Bety100 -> RE: Posvetovalnica -??? (23.8.2007 11:02:52)
|
Mislim, da je to eno in isto. Mi smo bli na prvem pregledu pri 4. tednih, izmerili so težo, dolžino, obseg glave. Zdravnica je spraševala o prehrani, pogledala "motorične" sposobnosti, mal jo je pretipala, preverila a reagira na zvok, na premikanje igrač ipd. So pa nas vprašali ko smo prišli v ambulanto če smo za v posvetovalnico, tako, da mislim, da je to to. Pri dveh mesecih smo imeli le kontrolo teže (to preveri samo sestra, zdravnici ne greš, če je vse OK). Pa ja, nas so pozabili naročiti na kontrolo teže pri dveh mesecih (ob rojstvu pa smo bili "podhranjeni in zahirani", toliko o resnosti našega zdravstva)., ker pa smo imeli določene težave sem poklicala in so bili sami zelo začudeni kako so lahko pozabili in mi naročiloi naj še isti dan pridemo. Pri treh mesecih je ponovni pregled (mislim, da je podoben kot pri 4. tednih) in prvo cepljenje.Ja pa še približno pri treh mesecih morajo narediti ponovni UZ kolkov. Mi smo že dobili napotnico pri prvem pregledu. Jaz bi na tvojem mestu poklicala pediatra (posebej če vas niso poslali na UZ kolkov) in kar vprašala, ker je to kar se dogaja v zdravstvu vse skupaj en "kakec" (da ne bom ne kulturna). Meni je moja G. poleg 7 pregledih v zadnjem mesecu nosečnosti "spregledala" zastoj rasti od 5 tednov, pa vsi znaki so bili zelo jasni. Bodi kar sitna...
|
|
|
|