|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška in dopust
27.8.2011 14:49:09   
PENCA
Lep pozdrav

PDP imam konec novembra, verjetno bom do konca na bolniški, pa me zanima kako lahko izkoristim letošnji dopust. V kolikor ga ne bi mogla koristit pred porodniško, kako potem? Menda morajo v službi odobrit, da se bolniška prej zaključi (ki jo določi komisija), da bi lahko koristila LD. Menda pa delodajalci včasih tudi nočejo odocrit dopusta, če si na bolniški.

V tem primeru grem na porodniško konec oktobra (105 dni), potem koristim dopust za nego in varstvo otroka ene 5 mesecev, izkoristim 1 mesec LD, potem pa spet dopust za nego? Se to sploh da? Ali naj raje prenesem drugi del dopusta za nego na očeta, jaz pa po dopustu v službo? Kaj je sploh možno, in kaj bi ve naredile?

Upam, da se katera kaj spozna na te zadeve, sama sem čist zmedena. Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška in dopust
27.8.2011 15:19:31   
sunny24
Jst sem v 1. user posted image prekinla bolniško in pred porodniško pokoristla dopust. Smo se tko zmenla z delodajalcem in ni blo panike. Provi se zmenit, če lahko pred porodniško pokuriš LD, lahko ti rata.
V tej porodniški bom pa zadnja 2 meseca jst na LD in s tem prekinem dopust za nego...in bo moj user posted image prevzel ta 2 meseca-spet smo se tko zmenla z delodajalcem.

Jst bi šla vprašat, sej zgubit itak nimaš kaj. user posted image

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu PENCA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.8.2011 10:37:14   
tecnobica
A moraš LD ponucat letos, al drugo leto?
Če moraš ponucat letos vsaj 10 dni dopusta, potem prej prekineš bolniško in koristiš dopust (delodajalec bi se moral strinjat).
Naslednje leto pa lahko vmes gre mož na porodniško, ti imaš dopust, pol greš pa spet ti lahko nazaj na porodniško, lahko pa tudi mož ostane do konca, če vama tako paše. (vsaj mislim, da bi moralo bit tako).

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.8.2011 13:30:33   
PENCA
Ojla

Sunny24 hvala za odgovor. Saj bom vprašala, samo rada bi prej vedela kakšne so sploh možnosti.

O, tecnobica, si me našla tudi tukaj user posted image . Ne vem sploh kolk dopusta moram izkoristit letos. Če delaš, ga moraš 14 dni skupaj, v tem primeru pa ne vem. Drugače ga moram pa do konc junija 2012. Če ga ne, verjetno propade, ker ne verjamem, da ga izplačajo. Pa tud ne vem kako se porodniška koristi po delih, a se morš to tud na socialni zmenit? Ma ta papirologija me bo ubila, sem kar živčna kolk stvari je treba uredit pred porodom pa pol še po porodu. Še sploh ker sploh ne vem kaj vse in kako user posted image

Upam, da bom vse zrihtala tako da bo prav.

L.P.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.8.2011 16:48:28   
tecnobica
Ja, glede porodniške se moraš zmenit na socialni, al kaj vem, kje se to zmeni. Nisem še tako daleč. Sam moraš pa mende vnaprej povedat. Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da mora bit en mesec prej.

(odgovor članu PENCA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2011 17:44:17   
tjasaoasis
Ko boš oddajala vlogo za porodniški dopust in nadomestilo na CSD imaš možnost izpolniti še eno dodatno vlogo in sicer dogovor o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka. Ta dopust si lahko s partnerjem poljubno razdelita vendar pa mislim, da je ta dogovor dokončen in se ga naknadno ne da spreminjati...razen v primeru kakšne višje sile. Vlogo za porodniški dopust moraš oddati pred nastopom porodniškega dopusta, vlogo za dopust za nego in varstvo pa pred iztekom porodniškega dopusta (ta traja 105 dni). V bistvu je samo ena vloga za oboje, samo če še nisi prepričana glede izrabe zadnjega dela potem lahko vlogo naknadno dopolniš. Torej imaš še kar nekaj časa da se z delodajalcem dogovoriš glede "službenega" dopusta.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2011 10:00:57   
PENCA
Hvala punce, super ste user posted image

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?