kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: anjasanja Hej, punce! Berem in prav moram še jaz pristavit svoj lonček. V Postojni imajo 1-2 poroda v vodi na mesec, sedaj smo pa že kar 3 s PDPjem na kupu...da se ne bomo gužvale v banji!!! Jaz imam PDP 21.1. in odkar vem zase mi je jasno, da bom rodila v vodi. Sem ful vodni tip in si res ne predstavljam drugačnega poroda. Do 34.tedna je bilo vse super, fino fajn, ko je G na pregledu ugotovila, da se je mali bučman nazaj obrnil in čiča na ritki V tem primeru seveda ne moreš roditi v vodi. To me je kar malo vrglo s tira in začela sem se pripravljati tudi na druge opcije. 21.11 sva bila z možem na posvetu v porodnišnici, sem prej poklicala in je babica rekla da lahko pridemo kadarkoli v popoldanskih urah, ko je bolj mirno vse skupaj..res se ti posvetijo, na vsa, še tako nemogoča vprašanja odgovorijo...dobila sva kup papirjev, zacahnili so nas in rekli, da krvne preiskave naredim kar pri svoji G...no, tu se je malce zataknilo....moja G je do pred kratkim delala v Po, sedaj se je pa preselila na periferijo-in v tistem ZD še niso imeli primera ko bi nosečnica hotela delat krvne teste za HIV, hepatitis,itd. No, pred kratkim so v Po tudi spremenili zadevo-prej je bila cena teh preiskav vključena v ceno poroda (170€), sedaj temu ni več tako, moraš plačat posebej....no, jaz nisem plačala nič, ker mi niso mogli zaračunat, haha. Sedaj čakam izvide, rabijo nekje 14 dni, drug teden imamo pregled in se bomo pogovarjali kako sedaj dalje..vedno bolj razmišljam o zunanjem obratu, res bi rada naredila vse, da grem v vodo. Je pa res, da je mali pravi velikan in nima več prostora za se obrnit-v 34.tednu, ko je naredu preval nazaj na rit sem kr tulila od bolečine Ne vem več kaj, pridno delam vaje in sestankujem s tem falotom v trebuhu ter srčno upam, da bo vse bp za se it tunkat v vodo. Hehehe.. Ma po mojem ne bo straha za banjo, ker se res redko zgodi, da bi na isti dan vse rodile Jaz sem svoje izvide dobila v 3 dneh Samo, če ti ne naredijo obrata, potem res ne boš mogla rodit v vodi- boš morala izbirat (ali obrat in porod v vodi ali CR glede na to, da je velik kot praviš).. Jaz bi rada v vodi rodila največ zaradi tega, da se izognem šivanju- sicer ni 100%, vendar poskusit ni greh
|