Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:27:39
|
|
|
|
benika
|
Na lastno odgovornost Mislim da tole vse pove.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:31:41
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Na lastno odgovornost Mislim da tole vse pove. ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:32:41
|
|
|
|
Naja31
|
Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost. Jaz bi rekla, da bi odškodnina pripadla, če bi se npr. otrok poškodoval,ker bi bil trampolin pokvarjen ali kaj podobnega. To,da napišejo, da je na lastno odgovornost, pa jih ne odveže odgovornosti.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:37:12
|
|
|
|
Shorty_
|
Situacija je taka da je punčka sama skakala, ko je gor prišlo še več otrok starša sta jo poklicala dol, ko je šla čez trampolin jo je pa odbilo in drug otrok je padel nanjo
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:40:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR IZVIRNO SPOROČILO: benika Na lastno odgovornost Mislim da tole vse pove. ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora Ne, ne, nic ne pove. Tabla te ne odresi odgovornosti. Pred kratkim je BAGI pisala na podobno temo, poisci z iskalnikom. Odskodnino JE dobila.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:44:08
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR Pozdravljene, znanka mi je omenila da je hčerka od pasu do vratu v gipsu, plus cela desna roka, ker je v nakupovalnem središču na trampolinu nek drug otrok skočil nanjo (ponesreči), sicer je bila tabla Na lastno odgovornost vendar nikjer ni bilo nikogar, ki bi nadzoroval koliko otrok je naenkrat gor. A mislite da imajo kej zavarovano glede odšokdin?? Hvala za mnenje Dvomim..... V našem nakupovalnem centru je poleg igrala (sicer ni trampolin) na veliko napisan cel roman.....poleg tega, da je uporaba igral na lastno odgovornost še, da morajo starši paziti na varnost otrok, da otroci ne smejo biti mlajši od 4 let.....
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:50:25
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR IZVIRNO SPOROČILO: benika Na lastno odgovornost Mislim da tole vse pove. ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora Ne, ne, nic ne pove. Tabla te ne odresi odgovornosti. Pred kratkim je BAGI pisala na podobno temo, poisci z iskalnikom. Odskodnino JE dobila. To sem prebrala ja, sam tam je bil organiziran RD tu pa je bilo vse prosto po prešernu... sej sem rekla da je najbolje da pokliče in vpraša...
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:52:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost. Zato, ker je trampolin nevaren predmet in iz njega kot nevarnega predmeta izhaja odgovornost lastnika. Saj celo navadno zavarovanje stanovanja vkljucuje odgovornost zaradi "zemljiske posesti"; pa gre za fizicno osebo in obicajno stanovanje. V primeru trampolina pa je odgovornost na strani pravne osebe (ki je bistveno mocnejsi clen), ki ima v posesti nevaren predmet. Malo sem zakomplicirala, ampak to je osnova. Za primerjavo-prijatelj se pri odhodu z obiska v tvojem stanovanju spotakne ob železen prag in si razbije glavo. Ti si odgovorna, ker si lastnica stanovanja. Ce ga imas zavarovanega, bo odskodnino placala zavarovalnica, sicer pa ima prijatelj vse osnove, da te tozi (kar pa ni praksa). V primeru fizicna-pravna oseba, kjer pa postopki scitijo sibkejsi clen, pa imas pravico do odskodnine,absolutno, samo vecina se je ne zaveda.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:54:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR IZVIRNO SPOROČILO: benika Na lastno odgovornost Mislim da tole vse pove. ja mislim da res, sam mi je pa čudno da je trampolin brez kakršnegakoli nadzora Ne, ne, nic ne pove. Tabla te ne odresi odgovornosti. Pred kratkim je BAGI pisala na podobno temo, poisci z iskalnikom. Odskodnino JE dobila. To sem prebrala ja, sam tam je bil organiziran RD tu pa je bilo vse prosto po prešernu... sej sem rekla da je najbolje da pokliče in vpraša... To nima veze. Kar naj vlozi odskodninski zahtevek.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 21:56:29
|
|
|
|
Anonimen
|
A mislite da imajo kej zavarovano glede odšokdin?? To nima veze z njihovo odgovornostjo. Odgovorni so za poskodbe, zavarovanje pa samo pomeni, da se bo prijateljica pogovarjala z zavarovalnico in ne direkt z njimi.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:10:08
|
|
|
|
liliana
|
Sem malo zdaj prebrala vse na to temo......potem so ti romani o lastni odgovornosti nalepljeni le zato, da bi nas na nek način zavajali, da pa trgovski center ni odgovoren za nič......
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:10:40
|
|
|
|
MAŠKA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost. Zato, ker je trampolin nevaren predmet in iz njega kot nevarnega predmeta izhaja odgovornost lastnika. Saj celo navadno zavarovanje stanovanja vkljucuje odgovornost zaradi "zemljiske posesti"; pa gre za fizicno osebo in obicajno stanovanje. V primeru trampolina pa je odgovornost na strani pravne osebe (ki je bistveno mocnejsi clen), ki ima v posesti nevaren predmet. Malo sem zakomplicirala, ampak to je osnova. Za primerjavo-prijatelj se pri odhodu z obiska v tvojem stanovanju spotakne ob železen prag in si razbije glavo. Ti si odgovorna, ker si lastnica stanovanja. Ce ga imas zavarovanega, bo odskodnino placala zavarovalnica, sicer pa ima prijatelj vse osnove, da te tozi (kar pa ni praksa). V primeru fizicna-pravna oseba, kjer pa postopki scitijo sibkejsi clen, pa imas pravico do odskodnine,absolutno, samo vecina se je ne zaveda. Se strinjam. Mora imet zavarovano odgovornost. Ni važno, če se je poškodovala na trampolinu, enako bi bila upravičena do odškodnine, če bi padla po stopnicah!
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:16:50
|
|
|
|
muška
|
Torej bi bilo najbolje, če NIHČE ne bi ponujal NIČESAR , ker kar koli pač nekdo ponuja kot atrakcijo se da tržit za odškodnine,..... skratka brezveze da se trudimo. Ampak, če nikjer ne bo nič, se bo spet jamralo kako nikjer ni nič
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:18:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem malo zdaj prebrala vse na to temo......potem so ti romani o lastni odgovornosti nalepljeni le zato, da bi nas na nek način zavajali, da pa trgovski center ni odgovoren za nič...... Bi se dalo tudi tako razumet.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:21:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej bi bilo najbolje, če NIHČE ne bi ponujal NIČESAR , ker kar koli pač nekdo ponuja kot atrakcijo se da tržit za odškodnine,..... skratka brezveze da se trudimo. Ampak, če nikjer ne bo nič, se bo spet jamralo kako nikjer ni nič Zakaj bi bilo najbolje? Zavarovanje odgovornosti je standarden produkt vecine zavarovalnic. Ko je pod vprasanje kasko novega avta, vecina ne dvomi kaj dosti, ko je treba placati zavarovalno premijo (pleh je ipak pleh, ne?), ko pa je pod vprasanjem poskodvanje ljudi, pa takoj cudenje in negiranje. Pac zavarujes in ce se kaj zgodi, odskodnino placa zavarovalnica. Saj je logika enostavna. Dokler mi "atrakcija" prinasa dodatne cekine je vse ok, ko pa prinasa obveznosti, takrat pa stran od nje.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:22:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Priznam,da mi ni jasno zakaj bi nakupovalni center mogel kaj plačati, če en otrok prileti v drugega. Ampak mogoče pa je kakšna možnost. Zato, ker je trampolin nevaren predmet in iz njega kot nevarnega predmeta izhaja odgovornost lastnika. Saj celo navadno zavarovanje stanovanja vkljucuje odgovornost zaradi "zemljiske posesti"; pa gre za fizicno osebo in obicajno stanovanje. V primeru trampolina pa je odgovornost na strani pravne osebe (ki je bistveno mocnejsi clen), ki ima v posesti nevaren predmet. Malo sem zakomplicirala, ampak to je osnova. Za primerjavo-prijatelj se pri odhodu z obiska v tvojem stanovanju spotakne ob železen prag in si razbije glavo. Ti si odgovorna, ker si lastnica stanovanja. Ce ga imas zavarovanega, bo odskodnino placala zavarovalnica, sicer pa ima prijatelj vse osnove, da te tozi (kar pa ni praksa). V primeru fizicna-pravna oseba, kjer pa postopki scitijo sibkejsi clen, pa imas pravico do odskodnine,absolutno, samo vecina se je ne zaveda. Se strinjam. Mora imet zavarovano odgovornost. Ni važno, če se je poškodovala na trampolinu, enako bi bila upravičena do odškodnine, če bi padla po stopnicah! Bi te popravila-zavarovanje ni obvezno po zakonu (kot recimo avtomobilska odgovornost), je pa prakticno za obe stranki. Pametna firma jo ima zavarovano.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 22:48:52
|
|
|
|
malenaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Se strinjam. Mora imet zavarovano odgovornost. Ni važno, če se je poškodovala na trampolinu, enako bi bila upravičena do odškodnine, če bi padla po stopnicah! če se ne motim imajo taka zavarovanja tudi šole, in kolko je meni znano že tudi župnišča - no vsaj imela naj bi to
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 27.5.2009 23:01:53
|
|
|
|
muška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Torej bi bilo najbolje, če NIHČE ne bi ponujal NIČESAR , ker kar koli pač nekdo ponuja kot atrakcijo se da tržit za odškodnine,..... skratka brezveze da se trudimo. Ampak, če nikjer ne bo nič, se bo spet jamralo kako nikjer ni nič Zakaj bi bilo najbolje? Zavarovanje odgovornosti je standarden produkt vecine zavarovalnic. Ko je pod vprasanje kasko novega avta, vecina ne dvomi kaj dosti, ko je treba placati zavarovalno premijo (pleh je ipak pleh, ne?), ko pa je pod vprasanjem poskodvanje ljudi, pa takoj cudenje in negiranje. Pac zavarujes in ce se kaj zgodi, odskodnino placa zavarovalnica. Saj je logika enostavna. Dokler mi "atrakcija" prinasa dodatne cekine je vse ok, ko pa prinasa obveznosti, takrat pa stran od nje. zakaj? Kot sem razbrala je bil trampolin brezplačen! O tem pa govorim samo zato, ker imamo tudi mi trampoline, otroke straši z veseljem vozijo na rekreacijo ( kar to tudi je) in me mine do vsega, ker marsikdo vidi samo denar in odškodnine. Če pa tako posamezniki kot centri ne bi ničesar ponujali, pa spet ne bi bili zadovoljni, a ni tako?
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 28.5.2009 8:09:50
|
|
|
|
kaya2007
|
bil je brazplačen, ampak vseeno prinaša dobiček, vsaj posredno.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 28.5.2009 8:56:52
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška O tem pa govorim samo zato, ker imamo tudi mi trampoline, otroke straši z veseljem vozijo na rekreacijo ( kar to tudi je) in me mine do vsega, ker marsikdo vidi samo denar in odškodnine. Če pa tako posamezniki kot centri ne bi ničesar ponujali, pa spet ne bi bili zadovoljni, a ni tako? Muška,se kar strinjam s tabo. Jaz sem vesela,da imajo tu okrog centri igrala za otroke,ker otroci na njih uživajo. Vendar pa sem kljub temu sama odgovorna za njih in če mi kateri nerodno pade in se poškoduje je to samo in edino moja odgovornost,ker so otroci moji. Pred nekaj meseci,se mi je sin v lekarni spotaknil ob stol,kjer imajo aparat za merjanje pritiska. Naenkrat je bilo vse krvavo in moral je na šivanje. In seveda so mi vso okrog trobili,naj lekarno tožim za odškodnino! Le zakaj,saj ni bil nihče kriv,še najmanj pa oni. In kar je najpomembneje,zaradi tistega denarja,ki bi ga baje dobila moj otrok ne bi bil nič bolje. Še vedno bi imel poškodbo.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 28.5.2009 12:27:37
|
|
|
|
*pepelka*
|
Mi smo bili v nedeljo v nakupovalnem centru na Rudniku in je bilo zraven trampolina napisano, da je lahko istočasno le en otrok gor, pa tudi varnostnik je bil zraven. Je pa res, da je bilo tudi opozorilo, da je uporaba trampolina na lastno odgovornost.
|
|
|
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 28.5.2009 12:35:15
|
|
|
|
pety78
|
Jaz sem si pa na pločniku zlomila nogo. Koga naj tožim? Občino, ker je občinski pločnik ali Peko, ker sem bila v Pekotovih čevljih? Dajte no, dajte! Odškodnina za lastno nerodnost...
|
RE: Poškodba na trampolinu v nakupovalnem centru 28.5.2009 12:58:54
|
|
|
|
piko12
|
Še ena bedastoča: če povabiš prijatelje na obisk in imaš slučajno kje kakšno luknjo na vrtu ali pač nekaj, kjer si lahko zlomiš/zviješ nogo in se to tudi zgodi, te lahko toži za odškodnino. Sicer hvala za take prijatelje, ampak vseeno. Meni se zdi to iskanje varjant za odškodnine bedasto.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?