|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč: Dabroston
18.10.2005 14:52:34   
biba.73
Pozdravljene!

Dolgo časa sem samo prebirala vaše poste in danes sem se odločila, da se vam pridružim. No pa na kratko moji problemčki.

Ko sem pred štirimi leti prenehala jemati Diane35 so postali moji menstrualni ciklusi neredni (no že pred jemanjem KT niso bili na 28 dni) in na začetku sploh nisem imela menstruacije. Ginekologinja mi je za sprožitev menstruacije predpisala orgametril tabletke po katerih so mi na obrazu izbruhnile grozne akne-tudi po vratu. Odločila sem se, da preneham s terapijo in po cca pol leta se mi je ciklus uredil na nekje 35-40 dni. Z mojim sva se odločila, sicer šele pred kratkim, da si želiva otročka. Problem pa je sedaj v tem, da že 55-ti dan ni menstruacije. Naredim test in negativen. Grem do ginekologinje in mi predpiše Dabroston.

Povejte mi prosim, kakšne so vaše izkušnje glede Dabrostona?! Ali to res ni nič škodljivo ob morebitni nosečnosti? No saj vem, da ga predpisujejo v določenih primerih tudi nosečnicam, ampak vseeno, hormoni so hormoni!? Ali je kateri uspelo zanosit celo z Dabrostonom?

Ne vem, ali naj jih začnem jemat, ali naj počakam še malo, da menstruacija pride po naravni poti. Bojim se namreč ponovnega izbruha aken, saj se mi je do danes stanje precej izboljšalo. Drugače so pa baje moji jajčniki ok in ginekologinja na UZ ne vidi nobenih problemov.

Že vnaprej hvala za mnenja in odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč: Dabroston
18.10.2005 15:04:18   
želva
Oj! Tud sama sem že večkrat dobila dabroston, ker mi je M zamujala. Enkrat je tud pol leta nisem imela, pa se mi ni dal k G. Tko, da le jej Dabroston, da jo boš imela. Če si bila pri G, je sigurno naredila UZ in, če bi bila noeča, bi videla pikico. Tudi ne more škodit. Preberi navodila. Jaz sem jemala dabroston tudi, ko sem bila noseča- za vzdrževanje nosečnosti. Če si noseča, M ne boš dobila,lahko le pomaga. Če pa nisi, jo pa boš, kar je dobr. Srečno

(odgovor članu biba.73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2005 15:25:05   
zaspanka
živjo!
meni so po treh zaporednih ss predpisali dabroston. in to trije priznani ginekologi in porodničarji. dobila sem ga zato, da bi po oploditvi hormon pomagal vzdrževati rumeno telesce, ki prehranjuje plod. jedla sem ga od 17. dne menstruacije in naj bi ga do takrat, ko bi se pojavila nova menstruacija in zopet enako naslednji cikel itd. no pa ni bilo menstruacije, ker sem zanosila in sedaj ga jem po 2 na dan približno do 3 meseca, ko bo vlogo rumenega telesca prevzela posteljica. Hormon je pa popolnoma naraven in enak kot ga ti že imaš, nekatere ga imamo le premalo.
kar jej dabroston kot so ti predpisali in držim pesti, da se ti vse dobro izteče.
lep dan

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2005 15:35:41   
biba.73
Joj, res hvala za hitre odgovore. Kakšni so pa kaj stranski učinki? A so se kateri mogoče pojavile akne? Tega se tudi bojim saj sem bila pred parimi leti grozna po jemanju orgametrila, ki je tudi za sprožitev menstruacije.

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2005 10:32:28   
zaliga
Jaz z Dabrostonom nimam slabih izkušenj!! M. sem imela isto neredne kot ti, testi vedno negativni in sem tud jedla Dabroston, mislim, da teden dni potem pa se ti M. prikaže! Jem pa ga tudi sedaj, ko sem user posted image . Tako, da ne vidim nič slabega v tem, uživaj, LP

(odgovor članu biba.73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2005 11:07:01   
Anonimen
biba.73

Dabroston ti nikakor ne more škoditi v primeru zanositve. Ginekologi ga celo predpisujejo tistim, ki so s težavo zanosile in to zato, da se ohrani rumeno telesce oz., da ne pride do splava. Med temi, sem bila tudi jaz. Jemati sem ga morala 3m po zanositvi.

(odgovor članu biba.73)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2005 12:07:58   
lana38
URŠKA!
Kako pa je G ugotovil, da rumeno telesce potrebuje podporo?user posted image

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2005 12:25:31   
zaspanka
vem da je bilo tole vprašanje za urško, a lohko kar jaz odgovorim kako je pri meni, ko rumeno telesce tudi potrebuje ¨podporo¨. prej sem imela 3 ss v treh mesecih in z mano in mojimi rodili ni nič narobe. ko sem povedala, da imam menstruacije že ves čas na 24 dni so vsi takoj rekli, da imam premalo hormona, za obdobje po ovoluciji in zato prihaja vedno tako hitro do M. pri zanositvah je bilo pa vedno tako, da mi je M izostala, tesr +, potem pa takoj krvavitev. in to pomeni, da rumeno telesce nima dovolj hormona, ki bi bu pomagal preživet.
kar se pa tiče stranskih učinkov pa jaz nimam nobenih, ker je to naraven hormon in ne tako kot pri kt, s katerimi sem imela jaz velike teževe (od hudih migren do rane na želodcu). z dabrostonom pa res nič. ti ga kar v miru jej če so ti ga predpisali.
lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2005 12:43:28   
biba.73
Hvala vam za nasvete in izkušnje.

Ker vedno kompliciram, sem si rekla, da dabrostona še ne bom vzela dokler ne izvem še kaj o teh tabletkah. Zdaj sem si vse prebrala na različnih forumih in povprašala za mnenja in izkušnje.

Nastal pa je problem, ker se mi je včeraj pojavil svetlo roza izcedek na dnevnem vložku in danes tudi. Danes ga je že malo več in je bolj rdeč. Ginekologinja mi je v ponedeljek rekla, da vidi na UZ, da se je en folikel sprostil in da bo kmalu prišlo do ovulacije. Torej menstruacija ne more bit. Ali je možno, da je to ovulacijska krvavitev, čeprav traja že praktično dva dni (samo v dopoldanskem času). Nikoli namreč nisem imela izcedkov in vmesnih krvavitev, kljub hormonskemu neravnovesju. Ali ima katera takšne vrste izcedek oz. vmesno krvavitev v času ovulacije?

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2005 22:12:00   
rija
ginekologi tega ne ugotavljajo ampak dabroston predpišejo iz preventive tudi do 16 tedna, ko telo samo začne proizvajati zadostne količine le tega.

...vox populi...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?