|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomankanje železa.....
15.12.2005 15:05:00   
anja 26
Sem v 8tuser posted image  in po izvidih krvi je moja G ugotovila, da imam vse vrednosti na meji. G je rekla, naj jem veliko zelene zelenjave, rdeče meso, suhe fige,...
Po resnici povedano ne gre mi solata oz. nasploh zelenjava, sadje pa na tone.
Za železo obstajajo razni dodatki npr. sirupi in tablete, katere kupiš v lekarni.
Mene pa zanima, kaj lahko grem sama po te dodatke v lekarno in tam mi dajo primerne za nosečnice, ali moram k G in mi more samo ona predpisati te tablete oz. sirupe? 

V naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore,

pa le sončen pozdrav,

Anjauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomankanje železa.....
15.12.2005 15:15:39   
Jančika_
Zelo dober sirup, ki ga lahko kupiš v lekarni brez recepta, je Endovital. To je sirup iz rdeče pese, ki vsebuje med, propolis in vitamin C, popolnoma naraven, iz biološke pridelave. Pa še slovenski je (mimogrede, peso zanj prideluje tudi mama ene od RR-ovk).

Če ti bo železo padalo še naprej, ti bo ginekologinja sigurno pravočasno dala recept za kakšne bolj močne tablete ali sirup.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.12.2005 15:19:14   
Katrin
Meni je G predpisal tablete (Ferum?), ki sem jih jemala med nosečnostjo.

lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.12.2005 15:21:08   
AishaM
Sirup Endovital je res zakon.  Sicer pa je meni G napisala beli recept za tablete Hematopan, ki pa sem jh morala plačati. Pa sem jih jedla le 1 teden, potem pa prenehala, ker so se mi zdele ultra močne.

Sicer pa še nekaj idej, če boš se vseeno odločila za "naravne" vire železa: pesa, korenje (ful OK je sok iz rdeče pese in korenja), grozdje, rozine, ribez, fige, datlji, sok iz granatnega jabolka, brusnični sok. Vsekakor pa je tudi klorofil dober vir železa, zato priporočajo špinačo, artičoke in drugo svežo zelenjavo.

Vendar ne spreglej, da telo za absorbcijo železa potrebuje vitamin C. Torej ob tem jej tudi mandarine, pomaranče, kivi...

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.12.2005 15:26:59   
Nataša31
Ojla!

Tudi sama sem bila precej slabokrvna,ker sem tudi že občutila. Nisem mogla več stati, vrtelo se mi je. Mi je G predpisala sirup Legofer in od takrat je precej bolje. Se pa zdaj orim z bakterijami v urinu, beri nalivanje z vodo in nonstop tekanje na wcuser posted image !
tako da ti kar reci svoji G naj ti predpiše sirup, vse ostalo naj bi bilo bolj blago za nas nosečnice, ker preskrbujemo sebe in še malega.
lp
taška
15t5/7

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.12.2005 21:45:12   
cebelicamaja
Rada bi dodala samo nekaj glede absorbcije železa. AishaM je super napisala, da jo pospešuje C vitamin. Jaz bi pa samo dodala, da absorbcijo železa močno zavira kalcij, tein in kofein. Torej vse stvari, ki jih jemljete zaradi železa vzemite vsaj dve ali tri ure od trenutka ko ste pile mleko, kavo ali pravi čaj. Pa seveda kakšnih šumečih tablet kalcija tudi ne takrat jemat.

LP, maja

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2005 22:21:23   
ninocka
Pij sirupe al pa prosi G, da ti da recept (lagofer), ker jst sem mela tud skoz vrednost na meji, nikol mi ni nc rekla, pol sem pa prehitr rodila in so rekli, da zarad slabokrvnosti user posted image
Skodilo ti ne bo...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2005 7:28:17   
anja 26
Pozdravček,

ko ste mi včeraj svetovale sem takoj letela v lekarno in kupila sirup Endovital.
Pomaranče, kivije, grenivke in ostalo sadje jem na tone, upam da bo krvna slika naslednjič mal bolj nad normalo.

res iz srca hvala, ker ste vedno tako hitre in pijazne z vašimi odgovori,

Lep vikend vsem,

Anjauser posted image  

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 8:10:43   
marty5
Meni je pa G predpisal Lekov železov sirup (prej sem imela železove tablete) in moram reči, da je super, ker mi ne povzroča težav pri prebavi - ravno obratno.

Sem pa železo začela jemati v zadnjem trimesečju, ko se potrebe povečajo, tako da je za začetek res najbolje, da si kri poskusiš popravit na kak bolj naraven način.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2005 10:40:26   
soncek&luna
jaz sem men nosecnostjo tudi jedla premalo zelenjave, se najvec sadja... celo nosecnostsem jemala Neovin vitamine in minerale od Milupe pa 2x tudi zelezove tablete

Mami, pika moja!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2005 11:06:16   
artista7
Mene je pomanjkanje železa spremljalo od otroštva, zato sem spremenila prehrano, pa ti lahko priporočim tudi jetrca (samo ne svinjska, sok od rdeče pese (z dodatkom medu) pa lahko kupiš v vsaki trgovini, če ti gre, jaz ga namreč ne maram- je pa znamke Presad. Pravkar sem tudi prebrala v prilogi jane da naj bo 1/3 prehrane nosečnice take, ki bo vsebovala vitamin C, ker je ta potreben za presnovne procese in absorpcijo železa: tj. šipek, paprika, koleraba, paradižnik, zelje, ohrovt, špinača, jagode, pomaranče, črni ribez, solata. Sok iz črnega ribeza ti tudi priporočam, meni dosti dvigne železo (sem krvodajalka) in dosedaj še nisem potrebovala prav tablet, vse sem regulirala s hrano.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?