|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponovno KAHLICA in vse kar sodi zraven
13.12.2007 10:35:29   
tannya
Punce, jaz sem tudi že precej obupala s tem odvajanjem od pelnic.user posted image
Zadeva pri nas je takšna: Doma gre na kahlico lulat, jo pustim brez plenice, včeraj nama je uspelo, da sva vedno pravi čas ujele in je bila suha. En dan prej se je 3x v hlače polulala. In takrat, ko je že lulala, je prišla in povedala, da lulauser posted image . O kakanju na kahlici niti slišati noče. V vrtcu pa pa sploh ni šans, da jo spravijo na kahlico, tudi za lulanje ne. Vzgojiteljica je predlagala, da jutri prinesemo svojo kahlico zraven....Aja, naša puna je stara leto in dva meseca.
Pa še to me zanima, če lahko katera pove, kako je z lulanje kadar pač nisi doma ali v vrtcu, recimo da greš v trgovino, na sprehod????

Za vsak koristen namig bom res hvaležnauser posted image

Tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponovno KAHLICA in vse kar sodi zraven
13.12.2007 10:37:43   
eya
Meni se zdi, da je še premajhna za odvadit se od plenic...

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2007 10:39:14   
Pingvinčica
Uh tudi meni se zdi še malo premajhna za odvajanje. Vse ob svojem času. 

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2007 10:41:41   
Anonimen
Aja, naša puna je stara leto in dva meseca.

Jaz mislim, da imata še dosti časa za odvajanje. Mi smo se odvadili plenic, ko je bila stara 2,5 leti in odvajali smo se poleti, ker je takrat veliko lažje.
Jaz ti svetujem, da še počakaš z odvajanjem

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2007 10:45:12   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Punce, jaz sem tudi že precej obupala s tem odvajanjem od pelnic.user posted image
Zadeva pri nas je takšna: Doma gre na kahlico lulat, jo pustim brez plenice, včeraj nama je uspelo, da sva vedno pravi čas ujele in je bila suha. En dan prej se je 3x v hlače polulala. In takrat, ko je že lulala, je prišla in povedala, da lulauser posted image . O kakanju na kahlici niti slišati noče. V vrtcu pa pa sploh ni šans, da jo spravijo na kahlico, tudi za lulanje ne. Vzgojiteljica je predlagala, da jutri prinesemo svojo kahlico zraven....Aja, naša puna je stara leto in dva meseca.
Pa še to me zanima, če lahko katera pove, kako je z lulanje kadar pač nisi doma ali v vrtcu, recimo da greš v trgovino, na sprehod????

Tanja

Naš je star dve leti in dva meseca in se zdaj počasi navajamo na kahlico... Recimo, v vrtcu gre lulat, pa doma tudi, ampak vseeno imamo še pleničko.
Me pa čudi, da so ti v vrtcu predlagali, da jo odvajaj pri enem letu in dveh mesecih... Pri nas so začeli šele (seveda po pogovoru s starši) pri cca. dveh letih pri tistih otrocih, kateri so kazali zanimanje za to...

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2007 10:49:55   
piščanc
lahko vztrajaš in jo daješ ob času na kahlico, je pa še zelo majhna. kakanje je bil problem tudi pri nas (skoraj 3 leta). je trajalo kar nekaj časa, da je pogruntal, kaj mora narediti, čeprav je bilo laže v hlačke spustiti. ampak imam zelo dobro podporo v vzgojiteljicah. zdaj mu rišeta zvezdice na roko, če se pokaka v kahlico.

pri letu dni starem otroku mi to sploh ne bi padlo na pamet, da bi se ukvarjala še s tem

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2007 10:59:13   
tannya
JOJ punce, sem napačno napisala stara je dve leti in dva meseca, se opravičujem!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2007 10:59:14   
malecka
naša puna je stara leto in dva meseca.

Kaj bi pa ti rada, saj ti ni stara tri ali več. Daj ji čas.

Mene pa bi lahko že skrbelo ker pri treh letih še vedno nosimo plenice in ne dobimo več take velikostiuser posted image user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2007 11:09:08   
natasaom
moja se je odvala pri 2h letih in pol.pa to čisto sama.ne jo silt,ker se ji bo kahla samo zamerla.otrok sam pogrunta kdaj je čas za kahlo.ponoči imamo še vedno plenice.stara je pa 3 in 3 mes.
meni je P rekla,da do 5 leta mora bit suha-tko da nič ne skrbi.
ko pa sva recimo v trgovini hitr poiščeva wc..tud v kakšen lokal sva že zavili..

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2007 11:17:07   
tannya
Da ne bo pomote, nihče je ne sili na kahlico. Tudi prvič je sama izrazila željo, ker je videla otroke v vrtcu. Je pa tako, da zdaj enkrat ne bi imela pelnice, drugič bi jo imela, pa bi šla na kahlico,pa spet ne... Skratka ne vem ali naj poskušamo tako še naprej in ali se naj čisto prilagodimo njeni volji, kar pomeni tudi do 5x plenico dol v pol ure in lulat, pa potem ne gre....

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2007 11:23:07   
piščanc

Zadeva pri nas je takšna: Doma gre na kahlico lulat, jo pustim brez plenice, včeraj nama je uspelo, da sva vedno pravi čas ujele in je bila suha. En dan prej se je 3x v hlače polulala. In takrat, ko je že lulala, je prišla in povedala, da lulauser posted image . O kakanju na kahlici niti slišati noče. V vrtcu pa pa sploh ni šans, da jo spravijo na kahlico, tudi za lulanje ne. Vzgojiteljica je predlagala, da jutri prinesemo svojo kahlico zraven....

Tanja

no, če je pa 2 in 2 meseca je situacija drugačna. kakanje je bil pri nas problem, šele ko sem bila precej huda nanj (najprej ga vprašam, čez 1 min se skrije in v hlače) in tudi v vrtcu je moral počakati, je dojel da v hlače ni najboljša opcija. lulat je pa hotel šele, če sva potem brala pravljico. malo spodbude je potreboval.

zunaj polulamo kakšno travico ali parkirišče, ker v gostilnah oz. na wc nerad lula. pa preden kam gremo oz. max dve uri ga vprašam. če ga lulat reče j, če ga ne pa ne. sam redkokdaj reče, da gre lulat, tudi v vrtcu. smo šele na pol poti :)

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2007 11:27:28   
natasaom

Da ne bo pomote, nihče je ne sili na kahlico. Tudi prvič je sama izrazila željo, ker je videla otroke v vrtcu. Je pa tako, da zdaj enkrat ne bi imela pelnice, drugič bi jo imela, pa bi šla na kahlico,pa spet ne... Skratka ne vem ali naj poskušamo tako še naprej in ali se naj čisto prilagodimo njeni volji, kar pomeni tudi do 5x plenico dol v pol ure in lulat, pa potem ne gre....

pri nas je bilo isto.pol je pa v 2dneh začela sama po kahlo hodt..pa zmerej me je vprašala,če sem srečna user posted image ..
ti jo kar pusti.če 5x plenico dol pa gor pa 5x...jest sem jo tud mal okregala ko se je polulala..sej bo hitr dojela,boš vidla.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2007 11:29:19   
Nikica
Mislim, da je malce zmedena. Enkrat ima plenice, drugič gre na kahlo,...Odstranite plenice za vedno, pa tudi če se bo večkrat polulala na dan v hlačke. Jo pač preobleci, v vrtec pa daj tudi več rezervnih oblačil. Pri nas se je tako obneslo in je bil v nekaj dneh suh.Je pa res, da je bil star 2 leti in 8 mesecev. Pomagalo je tudi to, da ko ne bo več lulal v hlačke ali pleničko dobi darilo. Ves čas je imel to v mislih. In po enem tednu smo res zavili v trgovino, da si je izbral največji bager. Govorili smo mu tudi, da ne bo treba več dajati dinarčkov za pleničke in bo ostalo več denarja, da gremo kam na izlet ali da si kupi malenkost. Mogoče res ni vzgojno, da smo ga tako podkupili, ampak je učinkovalo. Tako smo istočasno ukinili pleničko čez dan in ponoči. Ponoči se je od takrat polulal samo enkrat in še to, ko je bil bolan. A ja, pa tudi kregali, kaznovali ga nismo, če se je slučajno polulal v hlačke. Lulanje v kahlo ali na stranišče smo na velik list označevali s sončki, pikapolonicami, kar se mu je tudi zdelo zelo fajn. Na začetku sem nosila kahlo s sabo in sem jo pač postavila na stranišču, igrišču, v avtu na tla, ker drugje ni maral lulati. Brez skrbi, uspelo vam bo!

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2007 11:43:57   
roberta
oj.

ne je silit. se ji bo samo "zafržmagalo" vse skupaj. mi smo se bolj igrali na začetku (pri nekje 22 mesecih) - je imela eno punčko in smo njo dali na kahlico, jaz pa sem z inekcijo od zadaj špricala notri v kahlo, da je punčka kao lulala. in potem je bil aplavz in navdušenje nad punčko, hčerka pa je nesla vodo v wc in bila ponosna na to svoje dejanje. čz nekaj dni smo jo vprašal, ali bi ona tudi želela iti na kahlico in najprej ni hotla in je nismo silili. potem je včasih izrazila željo, da bi šla in smo jo dali, pa se je včasih polulala in včasih ne. fen kahlice pa nikoli ni bila. tako, da sva jo pri nekje 23. mesecih potem kar dala v hlačke (potem ko sva videla, da ve, kako pritisniti, da lula) in jo raje začela kar spraševati, če  o lulat, da gre na wc. in to je pa kar zagrabila. tako, da nekja nesreč je bilo, ni bilo pa kaj hudega. pač občasno preoblečeš otroka. ga je pa treba na začetku kar pogosto spraševat - na eno uro nekje. in če je rekla ne, potem nismo težit, ampak smo jo pustili. če pa smo kam šli (ala trgovina), pa smo na začetku vedno dajali gor plenice in ji tudi povedali, da to zato, ker gremo v trgovino in ne vemo, če bo tam kak wc, potem ko pa je že lulala večinoma v wc (2 leti), pa smo imeli vedno s seboj dodaten par gatk in hlačk.
kakat pa nikoli nismo sploh probavali. tudi ko je že lulala, sem jo le vprašala, če bi šla na wc kakat, pa je rekla, ne, pleničko, sem ji dala brez ugovorov pleničko. čez kak mesec in pol po tem, pa je sama rekla, da bi šla na wc kakat in od takrta naprej ni nikoli več hotla pleničke.
nočno plenico smo ukinili pa še dva meseca kasneje, ko sem jo vprašala, če bi spala brez plenice (poprej smo jo vedno brez vprašanj dali gor in basta) in je rekla, ja, in se ni niti enkrat polulala user posted image

tako, da smo bili v celoti ven iz plenic nekje pri njenih 2 letih in 3 mesecih. kar se mi zdi kar ok.

upam, da ti bo mogoče kaka informacija v korist,
roberta

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2007 11:49:04   
tannya
Punce, hvala vsem za spodbudne besede in koristne namige. Bom uporabila vse...user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?