ANIME -> RE: Porodniška (21.1.2008 14:05:58)
|
Jaz jo pa čisto razumem. Tudi midva po vaših merilih nimava slabih plač (jaz imam 750 neto, moj še malo boljše), ampak je čisto odvisno kakšne stroške imaš potem s takimi plačami. Midva imava namreč: - zelo velik stanovanjski kredit (če sva hotela živeti na svojem v čisto majhnem stanovanju - pri današnjih cenah stanovanj to ni ravno enostavno), - kredit za avto (in to rabljen - vzela sva le malo večjega, zaradi varnosti in planiranega otroka), - življenska zavarovanja (ki so skoraj obvezna pri takih kreditih) - še kaj bi se našlo In od tega verjemite - ne ostane veliko! In tudi midva si full želiva otroka (zdaj sem v ICSI postopku), pa to ne pomeni, da naju ne skrbi kako bova prišla čez mesec. Ker sem v ICSI postopku imam zelo veliko šanso, da bom na rizični nosečnosti, kar mi bo avtomatsko znižalo osnovo. Da o plačilu vrtca sploh ne začnem. Žal nekateri ne razmišljamo samo, da je otrok nekaj najlepšega na svetu (kar še vedno mislim, da je), ampak tudi kaj boš temu otroku lahko potem nudil (in mogoče ne samo enemu otroku). Imam pa drugo vprašanje. Jaz konec decembra oz. začetek januarja vedno dobim "poračun" plače za prejšnji mesec. Zanima me, če se tudi to šteje v osnovo za porodniško (od tega so bili plačani vsi davki in prispevki - kot nekakšna 13. plača). Hvala za odgovor.
|
|
|
|