|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodni načrt
6.12.2007 12:59:35   
Anonimen
Mene pa zanima, če je katera oddala pri porodu porodni načrt? To so želje rojevanja itd. Ali ste imele to napisano ali je dovolj, da se babicam pove npr, da bi rada bila čimdlje časa pokonci, hodila, če je možno? Se gre pa za Lj porodnišnico. Hvala za odgovore! Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.12.2007 13:01:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodni načrt
6.12.2007 13:05:18   
TinkiBinki
Jaz se strinjam z Lukrecijo, čim manj kompliciranja, pa bo. Poveš sproti in je to to.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2007 13:18:50   
maja_
Mene je pa babica spodbujala naj hodim čimveč (jaz nisem imela plana kako pa kaj), pa tudi ležati mi je bilo tako neprijetno, da sem se z hojo in prestavljanjem od ene alternativne igračke (žoga, vrv), do druge malo zamotila. Počak da prideš tja, pa boš vidla kake bodo možnosti, pa tvoje želje, pa situacija... Tu nimaš kaj velik za planirat, da ne bi bila kasneje razočarana. Važno je, da se za vnaprej odločiš, da boš ti to " z levo" in si ne delaš s tega nekih velikih problemov. In v takih primerih je dejansko potem lažje... Sicer pa me vprašajte čez 2 meseca, če bo res tak "hec" :-)...

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2007 13:18:52   
Anonimen
Nikoli ne bom pozabila prakse v porodnišnici, ko je imelo celo osebje tolko posmeha na te načrte. Kao sej bo v vsakem primeru prerezana, kaj zdaj na papir joka.user posted image

(odgovor članu TinkiBinki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2007 13:32:41   
mateyka
midva sva napisala listo stvari, ki bi želela, da se upoštevajo v 3 izvodih. in sva vse porabila, ker se je osebje menjalo (12 urni porod).
men se zdi to res dobro, ker pri meni so se res trudili, da bi sledili mojim željam (stoječi porod, EA, aktivna pomoč mojega moža, angleško govoreča babica... itd). jaz sem bila super zadovoljna, da sem lahko aktivno določila določene parametre poroda, ki jih lahko določam. da babice vejo vnaprej kaj bi rada - nimaš ravno čas, energijo in potrpljenje vsakmu razlagat kaj bi rad, ko rojevaš. + sej nisem ena posoda, ki nima ust in me nič ne briga in ne zanima okol mene - sem si pa vnaprej prebrala dosti stvari, da veš kaj ti bolj ustreza (mogoče celo daš par položajev v igro - jaz sem mela tko klečanje na vseh 4 kot backup, ker je lažje od stanja). sem bla pa sigurna, da bom vertikalno rodila, ker je velik lažje in hitreje. moram rečt, da mam samo lepe spomine na porod v veliki meri zarad tega (švedi rulajo user posted image ). samo mogoče v sloveniji ne upoštevajo radi nosečnic in njihovih želja, da bi jim naredili porod čimbolj udoben in prijeten - kaj pa vem..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2007 15:25:30   
Hanna M.
jaz sem ga imela. Sicer ga je babica vzela bolj z rezervo, vseeno pa me je pred vsako spremembo od plana vprašala, če se strinjam. Meni ni bilo žal, da sem imela napisanega. Sicer ti povejo, da ga upoštevajo samo do takrat, ko ni ogroženo zdravje porodnice in otroka, (kar je bilo zame čisto sprejemljivo in normalno), drugače pa ga skušajo upoštevati. Vsaj pri meni je bilo tako.

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2007 16:03:26   
polona5
Odvisno v katero porodnišnico boš šla rodit. V Postojni je npr. porodni načrt zaželjen in ga, če je le mogoče, upoštevajo in te ob sprejemu v porodni blok tudi vprašajo, če ga imaš s seboj. Če imaš kašne posebne želje glede rojevanja, kar vztrajaj pri njih (če je seveda mogoče) in si naredi ta dogodek čim bolj lep, nepozaben in seveda čim manj boleč. To je tvoj porod in zato poslušaj svoje srce in svoje želje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2007 18:01:48   
klarisima
polona hvala
tukaj si pa meni fuul pomagala z nasvetom za Postojnouser posted image user posted image user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2007 18:07:34   
koala
Ne vem kako je v drugih porodnišnicah, vendar v Mariborski je prevzeti način rojevanja polsedeči položaj, vse kar od taga odstopa je tvoja želja, ki mora biti napisana in podpisana, tako da ti predlagam, da če imaš kakšne posebne želje, porodni načrt napišeš in podpišeš in ga vzameš sabo. Potem se pa v porodni sobi glede na situacjo odločiš če ga boš babici dala ali ne.
To je bil nasvet tudi ene od babic v MŠ, tako da bom jaz tako tudi naredila.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2007 18:17:44   
viv_
Jaz se pa strinjam z lukrecijo. Dokler ne prideš do porodne ne moreš vedet kaj ti bo pasalo in kako.

Meni je daleč najbolj pasalo ležat. Moj porodni načrt je bil v glavi to, da čim hitreje rodim in da nisem šivana. To mi je pa uspelo. Celo 2x. S pomočjo babic. Sem se jim 100% pustila vodit.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2007 18:23:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polona5
V Postojni je npr. porodni načrt zaželjen in ga, če je le mogoče, upoštevajo in te ob sprejemu v porodni blok tudi vprašajo, če ga imaš s seboj.

Mene niso nič vprašali. user posted image  
Mogoče zato, ker sem že "na vratih" kričala, da hočem EA. user posted image

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.12.2007 19:42:00   
mala pikica
Jaz ga ne bom imela. So nam v MŠ povedali, kaj vse je sploh mogoče v naši porodnišnici, tako da bom kar sproti povedala, kako in kaj, glede na moje takratno razpoloženje seveda user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
6.12.2007 20:03:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2007 20:08:02   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Nikoli ne bom pozabila prakse v porodnišnici, ko je imelo celo osebje tolko posmeha na te načrte. Kao sej bo v vsakem primeru prerezana, kaj zdaj na papir joka.user posted image

Dokazano je 80% epiziotomij NEPOTREBNIH. Ampak osebje je pač leno.

Porodnica, ki ima svoje želje jim je v posmeh. Grem stavit, da ko one rojevajo so dosti bolj zajebane in zahtevne kot večina porodnic. Spoštovanje pa tako. Še en dokaz da nisi nič drugega kot en kos mesa, ki se obrača iz enega boka na drugega in vsakem toliko časa da noge narazen, da jo poservisirajo.

Za kozlat pa takšno osebje. Strokovni pa takšni itak niso. Bleeeeh...user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2007 20:11:42   
Magi*
moj plan je bil uporaba TENSa. sem bila vse dogovorjena. ko pa sem prišla rodit, se je vse odvijalo tako hitro, da sem ga pozabila vzeti v sprejemni. user posted image

plan imej v glavi, predebatiraj z babico in bosta videli v kolikšni meri ga bo mogoče izpolniti. dejstvo je, da je trenutno v LJ P ogromna gužva in premalo kadra in bodo najbrž težko vsaki ugodili. pa vsekakor sodeluj z babico. jaz sem jo ubogala in je šlo vse kot po maslu.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2007 20:20:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Dokazano je 80% epiziotomij NEPOTREBNIH. Ampak osebje je pač leno.

Porodnica, ki ima svoje želje jim je v posmeh. Grem stavit, da ko one rojevajo so dosti bolj zajebane in zahtevne kot večina porodnic. Spoštovanje pa tako. Še en dokaz da nisi nič drugega kot en kos mesa, ki se obrača iz enega boka na drugega in vsakem toliko časa da noge narazen, da jo poservisirajo.

Za kozlat pa takšno osebje. Strokovni pa takšni itak niso. Bleeeeh...user posted image user posted image

Zato pa nisem napisala katera porodnišnica je to bila.user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2007 21:09:58   
sneška_
Na pamet mi padel načrt rojevanja ker nisem imela časa da bi okorg tega razmišljala.Vse je na hiter biloo a itak na drugem porodu sem bila samo kos mesa in nič več.Bilo je hitro ali takoooo boleče brez nobenih analgetikov.

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.12.2007 23:21:10   
mateyka
Meni je daleč najbolj pasalo ležat. Moj porodni načrt je bil v glavi to, da čim hitreje rodim in da nisem šivana.

sej ni tok fora kaj paše - jaz sem bla tko zmatrana, da bi najraj ležala, samo morala sem stat, da se je tamala spustila. mož me je zvlekel iz pojstle in nosil, jaz pa jamrala naj me pustijo ležat user posted image sam kar je dobr, se mora user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?