|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomivalni stroj-sol
1.11.2008 9:31:04   
Sulfinija
Pozdrav!

Punce mene pa zanima na kok dni oziroma tednov dodajala pomivalnemu stroju sol in sijaj?

Jaz sem imela prej pomivalni stroj Whirpool in mi ni najlepše pral posode kot,da bi puščal neke lise,...fleke,...
Zdajle imava pomivalni stroj Gorenje in zelo lepo pere posode brez lis,brez vsakega madeža tudi če pustiš na njem ostanek hrane.Zanima me tiste,ki imate v stroju lučke za sijaj in sol na kolk časa menjate oziroma dodate sol in sijaj?In katere znamke uporabljate tabletke,sol in sijaj.Z čim čistite pomivalni stroj?Kja se vam zdi bolje tabletke ali tekočina za prati?

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
1.11.2008 9:51:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomivalni stroj-sol
1.11.2008 10:50:22   
Sulfinija
Metulj,sol enkrat letno..?Tudi tale najin novi ima lučko za sol in sijaj in me prav zanima kdaj bo začela goreti.Ga pa zdajle uporabljama dva tedna.Soseda mi je rekla,da njej začne svetiti lučka za sol po dveh tednih.Glej jaz sem ugotovila,da je bilo v starem po mojem premalo krat zamenjala sol ali ni vlival sijaja kajti taka razlika v praju mi res ne gre v glavo.
Jaz naštimam na trojko program in,če stroj zazna da ni takole umazana posoda jo sma preklopi na manjši program in 9-urni zamik pranja ima.
Uporabljam Calgonit tabletke,calgonit čistilno sredstvo v mali flaški,sijaj calgonit in osvežilec calgonit ful lepo diši.Sem pa ugotovila,da je calgonitev osvežilec za stroj v mulerju cenejši od šparovega za 1€.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2008 11:29:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

za pranje prav tako Calgonit gel (odkrila sm edinole njihov gel) - perem namrec skoraj izkljucno na 30min programu, tablete se v tem casu ne raztopijo. kadar perem na daljsem programu (zelooo zapecena posoda) pa uporabim tabletke.

Jaz imam tudi boschevega pomivalca, pa mi tabletke vedno stopi tudi na kratkem programu, uporabljam Somatove, so se mi od vseh najbolj obnesle. Je pa res, da imamo kapnico - torej je voda mehka in soli ne rabimo, torej se tudi tabletke raje topijo. Sijaja zdaj ne uporabljam, ker po tem ni potrebe (spet - zaradi mehke vode).

Prej, ko smo bili v bloku, sem imela Nardijev pomivalec, sol sem menjavala na 1,5 meseca, v boscha pa res clelo večnost nisem dodajala, tudi tašča mi je rekla, da jo doda enkrat al dvakrat na leto.
Koliko soli bo stroj porabil, je odvisno tudi od  same kvalitete stroja, kako je zgrajen, kakšni so programi in predvsem na kakšni stopnji je nastavljena poraba soli.

Za čiščenje notranjosti stroja uporabim navaden pril, sčistim stroj enkrat na mesec in potem temeljito prebrišem, da odtranim ves pril, sicer bi se ob naslednjem pranju delali mehurčki user posted image . Filter spraznim po vsakem pranju, sčistim pa ga enkrat tedensko. Posode pred pranjem ne operem, temveč hrano samo postrgam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2008 11:30:25   
Anonimen
Kaj zmanjka soli je tudi odvisno od trdote vode v vodovodu oz. od tega na koliko je naštimana trdota na vašem stroju. Če imate naštimano trdoto na maksimum, potem bo tudi soli prej zmanjkalo in obratno. Jaz sem svojega par mesecev starega Boscha naštimala tako, kot so mi pri dobavitelju vode rekli in zdaj sem v 3-4ih mesecih 1x dodala sol.
Za pranje sem pa najprej uporabljala calgonit tablete in so bile super, potem sem pa kupila nek poceni no-name prašek in je za popiz*** ... tak da bom zdaj spet calgonit kupila.

Neposredna povezava do sporočila: 5
1.11.2008 14:59:44   
cukr07
Jaz imam tudi Gorenjev pomivalni stroj. Sol dodajam približno 1 krat na mesec, sredstvo za sijaj pa približno na 4 mesece. Mi pa za oboje posveti lučka. Sol uporabljam Mercatorjevo ali pa Lidlovo, ker sta najcenejši in ker nisem opazila nobene razlike med tema dvema in ostalimi ki so dražje. Tablete pa imam ponavadi Somatove.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2008 16:35:51   
jakaracman
Imam Bosch pom. stroj.Sol in svetilno dodajam ko se prižge lučka.Uporabljem gel.Na 2 meseca pa tudi perem praznega z calgonit čistilom za stroje.Temeljito čistim filtre.
Svetilna se dodaja pogosteje, sol pa kakor imaš naštimano glede trdote vode.
Izdelke vedno uprabljam calgonit ali finish.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2008 17:24:30   
tosja
Ko zasveti lučka!user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2008 14:02:36   
Eca
Kako zanimivi odgovoriuser posted image . Moram svojega napisat, da se malo čuditeuser posted image .
Jaz imam Whirlpoola in sem z njim zelo zadovoljna.
Trenutno ga ne uporabljam (čaka na vselitev v novo hišo),vendar glede na to da imamo zelo trdo vodo, moram dodajat sol (takrat ko se prižge senzor) na 3 tedne. Perem vsak dan vsaj 1 stroj, posodo samo postrgam ostalo prepustim pomivalcu. Tekočino za sijaj pa (takrat ko se prižge senzor) nekje na mesec do dva enkrat.
Če uporabljam običajno sol, potem jo moram nasuti na 14 dni (sem si začela pisat, ker mi je bilo nekam prepogostouser posted image ), odkar pa uporabljam Muellerjevo sol pa enkrat na 3 tedne. Za pranje uporabljam Calgonit tablete. Somat se pri nas ni obnesle. Filtre čistim vsake 3 tedne, tako kot nasujem sol.
Trenutno uporabljam (ker sem pri tašči) Gorenjev pomivalec, ki je popolna katastrofa. Opere slabo, dolgo pere, filtri se težko čistijo (glede na mojega W), tiste gel tablete od Calgonita pa se sploh ne raztopijo. Sol moram enako pogosto nasut (je tudi zelo zelo trda voda), za sijaj pa 1x na mesec. Velikokrat pa me še počaka kakšno presenečenje za na roke drgnituser posted image .

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2008 14:25:54   
Vlasta1
Mi smo ravno pred kratkim zamenjali pomivalni stroj in sem ugotovila, da je bil star pomivalni stroj ogromen porabnik soli, sedaj sol dodajam le še občasno, ko se prižge lučka, morda enkrat na mesec ali pa še to ne.

Pozdrav Vlasta

Vl:)st;)

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2008 14:32:37   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Imam Bosch pom. stroj.Sol in svetilno dodajam ko se prižge lučka.Uporabljem gel.Na 2 meseca pa tudi perem praznega z calgonit čistilom za stroje.Temeljito čistim filtre.
Svetilna se dodaja pogosteje, sol pa kakor imaš naštimano glede trdote vode.
Izdelke vedno uprabljam calgonit ali finish.

Jaz imam isto Boschev pomivalni stroj. In dodajam ko se lucka prizge.
Uporabljam pa calgonit (se mi zdiuser posted image  ) prasek, ker ga lahko dam manj, tablete sem pri drugih strojih videla, da se ne stopijo do konca pa tudi zdravo ni, ce ne izpere dobro. Filtre pa jaz redkokdaj ocistim, ker so vecinoma posode brez ostankov, ce pa so pa s krtacko podrgnem vecjo umazanijo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2008 21:13:11   
Deja
Mi imamo pomivalni stroj Beko. In vam povem da ga ne zamenjam za nobenega Candya al pa Gorenjskega....
Veliko perem na 30minutnem programu - na dolgem programu parkrat na leto.
Sol, sredstvo za sijaj in tablete uporabljam od DM. Sol nasipam ko se prižge lučka oz na približno 2meseca....Sredstvo za sijaj pa enako kot sol oz ko se spomnim...

Za pranje stroja pa uprabljam prav čistilo za pomivalne stroje. Kupim ga večinoma v Hoferju - sta pakirana po 2. (obstaja tudi od Calgona... - samo je veliko dražji - pa nič kaj boljši)

Na flaški odlepim nalepko na zamašku in jo z zamaškom navzdol postavim v košaro za pribor. Prazen stroj nastavim na najdaljši program in ko je končano - je stroj znotraj kot nov!!!Pred to proceduro pa še sčistim filtre....

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.12.2008 21:45:51   
Meggi
A mi zna ktera povedat KJE SE DA NAŠTIMAT poraba soli gled na trdoto vode.

Imam Gorenjevega, ko prižgejo lučke, dodam oboje. Sam ni glih za full dolg, res tale sol.

Tablete uporabljam od Hoferja jih je 100 za mal dnarja in lepo opere, pa pozabim kdaj sem jih nazadnje kupla,...user posted image

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

anoreksija
ziuka

Ali poznaš bolezen anoreksija?

Da (97%)

Ne (3%)

Število vseh glasov: 106

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!