Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjug Še to sem pozabila povedati: otroci, ki se kopajo v banjicah, se dosti hitreje navadijo na vodo v bazenih, kot tisti, ki se kopajo v čebričkih, ker brcajo z nogami in znajo potopiti tudi glavico oz. so v vodoravnem položaju in ne v navpičnem. V navpičnem znamo, da se telo hitro potopi. No ja, se ravno ne strinjam. Naša se je kopala izključno v čebričku. Pa je uživala v bazenu in džakuziju 100/uro, se potapljala in tudi tuširala kar pod tušem. Stara je bila manj kot leto. Res je imela rokavčke, pravzaprav jih ima še vedno (ravno je dopolnila 4 leta). LPS no, saj si zraven napisala, da je v rokavčkih. To je tako kot v čebičku, ker je otrok v navpičnem položaju. Res ti toplo svetujem, da ji kupiš raje plavalni obroč, nudeln, ali desko, lahko pa jo tudi držiš, če želiš, da ti bo hčerka hitro splavala. Za poskus probaj ti plavati v navpičnem položaju. In ker sem učitelj plavanja, sem videla že na stotine primerov, tako, da sem napisala iz izkušenj. Sveda so pa tudi svetle izjeme, kot vsepovsod. Vendar še še vedno strogi nasprotnih rokavčkov in balonov (razen fredovega). Učitelji imamo pri učenju plavanja in tudi navajanja na vodo največ težav pri otrocih, ki so jih starši poknili v rokavčke ali balone. Če želite, da bodo vaši otroci čim prej splavali, jih morate že kot dojenčka navajati na vodo. To, da je pa otrok navajen na vodo pa ne pomeni, da uživa v jakuziju 100/uro, temveč, da zna potopiti glavo, da zna gledati pod vodo, da zna delati mehurčke v vodi, da si ne briše očk z rokicami, ko mu gre voda v očke, da če spije malo vode, da ni nič hudega, da zna pod vodo odpreti usta , da se ne drži za noseka temveč zan pihniti vodo ven itd. Pa se ne mislim kregati, vendar vam želim samo z dobrimi nasveti, čimbolj pripomoči k temu, da bi vaši otroci čim hitreje splavali (in da bi imeli mi manj težav pri tem). ČE pa katera želi vedeti, kako navaditi otroka pri posameznih težavah na vodo pa naj vpraša, bom z veseljem odgovorila
|