|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popkovina????
9.3.2009 17:00:22   
elyy
Ojla!
Punce.... mene pa zanima mogoče malo čudno vprašanje......?kako se lahko otrok zaduši s popkovino(oz.da se ovije okoli)od česa je to odvisno?ali med porodom da se lahko zgodi napaka zdravnikov in da se lahko otrok rodi mrtev?
no vsaj jst mam skos ene pomiselke....in me je strah d nebo kej narobe med porodom in da bo z mojmu pikcem kej narobe....user posted image

Lep pozdravček...
prosim ali mi lahko kera pomaga...če je imela stem iskušnje..
ali kaj podobnega..

**elyy**

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popkovina????
9.3.2009 17:02:14   
TinaV*
cao

nisem expert ampak po moje se to lahko zgosi ker se otrok premika pa se ovije okoli...eni prijateljici se je to zgodilo ampak je s pupo vse ok....upam da sem kaj pomagala...
HB sva midve z mojo pupo mele kratko popkovino in se to ni moglo zgodit

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2009 17:09:58   
elyy
sej js tudi to mislm...da če je fulll živahen pa če se skos igra se pač zgodi..
hvala na odgovoru 

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2009 17:15:31   
2 Sraki
Popkovina je lahko problematična v primeru, da ti odteče voda in ti uide del popkovine že v maternični vrat ali pogleda celo ven. Pri tem se popkovina lahko tako močno stisne med stene materničnega vratu, da prekine dovod zraka oz. prekine prevodnost popkovine. Zato kadar odteče voda priporočajo strogo ležanje, razen če je preverjeno popkovina še notri. Drugo varianto nevarnosti pa ti je opisala že tina.

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2009 17:25:20   
elyy
A veš kako je pri meni....prvič sem noseča..tko d nimam tok pojma o tem...velik stvari sem izvedla v reviji(moj malček)tko d si vse tko predstavljam po svoje...sam nesmemo preveč komplicerat tiste k smo prvič noseče...pa bo vse lažje potekal...user posted image
hvala
lp 

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2009 18:34:00   
mojMika
hej!

Rodila sem pred 15 dnevi. Urgentni carski rez, ker je otroku srčni utrip padel. Hvala Bogu za babico, ki je budno spremljala ctg .Potem so ugotovili, da je imel 3krat tesno zavito popkovino okoli vratu. Je pa vse O.K. z otrokom. Samo rast je nehal v maternici prav zaradi ovite popkovine.

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2009 18:49:12   
Anonimen
Elyy, ne glede na to, kaj bi naredila, ne moreš vplivat na to, da bi si otroček ovil popkovino okoli vratu. Popkovina je kar dolga in elastična in plod se celo nosečnost z njo igra. Eni so tudi tako nerodni, da si jo večkrat zavijejo okoli vratu, vendar to ni problem, ker imajo obilo prostora za gibanje. Zato se proti koncu nosečnosti, ko prostora ni več veliko, in med samim porodom meri CTG, s katerega je razviden plodov srčen utrip in brcanje, naredi se lahko tudi merjenje pretokov (koliko krvi prehaja po plodovnici). Prej ima plod dovolj prostora za manevriranje, med porodom pa ga lahko popkovnica vleče nazaj in se ne more normalno poroditi. Vendar je to razvido iz CTG-ja, takrat naredijo CR.
Torej te glede tega ni potrebno skrbeti, vedno bodo poskrbeli zate in za tvojega malčka user posted image .
Če si proti koncu (zadnji mesec), pa se v dobrostanje svojega malčka lahko prperičaš tako, da šteješ brcike. 10 brc na dan - ima se super. Manj - obisk g., da preveri, če je vse OK.

(odgovor članu mojMika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2009 19:09:40   
Anonimen
ne moreš rečt 100% da bood poskrbeli.Eni so zel nemarni.
Mojemu otorku je srčni utrip padel na 40 ,pa se ni nihče menil za to.
Popkovina ga je vlekla nazaj in smo ga komaj dobili ven,
Seveda je med porodom tudi nehal dihati in ima zdaj težave z zdravjem

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2009 19:14:42   
Anonimen
Ja, anonimna, vem, da se tudi to dogaja, žal. In še marsikaj drugega.

Vendar, kaj sedaj elyy to pomaga? Da jo še bolj prestrašim glede stvari, na katere ona nima direktnega vpliva? Je veliko večja verjetnost, da bo šlo vse OK.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.3.2009 19:16:26   
Anonimen
kaj pomaga.
ne pomaga,ampak ne vse zavijat v vato
če vidi ali misli da kaj ne štima,naj se kar zbuni.
S temi stvarmi se ni za hecat..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.3.2009 19:17:24   
Gina
Tako kot je ankica napisala - ne moreš vplivat na to. Otrok se premetava v vse smeri v tebi in če mu uspe zaviti popkovino, jo pač ovije. Naš ta majčkeni si jo je ovil 2x okoli vratu in potem je pač izgledalo na porodu tako, da ko je glavica ven pokukala, ga je nazaj not potegnilo, majčkeno težje ga je bilo iztisint, ampak nič kaj groznega v bistvu. Takoj so pogruntali, da je popkovina ovita in so speljali cel zaključni del poroda brez vmesnega počivanja med popadki in tem ko glavica ven gleda in tem da gre otrokovo telo ven, ker jim je jasno, da se v takih primerih ne čaka. Pa seveda sem bila samo zato malo prerezana, kar ni nekaj strašnega, če pomisliš da s tem rešijo morebiten zaplet. Skratka, hočem ti reči, da obvladajo stvari v porodnišnicah. Sem pa jaz imela že prej občutek, da ima mali ovito popkovino, ker je bil daaaleč bolj razpoložen za razbijanje in izvajanje salt po trebuhu kot prava dva in imel je mnogo več prostora notri. Vprašala sem takrat G, če si je ovil popkovino, pa sem prepričana, da je videla na UZ, vendar mi je rekla samo, to je popolnoma normalen in zelo pogost pojav, zaradi katerega ni treba nobene panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.3.2009 19:20:20   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kaj pomaga.
ne pomaga,ampak ne vse zavijat v vato
če vidi ali misli da kaj ne štima,naj se kar zbuni.
S temi stvarmi se ni za hecat..

Ja, tudi jaz imam slaaaabe izkušnje s porodnišnico ljubljana in njeno strokovnostjo (tretji otrok ni bil več rojen tam, je bil v postojni, pa ni primerjave, tam so vse speljali gladko, pa ni šla samo popkovina narobe). Pocarji bi se temu reklo, kar sem v lj. doživljala. Zato tja ne bi šla več rodit niti če mi plačajo. Ne zaupam jim. Poznam pa tudi primer, ko je kolegica rodila s trikrat ovito popkovino okoli otrokovega vratu, pa je sedaj z otrokom vse ok. Najprej pa ni bilo. Če te toliko skrbi popkovina, vprašaj na UZ, saj se vidi tudi tam, če ni vse ok.

< Sporočilo je popravil Gina -- 9.3.2009 19:21:37 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.3.2009 19:21:50   
Anonimen
Ja, se strinjam, zbunit se je treba.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2009 19:31:03   
end1
Ja anonimna hudo mi je zate. Elyy ti pa pozitivno razmišljaj. Jaz o CR in popkovini pred porodom nisem sploh razmišljala. Jaz CR pa ne bom imela sem si rekla in o tem nič brala, pa se je zgodilo.

Moja deklica je imela popkovino ovito okoli vratu in čez eno rokico, na CTG - ju je babca že takoj opazila, da nekaj z utripom ne štima in da morajo bit pozorni in res se je zaključlo z urgentnim CR. Hvala bogu vse dobro. Ko sem bila drugič na porodni sem sam to razmišlajla, pa se je lepo končalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.3.2009 22:11:08   
elyy
Sej vem d so nemarni zato me pa skrbi...ker so tok malomarni d je kr groza...sam o tem nemislm več skrbet...drgač bom pa zdj vprašala ginekologinjo kako je stem...sam je tud to d ma tok pacientk d sam hiti..sej se komi usedem že hiti zmano...
ampak vsen hvala vsem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.3.2009 22:12:42   
elyy
hvala ti..za nasvet..
lp 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.3.2009 22:22:23   
Anonimen
jst sem zdej januarja rodila in mali je bil v nosečnosti do konca pravi divjak, nonstop se je obračal, do konca nisem vedla a bo z glavo dol al ne, ker je ves čas menjaval položajeuser posted image no, posledično je ob rojstvu imel tako zamotano in ovito pokovino, da so ga komaj odpenčljaliuser posted image dvakrat okoli vratu, okoli roke in okoli trupa, pa dol in še enkrat okoli ene nogeuser posted image groza....in še dobr da nisem prej tega vedla, ke bi bila čisto posrana od strahu....nimaš pa kaj narest...zato ginekologi tudi ne kontrolirajo in ne komentirajo tega, ker se samo panika ustvarja...

z malim je bilo hb vse vredu, so se mu pa še enih 14 dni poznale lise po telest, tam k je šla popkovina...

(odgovor članu elyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.3.2009 12:36:14   
elyy
Ej zdj sm se še več ustrašla...ne sej vem d nimaš kj nardit...men se je tamau u 6 mescu obrnu dol na glavo..zdj u četrtk mam G tko d bom vidla(kako in kva)drgač je pa tud ful živahen skos ga neki trgauser posted image user posted image prav G d je res tok živahen...sej vem sam pomojem morjo ginek. tud kontrolerat to..k men se zdi včasih d so ful nemarni...to te tok hitr pregleda d js sploh nemorm do besede pridt!!!res svašta....pomoje je njim čist vsen..lih tko k v porodnišnci..jebe se njim..za ceu svet...kokr bo pa bo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?