|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč-osnovno zavarovanje
15.9.2010 10:15:00   
malajka84
Zdravo!

Imam eno spet neumno vprašanje...pa vseeno, odgovor bom sigurno dobila. Kater obrazec moram izpolnt za obvezno zdravstveno zavarovanje, no osnovno mislim? Sem brezposelna, z mojim nisma poročena ima pa preveč dohodka, da mi meni zavarovanje plačevala občina ali karkoli, tam na okencu so mi rekli, da obrazec M1, pa se mi zdi, d aje to za zaposlene, ali s emotim, ne znam izpolnit zadeve.
Se najde kje na internetu in ali je to res sploh pravi obrazec?

Hvala že v naprej za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč-osnovno zavarovanje
15.9.2010 10:19:45   
Klemy82
Ja, ne vem, no, jaz si tudi sama plačujem zavarovanje, na zavarovalnici  sem dobila en list za izpolnit in to je blo to.

Jst.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2010 10:20:48   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: malajka84
Sem brezposelna, z mojim nisma poročena ima pa preveč dohodka, da mi meni zavarovanje plačevala občina ali karkoli,

Tvoj partner te zavaruje po sebi - v njegovi službi izpolnijo obrazec MDČ. Pa priložit mora dokazilo, da sta v zvezi. Pri poročenih je to poročni list, za primer izvenzakonske skupnosti ne vem.

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2010 10:25:01   
malajka84
Ne morem se zavarovat po partnerju ke rnisva poročena.

Bistvo kar me zanima je, če je res obrazec M1 pravi, ker mi apr stvari ni jasnih, al sem pa res čisti kreten za te zadeve:)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2010 10:26:36   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Sem brezposelna, z mojim nisma poročena ima pa preveč dohodka, da mi meni zavarovanje plačevala občina ali karkoli,

Tvoj partner te zavaruje po sebi - v njegovi službi izpolnijo obrazec MDČ. Pa priložit mora dokazilo, da sta v zvezi. Pri poročenih je to poročni list, za primer izvenzakonske skupnosti ne vem.

Ja, no, če bi orng prebrala... user posted image ...če bi se rada zavarovala po partnerju potem narediš tako, ja. Za dokazilo pa ne vem, ali je dovolj izjava, da sta v izvenzakonski zvezi ali morata biti prijavljena na istem naslovu, bodo druge povedale.

Jst.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2010 10:26:48   
emma83
Obrazec M1 je. Pa tudi, če nista poročena, te lahko tvoj zavaruje po sebi, če sta prijavljena kot izvenzakonska skupnost. Kot izvenzakonska skupnost se prijavita na UE, tam potem verjetno tudi dobita potrdilo o prijavi. Izvenzakonska skupnost in zakonska zveza sta pred zakonom izenačeni. 

< Sporočilo je popravil emma83 -- 15.9.2010 10:29:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2010 10:35:01   
špelin@

Če nista skupaj vsaj 2 leti oz. ta čas prijavljena na skupnem naslovu, se res ne moreš user posted image

Drugače pa se priloži potrdili o prebivališču v RS za zavarovanca in partnerja, s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva najmanj 2 leti.

Torej zate velja: obrazec M1, kupiš v knjigarni.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 15.9.2010 10:38:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2010 14:08:27   
emma83

Če nista skupaj vsaj 2 leti oz. ta čas prijavljena na skupnem naslovu, se res ne moreš user posted image

Drugače pa se priloži potrdili o prebivališču v RS za zavarovanca in partnerja, s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva najmanj 2 leti.

To o dveh letih skupnega bivanja na istem naslovu ne drži. Skupnost mora trajati "dalj časa", napačno je pa prepričanje, da točno 2 leti. O vsakem primeru posebej, če je sporen, odloča sodišče. Tukaj je vse bolj podrobno obazloženo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.9.2010 14:11:45   
Anonimen
Za tistih 13 € na mesec sem se jaz sama zavarovala na ZZZS.

(odgovor članu emma83)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.9.2010 16:02:43   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: emma83

To o dveh letih skupnega bivanja na istem naslovu ne drži. Skupnost mora trajati "dalj časa", napačno je pa prepričanje, da točno 2 leti. O vsakem primeru posebej, če je sporen, odloča sodišče. Tukaj je vse bolj podrobno obazloženo.

Če ne drži, še toliko bolje. Velja temeljito preveriti.

Jaz sem na nekem forumu našla post uporabnice od 29.3.2010, iz katerega citiram:

"Evo, poročam - v službi sem dobila info, da je potrebno za zavarovanje izvenzakonskega partnerja predložiti naslednje:

- Potrdili o prebivališču v RS za zavarovanca in partnerja, s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva najmanj 2 leti
- Izpisek iz rojstne matične knjige za oba (ne sme biti starejši od enega meseca)
- Izjava zavarovanca, da izvenzakonskega partnerja preživlja, ker ta nima lastnih sredstev za preživljanje"

KLIK

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.9.2010 19:04:03   
Freya88
Ne razumem zakaj bi ti placeval partner (zakonski ali izvenzakonski) ce to porihtas s tistim obrazcem ki si ga omenila na obcini in ti obcina placuje? Ce prejemas socialno pomoc, pa ti ponavadi pripada tudi dodatno zavarovanje.

LP

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.9.2010 19:56:13   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Ne razumem zakaj bi ti placeval partner (zakonski ali izvenzakonski) ce to porihtas s tistim obrazcem ki si ga omenila na obcini in ti obcina placuje? Ce prejemas socialno pomoc, pa ti ponavadi pripada tudi dodatno zavarovanje.

LP

Ker ti občina NE plačuje, če si lahko zavarovan po partnerju. S tem da partner nič več ne plačuje kot prej, le zavarovan si po njem - tako kot otroci.
Tud sama sem bila prej zavarovana po partnerju predložila pa sem - dokazilo o skupnem gospodinjstvu (UE), izjavo in izpis iz matične knjige.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.9.2010 19:57:18   
emma83
Ne plačuje ji občina, ker presega cenzus in si bo morala sama plačevati, ne vem pa koliko je to zneskovno. Če bi se prijavila preko partnerja, ne bi plačevala ne ona ne partner ampak bi bila zavarovana kot družinski član preko partnerja, tako kot so zavarovani otroci po starših.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.9.2010 19:59:50   
katra55
Moj partner je zavarovan po meni, sem pa mogla zraven nest potrdilo iz katerega je razvidno, da 2 leti živiva na istem naslovu. Potrdilo o skupnem prebivališču sem dobila na UE.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.9.2010 20:06:20   
Klemy82

Ne plačuje ji občina, ker presega cenzus in si bo morala sama plačevati, ne vem pa koliko je to zneskovno.

14eur in nekaj centov na mesec.

Jst.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.9.2010 20:08:50   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Ne plačuje ji občina, ker presega cenzus in si bo morala sama plačevati, ne vem pa koliko je to zneskovno.

14eur in nekaj centov na mesec.

Aja, pol pa sploh ni veliko, jaz sem si predstavljala, da tam okoli 50 ojrov mesečno pride.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.9.2010 21:11:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

LP

Ker ti občina NE plačuje, če si lahko zavarovan po partnerju. S tem da partner nič več ne plačuje kot prej, le zavarovan si po njem - tako kot otroci.
Tud sama sem bila prej zavarovana po partnerju predložila pa sem - dokazilo o skupnem gospodinjstvu (UE), izjavo in izpis iz matične knjige.

Plus to da čakaš najmanj 30 dni, da rešijo zadevo, torej si ta čas brez zavarovanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.9.2010 16:10:53   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

LP

Plus to da čakaš najmanj 30 dni, da rešijo zadevo, torej si ta čas brez zavarovanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko je meni potekla pogodba o zaposlovanju, sem sla na obcino in so mi rekli da presegam zaradi place in sem si prvi mesec placala sama (14,20 tam nekje)... potem pa so mi poslali odlocbo, da so zrihtali...!
Kakorkoli, nisem pa vedela da se ne mores zavarovati prek obcine ce zivis s partnerjem... glede na to da ne placa on, nekdo mora...? Kakorkoli... veliko srece pri zavarovanju!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?