolžine in teže, malo pokomentiral mozoljčke, ... napisal recept za kapljice 3D in to je bilo to. Nakar je rekel da bi bilo dobro obiskat posvetovalnico, da on ne izvaja posvetovalnice ker nima koncesije zanjo. ??? Pojma nimam kaj to pomeni. Nas je pa naročil naslednji mesec (ko bomo imeli 2M) in rekel, da bi bilo dobro če se gremo kam izmerit v 2M.

Kaj je torej razlika med 1. sistematskim pregledom in posvetovalnico?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posvetovalnica -???
23.8.2007 10:58:31   
blue sky
Mi nismo imeli 1. sistematskega pregleda user posted image user posted image user posted image .

Mi že od 1. meseca hodimo v posvetovalnico, izgleda pa takole: najprej sestra izmeri otroka, stehta, zmeri obseg glavice (kasneje tudi preveri sluh in vid z igračko). Nato pa sledi pregled pri pediatru, ki otroka pregleda (ušeska, posluša srčka, pregleda kolke ipd.). Smo pa bili v posvetovalnici pri 1., 2., 3., 4. in 6. mesecu, ko je bil user posted image  že tretjič cepljen.

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Posvetovalnica -???
23.8.2007 11:02:52   
Bety100
Mislim, da je to eno in isto. Mi smo bli na prvem pregledu pri 4. tednih, izmerili so težo, dolžino, obseg glave. Zdravnica je spraševala o prehrani, pogledala "motorične" sposobnosti, mal jo je pretipala, preverila a reagira na zvok, na premikanje igrač ipd. So pa nas vprašali  ko smo prišli v ambulanto če smo za v posvetovalnico, tako, da mislim, da je to to. Pri dveh mesecih smo imeli le kontrolo teže (to preveri samo sestra, zdravnici ne greš, če je vse OK). Pa ja, nas so pozabili naročiti na kontrolo teže pri dveh mesecih (ob rojstvu pa smo bili "podhranjeni in zahirani", toliko o resnosti našega zdravstva)., ker pa smo imeli določene težave sem poklicala in so bili sami zelo začudeni kako so lahko pozabili in mi naročiloi naj še isti dan pridemo. Pri treh mesecih je ponovni pregled (mislim, da je podoben kot pri 4. tednih) in prvo cepljenje.Ja pa še približno pri treh mesecih morajo narediti ponovni UZ kolkov. Mi smo že dobili napotnico pri prvem pregledu. Jaz bi na tvojem mestu poklicala pediatra (posebej če vas niso poslali na UZ kolkov) in kar vprašala, ker je to kar se dogaja v zdravstvu vse skupaj en "kakec" (da ne bom ne kulturna). Meni je moja G. poleg 7 pregledih v zadnjem mesecu nosečnosti "spregledala" zastoj rasti od 5 tednov, pa vsi znaki so bili zelo jasni. Bodi kar sitna... 

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Posvetovalnica -???
23.8.2007 11:07:07   
BAMBINA_
Pinkyca a vam ni patronažna povedala kako in kaj glede teh pregledov?

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Posvetovalnica -???
23.8.2007 22:42:12   
Naja30
Posvetovalnica je, ko otroka samo stehtajo in izmerijo. Sistematski pregled pa, ko se pomeniš še z zdravnikom. No, tako mi je sestra pri zdravnici rekla, čeprav je meni čudna ta opredelitev. user posted image  Pa naj imajo kakor hočejo user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Posvetovalnica -???
24.8.2007 10:36:17   
Pinkyca
Bambina patronažna je samo skomignila z rameni ko sem jo vprašala kako da nimamo pediatra v ZD in kam naj gremo. Prišla je 3x potem pa rekla naj jo pokličemo 3-4M ko nam bo povedala glede dodajanja goste hrane.

Očitno je potem sistematski pregled = posvetovalnica. Čez 2T bom poklicala tega pediatra in se naročila za tehtanje.

Hvala vam za odgovore - so mi razjasnili sliko (nažalost o tem našem zdravstvu ni izgubljati besed - toliko o planirani večji rodnosti)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?