Dilove*
|
Pozdravljena. V nič te ne silim, da nebi mislila... Vendar, če bi želela še poizkusiti z dojenjem svetujem, da obiščeš stran www.medover.net-forum dojenje, kjer ti bojo lahko svetovalke Iz internacionalnega društva za pomoč in podporo dojenju pomagale ! (čisto preprosto..napišeš svojo težavo in dobiš odgovor) :) Nisi edina, imela sem podoben primer,laktacija se nikakor ni vzpostavila,mleka ni bilo dovolj. v bolnici ti ne znajo dat pravih informacij o dojenju,same zmote.patronažne pa nekatere tudi niso ravno najbolj poučene. Rečejo ti mleka ni,dodajaj.in čav! To pa ni res! In črpalka ni noben pokazatelj koliko mleka je,verjemi. Mleko je..vendar potrebuje čas, da se vzpostavi pravilna laktacija glede na povpraševanje ! in tako bi lahko zaradi njih obupala nad dojenjem ..pa nisem,šla sem čez veliko borbo in ta stran mi je pomagala,me rešila, da sem opustila dodajanje(1mesec sem dodajala) in prešla na polno dojenje,polno dojim še vedno(mickena je stara 4,5m) in uspeva super:)) Ko sem dodajala je imela razne težave..enkrat je bila zaprta,enkrat ni hotela piti.zdaj pa nam je lepo :) In še na kratko moj nasvet, če bi rada dojila ne poslušati patronažnih! ne obupati tako hitro! poslušaj sebe, laktacijo lahko ponovno vzpostaviš ..mleko se ustvarja glede na princip povpraševanje-ponudba. Zato si uzemi 1,2 dni časa in v tem času probaj otroka čimveč pristavljat (recimo na eno uro),ponudi vedno obe dojki naj izprazni do konca,ponudi kadar želi in koliko želi in po dojenju če imaš občutek, da je lačna,tvoje dojke pa so že prazne na otip ji dodaj AM kolikor spije. Tako sem delala jaz! Kljub temu,da so "pametni" zdr. delavci govorili mleka ni, je moja mickena po takem sistemu(ki so mi ga svetovali tudi na strani medover)pridobivala kot mora in bila sita, dodala sem ji le 20 al 30 ml AM 3xna dan(ker več ni hotela spiti)..potem le 1x na dan, v enem mesecu sva pa prišle na polno dojenje. :) srečno in pogumno! Lp.