Pomoč: Bojimo se vode. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 20:37:45)

Hoj!!
Moja trimesečna punčka se je kar na lepem začela bati vode. Že samo nogice ji dam v vodo, pa začne tako jokati. Mislim, da imam vodo primerne temperature, jo zmerim.[sm=smiley19.gif] Kaj naj naredim da se bo spet rada kopala.




Seven* -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 20:44:12)

V cem jo kopas?




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 20:46:45)

Kopam jo v tamali banjici.




petja -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 20:53:59)

Men je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] isto počela pri cca 2 mesecih ... pa sem ugotovila, da ji kopanje takrat ni pasalo, ji je bilo prepozno. Zato smo kopanje prestavili na bolj zgodaj (18.00) in zdaj je ok.




Seven* -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 20:55:39)

Sposodi si cebricek in poskusi tam kopat. Otroci se pogosto raje kopajo v cebricku kot v banjici. Sploh ko zacnejo dvigovati glavico in jih zanima svet okoli njih.




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 21:07:33)

A se je slučajno kdaj v vodi česa prestrašila? S katerim milom jo pa umivaš, da ji ni slučajno kaj v očke prišlo. Pa včasih tudi termometri lažejo.

Kot učitelj plavanja ti svetujem na počasno navjanje vode. To pomeni: najprej ji en dan zmoči rokice (dlani), pa jih naj malo namaka. Drugi dan isto s tem da ji probaš polivati vodo malo višje po rokicah. Nato jo probaj v badiju dati v banjico tak, da bo namočila samo stopalčka (potem, ko sta že namočile rokice),....sledijo nogice...nato naj sedi (seveda že naga),...šele po 1 tednu jo daj naj leži, pa drži jo tako, da bo stabilna v vodi, ker če se bo samo malo pošpricala ali nagnila na stran bo spet panika. Glava pride nazadnje. Najprej ji zmočiš zatilje, naslednji dan greš malo višje, vendar nikoli preko obraza. Ko bo že lepo navajena na vodo ji polivaš vodo preko obrazeka.

Pa probaj jo kopati brez mila. Lahko pa ji daš tudi kakšno igračko v vodo, že na začetku navajanja, ko namaka samo dlani. Čisto na začetku ji lahko namočiš rokice pod pipico.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Če še rabiš kakšni dodatni nasvet, mi piši privat.

Sem pozabila dodati, da jo moraš takrat, ko jo boš že celo dala v vodo najprej dati s pleničko in zeloooooooooooo počasi spuščati iz sedečega v ležeči položaj. Saj tudi nam ne paše pa čeprav voda ni vroča, da se takoj uležemo v kad, ali?

Moj tako uživa v banjici (imamo ta veliko), da je v sekundi mokra cela kopalnica. Brca in škropi z rokicami ter se smeje zraven. Pa četudi potopi celo glavo ali spije vodo. V čebričku pa mu je dolgčas, ker ne more škropiti atija in mamice oz, ne more biti tako aktiven. Star je pa 5 mesecev




morskadeklica -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 21:07:51)

Mi smo zaradi teh težav nabavili čebriček. Zakon! V banjici se ni hotela kopat že od začetka, prvič, ko sem jo dala v čebriček, pa je kopanje postalo užitek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 21:23:21)

Še to sem pozabila povedati: otroci, ki se kopajo v banjicah, se dosti hitreje navadijo na vodo v bazenih, kot tisti, ki se kopajo v čebričkih, ker brcajo z nogami in znajo potopiti tudi glavico oz. so v vodoravnem položaju in ne v navpičnem. V navpičnem znamo, da se telo hitro potopi.




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 21:31:40)

JanjaE, ali se boji vode, ali se mogoče le boji kopanja? Ker če se boji vode se ravnaj tako kot ti je svetovala Urška.
Naša se sicer vode ne boji, vendar pa opazno bolj uživa v čebričku. Prej v banjici je bila kar nekam trda in je včasih protestirala. V čebričku pa se smeje, riga, se odriva kot da bi hotela plavat. V glavnem, res uživa . Vode pa ne merim več s termometrom, ker se mi je vedno zdela prehladna in tudi Klara je imela po rokicah kar kurjo polt. Vodo ji zdaj pripravim toliko toplo, da bi bilo tudi meni prijetno če bi se potopila vanjo (temperaturo preverim s komolcem).




sjug -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 21:59:32)

Še to sem pozabila povedati: otroci, ki se kopajo v banjicah, se dosti hitreje navadijo na vodo v bazenih, kot tisti, ki se kopajo v čebričkih, ker brcajo z nogami in znajo potopiti tudi glavico oz. so v vodoravnem položaju in ne v navpičnem. V navpičnem znamo, da se telo hitro potopi.


No ja, se ravno ne strinjam. Naša se je kopala izključno v čebričku. Pa je uživala v bazenu in džakuziju 100/uro, se potapljala in tudi tuširala kar pod tušem. Stara je bila manj kot leto. Res je imela rokavčke, pravzaprav jih ima še vedno (ravno je dopolnila 4 leta).  LPS




pika** -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (8.4.2006 23:42:46)

Naš se je tudi kar čez noč začel bati vode.  Mi še ni uspelo pogruntat zakaj niti recepta, da nebi vpil, kot da je konc sveta.

V bazenu pa uživa, čofota, brcka .  Edino kar še nisem probala je, da bi se kopala skupaj z njim.




natalia -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (9.4.2006 7:45:56)

Mi smo zaradi teh težav nabavili čebriček. Zakon! V banjici se ni hotela kopat že od začetka, prvič, ko sem jo dala v čebriček, pa je kopanje postalo užitek
Mi smo zaradi teh težav nabavili čebriček. Zakon! V banjici se ni hotela kopat že od začetka, prvič, ko sem jo dala v čebriček, pa je kopanje postalo užitek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

isto- čebriček je super uspel tudi pri nam!!




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (9.4.2006 11:22:07)

Mi smo kopali v čebričku, pa se je kar naenkrat začel bat kopanja.

Kaj smo naredili?

Nismo ga kopali en mesec, da je pozabil - mu po enem mesecu kopanje prikazali, kot celo žurko...mal pisanih mašen, pa malenkost hladnejšo vodo, pa račke pa tko...

Držim pesti...saj bo minilo, samo NE JE SILIT. Rajši jo res 1mesec umivaj samo s krpico...




urbancek -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (9.4.2006 12:38:04)

Ali je bila mogoče voda kdaj prevroča. Meni se je to naredilo, čeprav nisem imela tega občutka in je zajokal, ko sem ga z nogicami dala v vodo. Potem se kar dva tedna počakala in ga samo umivala, nato pa sva poskusila znova s hladnejšo vodo in je bilo vredu.

Poskusi




Anonimen -> RE: Pomoč: Bojimo se vode. (10.4.2006 8:19:14)

IZVIRNO SPOROČILO: sjug

Še to sem pozabila povedati: otroci, ki se kopajo v banjicah, se dosti hitreje navadijo na vodo v bazenih, kot tisti, ki se kopajo v čebričkih, ker brcajo z nogami in znajo potopiti tudi glavico oz. so v vodoravnem položaju in ne v navpičnem. V navpičnem znamo, da se telo hitro potopi.


No ja, se ravno ne strinjam. Naša se je kopala izključno v čebričku. Pa je uživala v bazenu in džakuziju 100/uro, se potapljala in tudi tuširala kar pod tušem. Stara je bila manj kot leto. Res je imela rokavčke, pravzaprav jih ima še vedno (ravno je dopolnila 4 leta).  LPS



no, saj si zraven napisala, da je v rokavčkih. To je tako kot v čebičku, ker je otrok v navpičnem položaju. Res ti toplo svetujem, da ji kupiš raje plavalni obroč, nudeln, ali desko, lahko pa jo tudi držiš, če želiš, da ti bo hčerka hitro splavala.
Za poskus probaj ti plavati v navpičnem položaju.

In ker sem učitelj plavanja, sem videla že na stotine primerov, tako, da sem napisala iz izkušenj. Sveda so pa tudi svetle izjeme, kot vsepovsod. Vendar še še vedno strogi nasprotnih rokavčkov in balonov (razen fredovega).

Učitelji imamo pri učenju plavanja in tudi navajanja na vodo največ težav pri otrocih, ki so jih starši poknili v rokavčke ali balone.

Če želite, da bodo vaši otroci čim prej splavali, jih morate že kot dojenčka navajati na vodo. To, da je pa otrok navajen na vodo pa ne pomeni, da uživa v jakuziju 100/uro, temveč, da zna potopiti glavo, da zna gledati pod vodo, da zna delati mehurčke v vodi, da si ne briše očk z rokicami, ko mu gre voda v očke, da če spije malo vode, da ni nič hudega, da zna pod vodo odpreti usta , da se ne drži za noseka temveč zan pihniti vodo ven itd. 

Pa se ne mislim kregati, vendar vam želim samo z dobrimi nasveti, čimbolj pripomoči k temu, da bi vaši otroci čim hitreje splavali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (in da bi imeli mi manj težav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  pri tem).

ČE pa katera želi vedeti, kako navaditi otroka pri posameznih težavah na vodo pa naj vpraša, bom z veseljem odgovorila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]