mateyka -> RE: Porodni načrt (6.12.2007 13:32:41)
|
midva sva napisala listo stvari, ki bi želela, da se upoštevajo v 3 izvodih. in sva vse porabila, ker se je osebje menjalo (12 urni porod). men se zdi to res dobro, ker pri meni so se res trudili, da bi sledili mojim željam (stoječi porod, EA, aktivna pomoč mojega moža, angleško govoreča babica... itd). jaz sem bila super zadovoljna, da sem lahko aktivno določila določene parametre poroda, ki jih lahko določam. da babice vejo vnaprej kaj bi rada - nimaš ravno čas, energijo in potrpljenje vsakmu razlagat kaj bi rad, ko rojevaš. + sej nisem ena posoda, ki nima ust in me nič ne briga in ne zanima okol mene - sem si pa vnaprej prebrala dosti stvari, da veš kaj ti bolj ustreza (mogoče celo daš par položajev v igro - jaz sem mela tko klečanje na vseh 4 kot backup, ker je lažje od stanja). sem bla pa sigurna, da bom vertikalno rodila, ker je velik lažje in hitreje. moram rečt, da mam samo lepe spomine na porod v veliki meri zarad tega (švedi rulajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). samo mogoče v sloveniji ne upoštevajo radi nosečnic in njihovih želja, da bi jim naredili porod čimbolj udoben in prijeten - kaj pa vem..
|
|
|
|