Gina -> RE: Popkovina???? (9.3.2009 19:17:24)
|
Tako kot je ankica napisala - ne moreš vplivat na to. Otrok se premetava v vse smeri v tebi in če mu uspe zaviti popkovino, jo pač ovije. Naš ta majčkeni si jo je ovil 2x okoli vratu in potem je pač izgledalo na porodu tako, da ko je glavica ven pokukala, ga je nazaj not potegnilo, majčkeno težje ga je bilo iztisint, ampak nič kaj groznega v bistvu. Takoj so pogruntali, da je popkovina ovita in so speljali cel zaključni del poroda brez vmesnega počivanja med popadki in tem ko glavica ven gleda in tem da gre otrokovo telo ven, ker jim je jasno, da se v takih primerih ne čaka. Pa seveda sem bila samo zato malo prerezana, kar ni nekaj strašnega, če pomisliš da s tem rešijo morebiten zaplet. Skratka, hočem ti reči, da obvladajo stvari v porodnišnicah. Sem pa jaz imela že prej občutek, da ima mali ovito popkovino, ker je bil daaaleč bolj razpoložen za razbijanje in izvajanje salt po trebuhu kot prava dva in imel je mnogo več prostora notri. Vprašala sem takrat G, če si je ovil popkovino, pa sem prepričana, da je videla na UZ, vendar mi je rekla samo, to je popolnoma normalen in zelo pogost pojav, zaradi katerega ni treba nobene panike.
|
|
|
|