sashy
|
Evo me! Dve leti nazaj 23.11.2009 sem rodila v Postojni v vodi. Neprecenljiva izkušnja, ki jo bom ponovila v naslednjih dneh, saj je ravno danes moj PDP (pričakejm tretjega ). Po slabi izkušnji poroda v LJ sem se za drugi porod odločila, da bom rodila v vodi, ker se zelo velik pristaš naravnega poroda. Približno en mesec pred PDP sva šla s parnerjem v PO in si ogledala kako vse skupaj izgleda, tam nama je babca tudi vse raložila in pokazala porodno sosbo z banjo. V glavnem 22.11. okoli polnoči sva s partnerjem prispela v PO (sem iz LJ) z rednimi popadki na 5min. Tam so ugotovili, da sem 2cm odprta, vendar so prišli do zaključka, da vse skupaj lahko še traja vsaj en dan, ker nisem želela umetnih popadkov ali kako drugače induciranega poroda. Partnerja so poslali domov mene pa na ginekološki oddelek. Okoli treh ponoči sem poklicala eno od sester, da so popadki vedno močnejši in res sem bila odprta 3cm, poslali so me na klistir in poklicala sem partnerja. Prišel je nazaj okoli 4 zjutraj in skupaj sva še dve uri predihavala popadke "na kopnem" , ko so me ob 6ih pregledali in bila sem odprta 5cm. Takrat sem šla tudi v vodo, ker so popadki postali že zelo boleči. Vodila je bila najboljše sredstvo proti bolečinam, kar jih lahko imaš med porodom. Začela sem se res hitro odpirati in kot bi mignil mi je naekrta že vse tiščalo dol, nekaj minut čez sedem je prišla babca v sobo in ugotovila, da bomo rodili. V sobi sva bila drugače večinoma časa s parnerjem sam v temi (tako sva želela), za čas iztisa pa se nama je pridružila samo babca. Želela sem tudi, da mi presredka ne prerežejo, zato mi je p mi je babca rekla, da moram med porajanjem zelo pozorno poslušati njena navodila. In res trije močni popadki in pristiski in v vodo je priplavala deklica, ki jo je nato babca dvignila iz vode z ritko naprej in jo takoj položila meni na prsi. Taja je zajokala in se še malo pocartala, partner je prerezal popkovino potem, pa sem mogla ven iz vode, da porodim še posteljico. Ker so mi Tajo ko sem prišla iz vode tako prislonili k prsom slpoh ne vem kdaj sem porodila še posteljico, vem samo, da je bila to najlepša izkušnja v mojem življenju in zelo sem hvaležna vsem osebju v postojni za tako čudovito izkušnjo (kljub temu, da se moral partner sredi noči dvakrat vozit iz LJ do Postojne ) Zdaj sem v PO le poklicala in omenila, da sem pri njih že rodila v vodi in bi to izkušnjo ponovila ter jih vprašala, če moram prej slučajno tja, pa so mi rekl, da ni potrebe. Resnično upam, da bo izkušnja vsaj tako lepa če ne lepša ! Tudi vama želim, da bosta imeli kar se da lepo izkušnjo s porodom v vodi, če se bosta zanj odločili!