Anonimen -> RE: Pomivalni stroj-sol (1.11.2008 11:29:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 za pranje prav tako Calgonit gel (odkrila sm edinole njihov gel) - perem namrec skoraj izkljucno na 30min programu, tablete se v tem casu ne raztopijo. kadar perem na daljsem programu (zelooo zapecena posoda) pa uporabim tabletke. Jaz imam tudi boschevega pomivalca, pa mi tabletke vedno stopi tudi na kratkem programu, uporabljam Somatove, so se mi od vseh najbolj obnesle. Je pa res, da imamo kapnico - torej je voda mehka in soli ne rabimo, torej se tudi tabletke raje topijo. Sijaja zdaj ne uporabljam, ker po tem ni potrebe (spet - zaradi mehke vode). Prej, ko smo bili v bloku, sem imela Nardijev pomivalec, sol sem menjavala na 1,5 meseca, v boscha pa res clelo večnost nisem dodajala, tudi tašča mi je rekla, da jo doda enkrat al dvakrat na leto. Koliko soli bo stroj porabil, je odvisno tudi od same kvalitete stroja, kako je zgrajen, kakšni so programi in predvsem na kakšni stopnji je nastavljena poraba soli. Za čiščenje notranjosti stroja uporabim navaden pril, sčistim stroj enkrat na mesec in potem temeljito prebrišem, da odtranim ves pril, sicer bi se ob naslednjem pranju delali mehurčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Filter spraznim po vsakem pranju, sčistim pa ga enkrat tedensko. Posode pred pranjem ne operem, temveč hrano samo postrgam.
|
|
|
|