roberta -> RE: Ponovno KAHLICA in vse kar sodi zraven (13.12.2007 11:43:57)
|
oj. ne je silit. se ji bo samo "zafržmagalo" vse skupaj. mi smo se bolj igrali na začetku (pri nekje 22 mesecih) - je imela eno punčko in smo njo dali na kahlico, jaz pa sem z inekcijo od zadaj špricala notri v kahlo, da je punčka kao lulala. in potem je bil aplavz in navdušenje nad punčko, hčerka pa je nesla vodo v wc in bila ponosna na to svoje dejanje. čz nekaj dni smo jo vprašal, ali bi ona tudi želela iti na kahlico in najprej ni hotla in je nismo silili. potem je včasih izrazila željo, da bi šla in smo jo dali, pa se je včasih polulala in včasih ne. fen kahlice pa nikoli ni bila. tako, da sva jo pri nekje 23. mesecih potem kar dala v hlačke (potem ko sva videla, da ve, kako pritisniti, da lula) in jo raje začela kar spraševati, če o lulat, da gre na wc. in to je pa kar zagrabila. tako, da nekja nesreč je bilo, ni bilo pa kaj hudega. pač občasno preoblečeš otroka. ga je pa treba na začetku kar pogosto spraševat - na eno uro nekje. in če je rekla ne, potem nismo težit, ampak smo jo pustili. če pa smo kam šli (ala trgovina), pa smo na začetku vedno dajali gor plenice in ji tudi povedali, da to zato, ker gremo v trgovino in ne vemo, če bo tam kak wc, potem ko pa je že lulala večinoma v wc (2 leti), pa smo imeli vedno s seboj dodaten par gatk in hlačk. kakat pa nikoli nismo sploh probavali. tudi ko je že lulala, sem jo le vprašala, če bi šla na wc kakat, pa je rekla, ne, pleničko, sem ji dala brez ugovorov pleničko. čez kak mesec in pol po tem, pa je sama rekla, da bi šla na wc kakat in od takrta naprej ni nikoli več hotla pleničke. nočno plenico smo ukinili pa še dva meseca kasneje, ko sem jo vprašala, če bi spala brez plenice (poprej smo jo vedno brez vprašanj dali gor in basta) in je rekla, ja, in se ni niti enkrat polulala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tako, da smo bili v celoti ven iz plenic nekje pri njenih 2 letih in 3 mesecih. kar se mi zdi kar ok. upam, da ti bo mogoče kaka informacija v korist, roberta
|
|
|
|