|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč-Kako do podstrešja-nesoglasje
17.2.2008 21:50:50   
M1987
Zdravo. Še eno pomoč rabim. user posted image  Živimo v večstanovanjski hiši - mi in še 3 družine. Največji delež imamo mi - pol podstrešja pripada nam. S fantom bi si rada naredila stanovanje, vendar se en od stanovalcev ne strinja-iz slabosti - foušerija. Na podstrešju ni ničesar, samo neke stare smeti. Ko smo na novo zidali kleti, smo se eni povedali, da je vsem enako dovoljeno, sedaj si je eden dozidal kjer bi morala biti še ena naša klet - to so v bistvu kleti vzunaj oz. drvarnice. Ali je kako možnost, da bi sosed privolil? Ko smo rekli, da bi mi menjali streho in dali fasado je le ta odgovoril, ko bo njemu priteklo dol. Ne vem zakaj so takšni. Mi smo najvišje, nato je podstrešje in tu bi si midva uredila stanovanje. Ima kdo kakšno takšno izkušnjo?user posted image user posted image user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč-Kako do podstrešja-nesoglasje
17.2.2008 23:55:12   
Anonimen
Pa ste jih vprašali zakaj ne pustijo,da bi bi si vi2 naredila stanovanje? In za tisto fasado,men tud neb blo lih fajn,da bi sosed prispeval za celo fasado sam,kr bi imeal potem občutek,da sem mu nekaj dolžna.

(odgovor članu M1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 8:31:45   
smigli
Na tvojem mestu bi se po predhodni najavi oglasila na vljudnostni obisk. Eno dobro butelko, al pa kako dobro slaščico, pa dobro mero diplomacije. Povedala bi jima zakaj sta se tako odločila, predstavila vse možne aspekte, ki  njune bivalne pogoje ne bi nikakor poslabšali ipd. Skratka včasih se za takimi "zadrgneži" skriva kaka ranjena neuslišana duša, željna pozornosti. Dajte mu mislit, da ga spoštujete, da je on tudi pomemben del te skupnosti, pa se bo morda omehčal.
Saj veš, da na silo ne gre, sploh se pa izogibajte konfliktom, ker če gre zadeva na sodišče, bosta še dolgo brez stanovanja. Kasneje ga bosta morda dobila, ampak s tem sosedom pa bosta morala še naprej živet.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 20:32:01   
frutka_
Na kratko bom opisala našo situacijo.user posted image

Hiša je stara 130let, podstrešje je fenomenalno, hiša na fajn lokaciji v centru ampak nevzdrževana in nima urejene etažne lastnine. Ima visoko pritličje, nadstropje in mansardo. 5 strank in veliko apetitov. Najino stanovanje je tik pod delom podstrešja ,ki ga obnavljamo.

Po dooolgih, mukotrpnih pogajanjih s 4-imi sosedi sva naredila odkup podstrešja. Ker nimamo urejene etažne lastnine (ena soseda je user posted image ) in ker je tudi mi2 nisva hotela plačat za vse smo v pogodbi napisali da se stanovalci/lastniki odpovejo deležem podstrešja v zameno za obnovo 400kvadratov strehe  (streha je bila obnovljena v celoti: žlebi, dimniki, snegolovi, posamezne špere itd.).
Stvari se zdaj premikajo in delamo knauf+izolacijo.

Kar se povsod zakomplicira je pri papirjih. Katastrofa!
Ni papirja, ki ga ne bi uredila z dodatnimi posredovanji. Lani februarja sva začela z odkupom podstrešja (podpisi in overitev pogodb s strani lastnikov), urejanjem papirjev za vsa soglasja in še do danes, 1 LETO POTEM, nimava urejenih vseh papirjev in gradbenega dovoljenja! Prve papirje nama je celo ena firma rihtala, za ureditev projekta, elektrike in ostalih stvari sva imela projektante. Urbanistične plane, načrte za elektriko, soglasje od naravovarstvenikov (ker živimo v zaščitenem delu mesta), soglasje od plinarne (za plin, ki ga niti nimamo v hiši!), soglasje od železnice (ker živimo v radiju 200m od železnice!)....Pa še in še. In to vse za pičlih 50kvadratov starih dil.
Kaj ti naj rečem. Dobro premislita ali se vama splača. Moj je taki bolj politični tip človeka in je večino pogovorov s strankami opravil on. Jaz nimam živcev. Pa še vseeno ni šlo zlahka. Vmes so neke stare zamere prišle na plan ( s katerimi mi2 dejansko nisva imela nič) in so se sosedje med seboj še malo spričkali...V glavnem o tem bi lahko posnela eno doooolgo nadaljevanko.

Na srce vama polagam, da brez papirjev ne delajta nič, ker so ljudje pri takih stvareh, kot je povečanje premoženja pravi mrhovinarji in bi te živega požrli. Bodita pripravljena na vse.Če vama je to res všeč in ni druge variante go for it, sicer pa iščita druge dile neodvisne od sosedov, ki jih poznata.

Pa vso srečo! In veeeeliko živcev!

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 20:35:19   
frutka_
Aja, še to.
Neglede na to, da je pol podstrešja po deležih vašega (imate za to papirje?), je podstrešje SKUPNA LASTNINA, tako kot hodnik recimo in za to rabita soglasje od VSEH sosedov.

Pa še to, da v zakonu o požarni varnosti piše, da morajo biti stara podstrešja prazna, brez krame in navlake, ker se ahko zato užgejo.user posted image

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ime za punčko
Brenčačka

Katero ime vam je bolj všeč?

Maja (52%)

Gaja (48%)

Število vseh glasov: 517

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!