špelin@ -> RE: Pomoč-osnovno zavarovanje (15.9.2010 16:02:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: emma83 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: malajka84 Ne morem se zavarovat po partnerju ke rnisva poročena. Če nista skupaj vsaj 2 leti oz. ta čas prijavljena na skupnem naslovu, se res ne moreš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Drugače pa se priloži potrdili o prebivališču v RS za zavarovanca in partnerja, s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva najmanj 2 leti. Torej zate velja: obrazec M1, kupiš v knjigarni. To o dveh letih skupnega bivanja na istem naslovu ne drži. Skupnost mora trajati "dalj časa", napačno je pa prepričanje, da točno 2 leti. O vsakem primeru posebej, če je sporen, odloča sodišče. Tukaj je vse bolj podrobno obazloženo. Če ne drži, še toliko bolje. Velja temeljito preveriti. Jaz sem na nekem forumu našla post uporabnice od 29.3.2010, iz katerega citiram: "Evo, poročam - v službi sem dobila info, da je potrebno za zavarovanje izvenzakonskega partnerja predložiti naslednje: - Potrdili o prebivališču v RS za zavarovanca in partnerja, s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva najmanj 2 leti - Izpisek iz rojstne matične knjige za oba (ne sme biti starejši od enega meseca) - Izjava zavarovanca, da izvenzakonskega partnerja preživlja, ker ta nima lastnih sredstev za preživljanje" KLIK
|
|
|
|