|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pol.delovni čas
18.10.2005 20:19:25   
anitaz
Če ti delodajalec ne dovoli,da delaš vsaj eno leto polovnični del.čas,a je sploh možno,da se pritožiš ali karkoli? Oz. ti sploh lahko delodajalec reče ne? Nisem še nič sprašvala v službi,pa vendar me zanima....

Hvala!!

Anita
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pol.delovni čas
18.10.2005 20:28:30   
lutka
koriščenje polovičnega delovnega časa, do otrokovega tretjega leta starosti, ti pripada po zakonu in ti ga mora delodajalec omogočit.

Če bi bila jaz na tvojem delovnem mestu, bi mu poslala prošnjo, v katerem bi navedla člen ( mislim da je 48 čl.) o straševskem varstvu in bi počakala na njegov odgovor, potem bi pa s tem odgovorom šla na socialno, tam ti bojo pa tako povedali kam se lahko greš pritožit.

Meni niso v službi popolnoma nič komplicirali, saj on niso nič oškodovani. Delam pa na pet ur, se pravi 25 ur tedensko.

pa veliko sreče user posted image

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2005 20:35:53   
anitaz
Jest bi mu prvo osebno rekla,zdaj med porodniško.Ali naj raje kar s tem členom v roki pridem?user posted image  Se prav,da težit mi nimajo kaj v službi?

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2005 21:03:23   
lutka
aja, sem mislila, da ti je že rekel, da ne moreš koristit.

potem pa pojdi tja in mu povej, da si se pač odločila, da bi izkoristila,ta nov zakon, ki staršem omogoča skrajšan delovni čas...itd,itd..

potem boš pa videla kaj ti bo rekel.

Je pa to tvoja pravica user posted image user posted image

lp

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2005 21:06:11   
anitaz
Nov?Kok je pa to nov zakon?Ker mojga direktorja bo to vse zanimalo,pa še kej druzga user posted image  

PA je res to,da je to moja pravica in mi ne more reči NE? Se moram ornk prepričat predno grem "v akcijo".

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2005 21:21:38   
lutka
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp tukaj imaš nekaj o tem...malo prebrskaj pa ti bo vse jasno user posted image

meni je naša kadrovska povedala celo to, da delaš pet dni v tednu, dva dni si pa "fraj"

lp

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2005 21:45:55   
anitaz
Bom prebralauser posted image  Hvala!!

Aja-mi itaq delamo pet dni v tednu,tako da s tem ne bo problema.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2005 10:06:14   
Maxica
Ja, imaš to pravico in naj bi ti moral to omogočiti. Vendar npr. moja sestrična, ki dela v zdravstvu in ima 12-urni delovnik, ji je šef rekel, da ji tega pač ne more omogočiti, ker nima potem zamenjave. Tako da...Zadnja je še vedno šefova.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2005 20:51:36   
sazi
To je pravica, ki ti pripada, kako pa to uskladiti z delodajalcem, je pa druga zgodba. Predvsem so v neugodnem položaju tiste, ki so zaposlene za določen čas.
Je pa vsekako za izkoristiti, če ti le finančno znese. Jaz imam vsekakor namen (no, pa še rodila nisem) kasneje delati manj ur - koliko, ne vem. Če pa slučajno v tem času uspem eno idejo postaviti na noge in postati svoj šef, bo pa ugodnost koristil moj user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2005 8:18:20   
k1
malo sem sicer pozna za to temo, ampak vseeno - jaz pa sem slišala, da če delaš v javni upravi in si "imenovan v naziv" da ne moreš koristit te možnosti. dela katera v državni službi, pa koristi krajši delovnik? jaz bi delala 6 ur.

si moram malo zakone prebrat.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2005 8:43:11   
Anonimen
mene pa zanima kako je s plačo pa prispevki pri tem polovičnem delovnem časom. a prispevki se plačajo v celoti in prov tko ti v celoti laufajo leta pa to? plača pa štekam je pač za tolk ur kukr delaš.

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2005 10:51:32   
Anonimen
Kolikor sem jaz razumela ta zakon, ti je delodajalec dolžan zagotavljat plačo, kot da delaš polni delovni čas, država pa ti zagotavlja plačilo prispevkov od minimalne plače (za tisti čas, ko si doma - se pravi, če delaš 4 ure, ti krijejo minimalne prispevke za druge 4 ure, če delaš 6 ur, ti krijejo minimalne prispevke za 2 uri...).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2005 21:27:20   
Anonimen
Ta zakon si pa res malo po svoje predstavljate. user posted image

Če je zakon, potem je za delodajalca obvezujoč neglede na to, kje in kaj delaš. Delodajalec ti je dolžan omogočiti skrajšan delovni čas do otrokovega tretjega leta starosti. In pika!
Če se s tem ne strinja, je to stvar za delovno inšpekcijo in, v skrajnosti, za delovno sodišče.
Edina izjema so s.p.-ji.

Če s svojim delodajalcem niste v tako dobrih odnosih, da mu stvar lahko osebno omenite, potem mu napišite dopis, s katerim ga obveščate (in ne prosite!), da boste v določenem času delale za določen skrajšan delovni čas.
Link do zakona - 48. člen:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2003110&dhid=65436

Pazite, kako boste vodile vso papirnato zadevo, da ne boste po izteku ostale brez pogodbe za nedoločen čas. Z aneksom k obstoječi pogodbi ti stvar redkokdaj dovolijo izvesti.

Plača je seveda ustrezno nižja in absolutno ne drži, da ti delodajalec plača razliko do polne plače. Vendar če je delovni čas polovični, je plača nekaj več kot polovična kot je bila prej, ker večinoma padeš v drugi davčni razred in pride neto nekaj več. Poleg tega plačaš manj vrtca, ker je seveda letno povprečje plač nižje.
Razliko pokojninske in zavarovalne dobe pa ti pokrijejo.

Poleg tega velja, da materam otrok do 3. leta starosti ni potrebno opravljati nadur.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?