|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška
17.12.2007 20:59:41   
Anonimen
V primeru, da je moja neto plača 750€, kakšna bi bila porodniška. Kako pa ti to obračunavajo če si slučajno v bolniški. Zelo si želim še drugouser posted image mož pa je proti, ker pravi da da bom dobila ful nizko porodniško in sva se sedaj zaradi tega prokletega denarja skoraj na smrt skregala user posted image . Prokleti hudičevi dedi in toti njihov dnaruser posted image .
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška
17.12.2007 21:04:57   
felicia
na csd šiška si lahko zračunaš koliko boš mela porodniške

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2007 21:23:34   
Naja30
Porodniška je približno toliko kot plača, ker se vzame povprečje 12 mesecev. Če si na bolniški, imaš nižjo plačo in s tem nižje povprečje.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2007 22:11:56   
benika
Eni pa imate težave z denarjemuser posted image  Draga moja, moja bruto plača je 677€, pa zaradi tega nisem razmišljala, a bi imela še enega otroka ali ne! Porodniške bom tako imela cca. 500€. Veš, nekateri živijo tudi z manj evrčki, pa jim je vseeno lepo.

Ne vem, enostavno ne morem razumet tvojega user posted image , kako lahko višino porodniške pogojuje še z enim otrokom.

Pa še to, cca. 600ali več €, kolikor bi ti dobila porodniške se meni ne zdi prav malo denarja. Jaz bi bila srečna, če bi dobila približno toliko plače.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 9:19:09   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
mož pa je proti, ker pravi da da bom dobila ful nizko porodniško in sva se sedaj zaradi tega prokletega denarja skoraj na smrt skregala user posted image . Prokleti hudičevi dedi in toti njihov dnaruser posted image .

Hja, pri takemle dedcu bi jaz resno premislila, če si z njim sploh še želim kakšnega otroka user posted image

Srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2008 14:05:58   
ANIME
Jaz jo pa čisto razumem. Tudi midva po vaših merilih nimava slabih plač (jaz imam 750 neto, moj še malo boljše), ampak je čisto odvisno kakšne stroške imaš potem s takimi plačami.
Midva imava namreč:
- zelo velik stanovanjski kredit (če sva hotela živeti na svojem v čisto majhnem stanovanju - pri današnjih cenah stanovanj to ni ravno enostavno), 
- kredit za avto (in to rabljen - vzela sva le malo večjega, zaradi varnosti in planiranega otroka),
- življenska zavarovanja (ki so skoraj obvezna pri takih kreditih)
- še kaj bi se našlo

In od tega verjemite - ne ostane veliko! 

In tudi midva si full želiva otroka (zdaj sem v ICSI postopku), pa to ne pomeni, da naju ne skrbi kako bova prišla čez mesec. Ker sem v ICSI postopku imam zelo veliko šanso, da bom na rizični nosečnosti, kar mi bo avtomatsko znižalo osnovo. Da o plačilu vrtca sploh ne začnem.

Žal nekateri ne razmišljamo samo, da je otrok nekaj najlepšega na svetu (kar še vedno mislim, da je), ampak tudi kaj boš temu otroku lahko potem nudil (in mogoče ne samo enemu otroku).

Imam pa drugo vprašanje. Jaz konec decembra oz. začetek januarja vedno dobim "poračun" plače za prejšnji mesec. Zanima me, če se tudi to šteje v osnovo za porodniško (od tega so bili plačani vsi davki in prispevki - kot nekakšna 13. plača).
Hvala za odgovor.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2008 14:12:57   
emaa
Če so plačani davki in prispevki, potem šteje v osnovo za izračun porodniške. 

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2008 18:00:11   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
mož pa je proti, ker pravi da da bom dobila ful nizko porodniško in sva se sedaj zaradi tega prokletega denarja skoraj na smrt skregala user posted image . Prokleti hudičevi dedi in toti njihov dnaruser posted image .

Hja, pri takemle dedcu bi jaz resno premislila, če si z njim sploh še želim kakšnega otroka user posted image

Srečno user posted image

Zakaj že? Kaj pa če že zdej s težavo preživita iz mesec v mesec? Meni je neumno in grozno, da se ljudje ki komaj preživijo odločijo za še enega otroka. Otrok žal ne more živeti samo od ljubezni. In velika večina ljudi ima kredite, slabe plače itd. in pač težko preživijo, sploh če ne živijo glih kje na vasi.  Tako, da obtoževanje njenega moža, da je grozen ter govorjenje da s takim sploh ni vredno met otroka je brezpredmetno dokler se ne ve v kakšni situaciji sta. In ja enim je vsak €, ki ga dobijo pomemben za preživetje. Hvala bogu, da se vsi ne odločajo kar tako za otroka, ampak prej malo premislijo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2008 9:19:49   
ANIME
Lianna - me veseli, da vsaj nekdo tako razmišlja kot jaz user posted image

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?