Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 4.7.2008 12:49:24
|
|
|
|
Anonimen
|
A ti meso in čebulo prepražiš?? Vem, da moja mami vedno prepraži čebulo, jo potem zmeša v surovo meso + riž in s tem nadeva paprike.
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 4.7.2008 12:52:48
|
|
|
|
Hope2
|
Jaz riž skuham v slani vodi in ga dam k začinjenemu surovemu meso. Zmešam in nafilam paprike. Za omako dam vodo, paradižnikov koncentrat in paradižnikov pire, sol, poper, nafilane paprike in kuham. Ko so skuraj kuhane naredim prežganje s rdečo mleto papriko in ga dodam k kuhanim paprikam.
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 4.7.2008 12:54:37
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Jaz riž skuham v slani vodi in ga dam k začinjenemu surovemu meso. Zmešam in nafilam paprike. Za omako dam vodo, paradižnikov koncentrat in paradižnikov pire, sol, poper, nafilane paprike in kuham. Ko so skuraj kuhane naredim prežganje s rdečo mleto papriko in ga dodam k kuhanim paprikam. tko naredi moja mami, le da jih da kuhat kar v pečico
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 4.7.2008 13:01:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi riz preprazimo skupaj z mesom in cebulo, kuhamo pa v ekonom loncu, maximalno 15min, ko zacne piskat.
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 4.7.2008 13:25:51
|
|
|
|
bučkabb
|
jaz tudi čebulo prepražim posebaj pa pol dodam srovemu mesu in rižu ter začinim, nafilam paprike in postavim v kozico tako da vse lepo pokonci stojijo, zalijem z vodo in kuham nekaj časa potem pa prilijem še kar iz tetrapaka paradišnikov zos in kuham dokler ni kuhana.
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 9.7.2008 10:27:14
|
|
|
|
taši84
|
js posebej prepražim mleto meso na čebuli, prbližn 40-50 minut. posebej skuham riž. pol pa samo skupi zmešam in nafilam v paprike.
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 9.7.2008 11:01:44
|
|
|
|
Jessy
|
Najprej na čebuli, ki je rahlo porjavela, pražim mešano mleto meso, ki ga začinim s česnom, rožmarinom, baziliko, zeleno, poprom in mešanico mediteranskih začimb. To pražim toliko časa, da se že hoče prijemat na posodo. Takrat dodam riž in prilijem kak deci vode, premešam in pražim še cca 10 min, da se riž malce umehča. S tako mešanico nadevam paprike. Paprike kuham v omaki, ki je naredim iz prepražene čebule, konzerve pelatov in nekaj osnovnih začimb (česen, lovor, poper,pol goveje jušne kocke). V tej omaki jih kuham kake pol ure, ker so mivšeč paprike, ki so še rahlo trdikaste, meso je pa že itak kuhano, riž pa tudi na pol.
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 9.7.2008 14:52:14
|
|
|
|
~Biba~
|
eh filana paprika pa čebula, to meni ne gre skupaj 1 kg mesa začiniš(lahko tudi one kupljene začimbe za čevape ali pa sol, poper, vegeta); zraven daš še malo nasekljanega petršilja temu kg mesa, jaz dodam ohlajeno (kuhanega prelijem večkrat z vodo) skuhano šalco(2dcl) riža in vse skup zgnetem; ter nafilam paprike (lahko tui brez paprike, kar kroglice(čufte) oblikuješ vmes dam vret velik lonec vode + paradižnikova mezga, 1 velika žlica soli+ 4 velike žlice sladkorja. Jah paprike ali kroglice potopim v to omako, in kuham 45 minut njami
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 10.7.2008 23:28:00
|
|
|
|
gloria
|
....jaz mesu dodam na pol kuhan riž,jajce,peteršilj,prepraženo čebulo,začimbe ter pol lončka kis.smetane...v loncu prepražim mal sladkorja do rjave barve,dam maščobo,moko,parad.mezgo ter zalijem,začinim....ko zavre dam kuhat paprike....dobra ideja za juteršnje kosilo.....
|
|
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 11.7.2008 0:33:40
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: gloria ....jaz mesu dodam na pol kuhan riž,jajce,peteršilj,prepraženo čebulo,začimbe ter pol lončka kis.smetane...v loncu prepražim mal sladkorja do rjave barve,dam maščobo,moko,parad.mezgo ter zalijem,začinim....ko zavre dam kuhat paprike....dobra ideja za juteršnje kosilo..... Ta omaka je najboljša. Je ena izmed mojih prvih jedi, ko me je mami navajala na GH.
|
|
RE: Polnjene oziroma "filane" paprike 11.7.2008 11:08:31
|
|
|
|
~Biba~
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleja eh filana paprika pa čebula, to meni ne gre skupaj 1 kg mesa začiniš(lahko tudi one kupljene začimbe za čevape ali pa sol, poper, vegeta); zraven daš še malo nasekljanega petršilja temu kg mesa, jaz dodam ohlajeno (kuhanega prelijem večkrat z vodo) skuhano šalco(2dcl) riža + 2 jajci(sem pozabila dodat) in vse skup zgnetem; ter nafilam paprike (lahko tui brez paprike, kar kroglice(čufte) oblikuješ vmes dam vret velik lonec vode + paradižnikova mezga, 1 velika žlica soli+ 4 velike žlice sladkorja. Jah paprike ali kroglice potopim v to omako, in kuham 45 minut njami
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?