|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru
27.5.2009 21:20:29   
Shorty_
Pozdravljene, znanka mi je omenila da je hčerka od pasu do vratu v gipsu, plus cela desna roka, ker je v nakupovalnem središču na trampolinu nek drug otrok skočil nanjo (ponesreči), sicer je bila tabla Na lastno odgovornost vendar nikjer ni bilo nikogar, ki bi nadzoroval koliko otrok je naenkrat gor. A mislite da imajo kej zavarovano glede odšokdin??

Hvala za mnenje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru
27.5.2009 21:27:39   
benika
Na lastno odgovornost

Mislim da tole vse pove.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.5.2009 21:31:41   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Na lastno odgovornost

Mislim da tole vse pove.

ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2009 21:32:41   
Naja31
Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost.
Jaz bi rekla, da bi odškodnina pripadla, če bi se npr.  otrok poškodoval,ker bi bil trampolin pokvarjen ali kaj podobnega.

To,da napišejo, da je na lastno odgovornost, pa jih ne odveže odgovornosti.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2009 21:37:12   
Shorty_
Situacija je taka da je punčka sama skakala, ko je gor prišlo še več otrok starša sta jo poklicala dol, ko je šla čez trampolin jo je pa odbilo in drug otrok je padel nanjouser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2009 21:40:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Na lastno odgovornost

Mislim da tole vse pove.

ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora user posted image

Ne, ne, nic ne pove.

Tabla te ne odresi odgovornosti.
Pred kratkim je BAGI pisala na podobno temo, poisci z iskalnikom. Odskodnino JE dobila.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2009 21:44:08   
liliana

Pozdravljene, znanka mi je omenila da je hčerka od pasu do vratu v gipsu, plus cela desna roka, ker je v nakupovalnem središču na trampolinu nek drug otrok skočil nanjo (ponesreči), sicer je bila tabla Na lastno odgovornost vendar nikjer ni bilo nikogar, ki bi nadzoroval koliko otrok je naenkrat gor. A mislite da imajo kej zavarovano glede odšokdin??

Hvala za mnenje

Dvomim.....

V našem nakupovalnem centru je poleg igrala (sicer ni trampolin) na veliko napisan cel roman.....poleg tega, da je uporaba igral na lastno odgovornost še, da morajo starši paziti na varnost otrok, da otroci ne smejo biti mlajši od 4 let.....

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2009 21:49:21   
benika
http://www.ringaraja.net/forum/m_3954453/mpage_1/key_/tm.htm#3954477

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2009 21:50:25   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Na lastno odgovornost

Mislim da tole vse pove.

Ne, ne, nic ne pove.

Pred kratkim je BAGI pisala na podobno temo, poisci z iskalnikom. Odskodnino JE dobila.
To sem prebrala ja, sam tam je bil organiziran RD tu pa je bilo vse prosto po prešernu... sej sem rekla da je najbolje da pokliče in vpraša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.5.2009 21:52:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost.

Zato, ker je trampolin nevaren predmet in iz njega kot nevarnega predmeta izhaja odgovornost lastnika.

Saj celo navadno zavarovanje stanovanja vkljucuje odgovornost zaradi "zemljiske posesti"; pa gre za fizicno osebo in obicajno stanovanje. V primeru trampolina pa je odgovornost na strani pravne osebe (ki je bistveno mocnejsi clen), ki ima v posesti nevaren predmet. Malo sem zakomplicirala, ampak to je osnova.

Za primerjavo-prijatelj se pri odhodu z obiska v tvojem stanovanju spotakne ob železen prag in si razbije glavo. Ti si odgovorna, ker si lastnica stanovanja. Ce ga imas zavarovanega, bo odskodnino placala zavarovalnica, sicer pa ima prijatelj vse osnove, da te tozi (kar pa ni praksa). V primeru fizicna-pravna oseba, kjer pa postopki scitijo sibkejsi clen, pa imas pravico do odskodnine,absolutno, samo vecina se je ne zaveda.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.5.2009 21:54:07   
Anonimen

Na lastno odgovornost

Mislim da tole vse pove.

Ne, ne, nic ne pove.

To sem prebrala ja, sam tam je bil organiziran RD tu pa je bilo vse prosto po prešernu... sej sem rekla da je najbolje da pokliče in vpraša...

To nima veze.
Kar naj vlozi odskodninski zahtevek.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.5.2009 21:56:29   
Anonimen
A mislite da imajo kej zavarovano glede odšokdin??

To nima veze z njihovo odgovornostjo. Odgovorni so za poskodbe, zavarovanje pa samo pomeni, da se bo prijateljica pogovarjala z zavarovalnico in ne direkt z njimi.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2009 22:10:08   
liliana
Sem malo zdaj prebrala vse na to temo......potem so ti romani o lastni odgovornosti nalepljeni le zato, da bi nas na nek način zavajali, da pa trgovski center ni odgovoren za nič......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.5.2009 22:10:40   
MAŠKA

Zato, ker je trampolin nevaren predmet in iz njega kot nevarnega predmeta izhaja odgovornost lastnika.

Saj celo navadno zavarovanje stanovanja vkljucuje odgovornost zaradi "zemljiske posesti"; pa gre za fizicno osebo in obicajno stanovanje. V primeru trampolina pa je odgovornost na strani pravne osebe (ki je bistveno mocnejsi clen), ki ima v posesti nevaren predmet. Malo sem zakomplicirala, ampak to je osnova.

Za primerjavo-prijatelj se pri odhodu z obiska v tvojem stanovanju spotakne ob železen prag in si razbije glavo. Ti si odgovorna, ker si lastnica stanovanja. Ce ga imas zavarovanega, bo odskodnino placala zavarovalnica, sicer pa ima prijatelj vse osnove, da te tozi (kar pa ni praksa). V primeru fizicna-pravna oseba, kjer pa postopki scitijo sibkejsi clen, pa imas pravico do odskodnine,absolutno, samo vecina se je ne zaveda.

Se strinjam. Mora imet zavarovano odgovornost. Ni važno, če se je poškodovala na trampolinu, enako bi bila upravičena do odškodnine, če bi padla po stopnicah!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.5.2009 22:16:50   
muška
Torej bi bilo najbolje, če NIHČE ne bi ponujal NIČESAR , ker kar koli pač nekdo ponuja kot atrakcijo se da tržit za odškodnine,..... skratka brezveze da se trudimo.    Ampak, če nikjer ne bo nič, se bo spet jamralo kako nikjer ni nič user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.5.2009 22:18:00   
Anonimen
Sem malo zdaj prebrala vse na to temo......potem so ti romani o lastni odgovornosti nalepljeni le zato, da bi nas na nek način zavajali, da pa trgovski center ni odgovoren za nič......user posted image

Bi se dalo tudi tako razumet.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.5.2009 22:21:15   
Anonimen
Torej bi bilo najbolje, če NIHČE ne bi ponujal NIČESAR , ker kar koli pač nekdo ponuja kot atrakcijo se da tržit za odškodnine,..... skratka brezveze da se trudimo.    Ampak, če nikjer ne bo nič, se bo spet jamralo kako nikjer ni nič user posted image user posted image user posted image

Zakaj bi bilo najbolje?
Zavarovanje odgovornosti je standarden produkt vecine zavarovalnic. Ko je pod vprasanje kasko novega avta, vecina ne dvomi kaj dosti, ko je treba placati zavarovalno premijo (pleh je ipak pleh, ne?), ko pa je pod vprasanjem poskodvanje ljudi, pa takoj cudenje in negiranje. Pac zavarujes in ce se kaj zgodi, odskodnino placa zavarovalnica.
Saj je logika enostavna. Dokler mi "atrakcija" prinasa dodatne cekine je vse ok, ko pa prinasa obveznosti, takrat pa stran od nje.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
27.5.2009 22:22:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Se strinjam. Mora imet zavarovano odgovornost. Ni važno, če se je poškodovala na trampolinu, enako bi bila upravičena do odškodnine, če bi padla po stopnicah!

Bi te popravila-zavarovanje ni obvezno po zakonu (kot recimo avtomobilska odgovornost), je pa prakticno za obe stranki. Pametna firma jo ima zavarovano.

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
27.5.2009 22:48:52   
malenaa
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

če se ne motim imajo taka zavarovanja tudi šole, in kolko je meni znano že tudi župnišča - no vsaj imela naj bi to

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.5.2009 23:01:53   
muška

Zakaj bi bilo najbolje?
Zavarovanje odgovornosti je standarden produkt vecine zavarovalnic. Ko je pod vprasanje kasko novega avta, vecina ne dvomi kaj dosti, ko je treba placati zavarovalno premijo (pleh je ipak pleh, ne?), ko pa je pod vprasanjem poskodvanje ljudi, pa takoj cudenje in negiranje. Pac zavarujes in ce se kaj zgodi, odskodnino placa zavarovalnica.
Saj je logika enostavna. Dokler mi "atrakcija" prinasa dodatne cekine je vse ok, ko pa prinasa obveznosti, takrat pa stran od nje.

zakaj? Kot sem razbrala je bil trampolin brezplačen!

O tem pa govorim samo zato, ker imamo tudi mi trampoline, otroke straši z veseljem vozijo na rekreacijo ( kar to tudi je) in me mine do vsega, ker marsikdo vidi samo denar in odškodnine.
Če pa tako posamezniki kot centri ne bi ničesar ponujali, pa spet ne bi bili zadovoljni, a ni tako?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.5.2009 8:09:50   
kaya2007
bil je brazplačen, ampak vseeno prinaša dobiček, vsaj posredno.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.5.2009 8:56:52   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: muška

O tem pa govorim samo zato, ker imamo tudi mi trampoline, otroke straši z veseljem vozijo na rekreacijo ( kar to tudi je) in me mine do vsega, ker marsikdo vidi samo denar in odškodnine.
Če pa tako posamezniki kot centri ne bi ničesar ponujali, pa spet ne bi bili zadovoljni, a ni tako?

Muška,se kar strinjam s tabo. Jaz sem vesela,da imajo tu okrog centri igrala za otroke,ker otroci na njih uživajo. Vendar pa sem kljub temu sama odgovorna za njih in če mi kateri nerodno pade in se poškoduje je to samo in edino moja odgovornost,ker so otroci moji.
Pred nekaj meseci,se mi je sin v lekarni spotaknil ob stol,kjer imajo aparat za merjanje pritiska. Naenkrat je bilo vse krvavo in moral je na šivanje.
In seveda so mi vso okrog trobili,naj lekarno tožim za odškodnino! Le zakaj,saj ni bil nihče kriv,še najmanj pa oni.
In kar je najpomembneje,zaradi tistega denarja,ki bi ga baje dobila moj otrok ne bi bil nič bolje. Še vedno bi imel poškodbo.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.5.2009 12:27:37   
*pepelka*
Mi smo bili v nedeljo v nakupovalnem centru na Rudniku in je bilo zraven trampolina napisano, da je lahko istočasno le en otrok gor, pa tudi varnostnik je bil zraven. Je pa res, da je bilo tudi opozorilo, da je uporaba trampolina na lastno odgovornost.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.5.2009 12:35:15   
pety78
Jaz sem si pa na pločniku zlomila nogo. Koga naj tožim? Občino, ker je občinski pločnik ali Peko, ker sem bila v Pekotovih čevljih?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dajte no, dajte! Odškodnina za lastno nerodnost...

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.5.2009 12:58:54   
piko12
Še ena bedastoča: če povabiš prijatelje na obisk in imaš slučajno kje kakšno luknjo na vrtu ali pač nekaj, kjer si lahko zlomiš/zviješ nogo in se to tudi zgodi, te lahko toži za odškodnino. Sicer hvala za take prijatelje, ampak vseeno. Meni se zdi to iskanje varjant za odškodnine bedasto.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?