Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 11:50:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Če jaz kaj vem se želatina topi, gustin se pa direktno vmeša, nič ne topi. To sigurno rabiš za nadev. Gustin daj direkt v nadev, saj se bo speklo a ne?
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 11:53:30
|
|
|
|
Anonimen
|
nič se ne bo peklo! Koliko pa gustina? ker meni je ravno do pakistana. A 30 ali 120 ?
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 11:55:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Če se ne bo peklo, potem ne vem, če bo v redu.Nikoli nisem jedla surov gustin. Morda ima katera boljše izkušnje.A si sigurna, da nisi kupila želatino v prahu?
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 11:58:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Daj povej kaj boš sploh delala, da vem o čem govoriš.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 11:59:23
|
|
|
|
Anonimen
|
fini jedilni koruzni škrob
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 12:02:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam pojma.Poskusi ga vmešati direkt v nadev.Koliko pa ne vem, ker tega ne uporabljam. V nadevu se bo napihnil in zgostil.Upam.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 12:03:03
|
|
|
|
Anonimen
|
sočnho torto iz bgrozdja. Rabgim pa za nhadev. Skuto, limonin sok in cuker zmešam, nato dodam raztopljeno želatino. Ohladim vse skupaj v hladilniku, nato prmešam še stepeno smetano...
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 12:04:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Za to mora biti želatina.Naredi kdaj drugič, ker je škoda, da ti propade.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 13:48:29
|
|
|
|
fricka
|
gustin jed zgosti, želatina pa utrdi. Ne bo v redu.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 14:10:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma jaz ne vem no, če pa piše, da je za čvrsti sadni nadev, sadna polnila, sadne želeje...torej tudi to, kar jaz delam (nadev iz sira je tudi gor) samo nič ne piše kako in kaj. Piše samo, da tekočino iz recepta zmešaš z določenimi grami gustina, zavreš.., jaz pa tekočine nimam. Mah sem dala malo pomarančnega soka, pa bomo videli, kaj bo ratalo. JE pa odlična krema, sem jo že poskusila. samo zdaj moram še preveriti, če bo trda ratala
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 14:16:23
|
|
|
|
Enolla
|
Kot je fricka napisala: gustin zgosti omake (sadne, mesen, ....) želatina pa strdi. Bo pa za pojest saj se bo skuta učvrtila, ne bo pa tako kot bi delala z želatino. V bistvu bi bilo vseeno, če gustina nebi dala.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 14:24:38
|
|
|
|
Jessy
|
Gustin se mora obvezno kuhati ali peči. Gustin ti ne bo nadomestil želatine. Če nadeva ne boš kuhala, potem je skoraj enako, kot bi moko notri vmešala in nič skuhala.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 14:44:21
|
|
|
|
Anonimen
|
ja, saj sem gustin skuhala v soku. V glavnem ODLIČNO JE . Njamsi, že dolgo česa tako osvežilnega nisem jedla . Sem kar po svoje recept priredila. Pa namesto grozdjeve je nastala marelična skutina torta
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 14:52:51
|
|
|
|
arielca
|
A zaupaš recept ?
_____________________________
Jaz v svetu, svet v meni živi! Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi! Slišim rimo, kako govori: pred rojstvom te ni bilo, po smrti te ne bo, a zdajle si.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 15:01:06
|
|
|
|
CatJa
|
Arielca, počak 24 ur, da prebavi
_____________________________
Niso časi slabi, temveč človek. John BEAUMONT
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 15:12:55
|
|
|
|
Anonimen
|
200 bg bebi piškotov 60 g zmenčanega masla konzervo marelic 5 lističev želatine 1 limono 500 g pasirane skute 125 g cukra 250 ml smetane * piškotke zmelješ, da so kot drobtine, daš zraven maslo in zgneteš, daš v hladilnik * tortni model obložiš s peki papirjem in nanj daš maso in dobro pritisneš dol maso * skuti dodaš nastrgano limonino lupinico in sok limone, dodaš sladkor v prahu, raztopljeno želatino, zmiksane marelice (majhne koščke) premešaš in daš v hladilnik za 30 minut. JAz sem dala pomarančni sok z gustinom namesto želatine . * stepeš smetano in primešaš skuti>>>> maso vliješ na piškotke * na vrh sem zložila narezane marelice Pa takoj vse v hladilnhik in naj počiva kakšno uro, preden se postreže, da se okusi premešajo
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 15:38:24
|
|
|
|
arielca
|
Suuupeeeer ! Pa še ful enostavno! Hvala, hvala!
_____________________________
Jaz v svetu, svet v meni živi! Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi! Slišim rimo, kako govori: pred rojstvom te ni bilo, po smrti te ne bo, a zdajle si.
|
|
|
|
RE: Pomoč - želatina: Gustin 20.10.2007 15:39:14
|
|
|
|
valči
|
Hvala za recept,zgleda osvežilno in fino
_____________________________
Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?