mala_piksy -> Po hranjenu zelo hitro lačen (6.5.2013 14:11:28)
|
Lepo pozdravljene! Upam, da mi bo znala katera pomagat oziroma svetovat. Naš mali je star 21 dni in pojavil se je sledeč problem. Kljub dojenčkovemu zelo močnemu sesalnemu refleksu nimam dovolj mleka - to smo že ugotovili v porodnišnici, ko je po hranjenju na obeh dojkah bil težji le 10g (tehtali smo pred in po hranjenju), poskusili pa smo po hranjenju še s črpanjem, dojke so bile prazne. Torej smo že v bolnišnici začeli z dodajanjem adaptiranega mleka. Mali je bil ob porodu precej velik in že v bolnišnici je dobival malo večjo količino kot drugi manjši dojenčki, katerim je bilo potrebno dodajati. V bolnišnici so mu dajali mleko Novalac in nam svetovali, da nadaljujemo s to znamko tudi doma. Ker pa so malega zelo mučili krči, smo namesto Novalac 1 kupili Novalac AC proti kolikam. Vse je bilo super, krčev precej manj, mali pa super napreduje. Hranila sva se na tri ure. Pred tremi dnevi pa se je začel po hranjenju zbujati že po uri in pol in jokati, se zvijati, pomagalo ni čisto nič (prej tudi če se je zbudil prej je bil miren in dalo se ga je brez problema zamotiti do hranjenja). Vsak obrok poje 120ml (kar naj bi bil po mnenju patronažne maximum). Dojenček je živčen in joče, dokler ne dobi za jest. Zdi se mi malo hitro, da bi bil po uri in pol že spet lačen. Poskusili smo mu dati čaj (janež, kumina,...) vendar ne pomaga. Patronažni sem ob obisku omenila, da sem razmišljala o menjavi adaptiranega mleka, da bi poskusili neko drugo po kateri bi bil bolj sit (slišala sem, da je Milimil bolj nasitno) pa me je nadrla, kaj si mislim, da otrok ni nikakeršen poskusni zajček, da bi na njemu delala eksperimente, da če se joče naj ga pač poskusim na kakšen drugačen način potolažit. Sama sem sedaj v dilemi kaj storiti. Sama sem že zelo utrujena, ker mož cele dneve dela, sama pa nimam koga, ki bi mi lahko pomagal. Poleg otročka pa je še toliko stvari za postoriti po hiši[sm=smiley13.gif]. Kaj mi predlagate? Upam, da mi bo katera znala svetovat, ker že ne vem več kaj naj storim. Težko mi je gledat malega otročka kako neutolažljivo joka, pomiri pa se samo ko dobi za jest[sm=smiley19.gif]. Hvala za odgovore.
|
|
|
|