|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Počitek v vrtcu
6.11.2008 9:05:47   
Rubin.
Zanima me, kako v vašem vrtcu poteka počitek po kosilu.

Pri nas gredo po kosilu na ležalnike, nato jim bere pravljico 10 minut, potem pa morajo še 20 minut ležat na ležalniku, torej skupaj 30 minut.

Prvih 10 minut se mi še zdi logično, ampak naslednjih 20 minut ležat in gledat v strop ter čakat, da ti dovolijo, da se vstaneš, pa se mi zdi težko.

Že jaz si to težko predstavljam, kar tako 20 minut v strop gledat, kako šele mora biti otroku.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Počitek v vrtcu
6.11.2008 9:18:45   
ksenjak
Pri sinu grejo po kosilu še vedno vsi spat (v skupini jih je 17). Star je 3 leta in 7 mesecev. Naj pa povem, da doma čez vikend ne spi več že skoraj eno leto.

Lp

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2008 9:23:21   
Nika v službi
Naša je stara 3 leta, v skupini 3 - 4 letnikov, vsi gredo po kosilu spat. Če kdo ne zaspi, mu omogočijo mirno igro oz. ga spodbudijo, da vsaj nekaj časa počiva.

Naša spanje še potrebuje, tudi doma spi po kosilu od 1 - 2 uri.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2008 9:45:44   
mama_milchy
tudi v našem vrtcu grejo po kosilu vsi spat; če pa slučajno kateri od otrok ne sp, se lepo mirno igra pri mizi bodisi da gleda knjigico, sestavlja puzzle al kaj takega; so pa skupina 2-4, naš im 3,5let.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2008 9:52:33   
lelaval
Pri moji tudi gredo spat po kosilu - pa vsi spijo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2008 9:58:59   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Že jaz si to težko predstavljam, kar tako 20 minut v strop gledat, kako šele mora biti otroku.

Aaaah, čisto nič jim ni zaradi tega hudega. Pri nas so morali eno uro in pol, pa tudi ni bilo sile.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2008 10:05:30   
Naja30
Mislim, da pol ure počitka otroku prav nič ne škodi, tudi če ne spi. Večina jih itak zaspi, razen najstarejših, ostalim pa smo me razdelile knjige ali jih napotile v kotiček, kjer so se mirno igrali, risali... Kakšnih 20-30 minut na začetku pa so vedno bili vsi na ležalniku in poslušali pravljico, mirno glasbo...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2008 11:29:19   
t5t6
Pri nas je letos ful kriza glede tega ne vemo več kaj naredit. So mešana skupina od 1 do 6 in grejo obvezno po kosilu vsi spat. Moj sin ima 5 let popoldanskega spanja ni nikoli potrebovala ampak se nad tem ni pritoževal, večkrat je tudi zaspal. Letos pa joče čisto vsako jutro, da noče v vrtec in da naj ga pridemo iskat po kosilu, ker da on noče spat in da hoče it v šolo. Pri nas je tako, da morajo ležat cel čas.

Prvo sem mislila, da se samo malo izmišljuje in da malček izsiljuje, ker ga dobro poznam. Ker z jutranjim jokom ni prenehal sem se pogovorila s šolsko psihologinjo, ki pravi, da otroke nebi smeli silit v popoldanosko spanje. Vzgojiteljica pa o tem ne želi niti slišat, po eni strani jo tudi razumem, saj bi se sprožil val, ko noben otrok nebi več želel spati, kar pa je problem, ker so tudi dojenčki. Ko je popoldan samo pomočnica mu dovoli, da vstane, ker tudi ona pravi, da se ne strinja s tem, da se otroka sili v spanje. No in zdaj se je zgodilo to, da je v otrokovih očeh vzgojiteljica postala slaba, pomočnica pa zelo dobra. Jaz mu razlagam da ni tako, da vzgojiteljica, želi da spančka, ker ga ima rada saj med spanjem raste...Še vedno pa otrok celo jutro od kadar ostane dokler ga ne pustim v vrtcu joče. In ne vem kaj je prav?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2008 12:06:11   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Aaaah, čisto nič jim ni zaradi tega hudega. Pri nas so morali eno uro in pol, pa tudi ni bilo sile.

Kako pa veš? A tvoj je bil zaradi tega bolj srečen?

Meni se to zdi absurd, da mora zdrav otrok, poln energije, pri miru ležat eno uro in pol.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2008 12:12:00   
Rubin.
In ne vem kaj je prav?

Če se ne moreš dogovorit z vzgojiteljico, stopi do ravnateljice.

Naj zadevo uredijo tako, da bo prav za otroka in ne da bo vzgojiteljica imela mir pred njimi.

Pismo, sej so one tam zaradi otrok in ne otroci zaradi njih.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2008 12:59:43   
t5t6
Ja saj vem, da z ravnateljico bi lahko to takoj uredila, ker je zelo razumna ženska. Vem tudi, da vzgojiteljica tega ne počne zato ker je lena amak zato ker misli da je tako prav, drugače je zelo v redu, z njo sem zelo zadovoljna. No jaz ne grem do ravnateljice in ne izsiljujem na drugačne načine, ker mislim, da bi s tem samo izpodbijala avtoriteto vzgojiteljici, kar pa dolgoročno otroku zelo škodi, saj vidimo kaj se dogaja po naših šolah. Mislim, da bi ona sama morala spremenioti mnenje in narediti drugače. In tukaj se sprašujem, da ne vem kaj nardit oz ne vem kaj je prav. Ali otroku bolj škodi to, da vsako jutro joče in v vrtcu pač spi-leži,  ali pa mu na dolgi rok bolj škodi to zrihtamo, da v vrtcu več ne spi in s tem otroku sporočimo, da z jokom lahko marskikaj izsili.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2008 13:44:14   
tojeto1
t5t6
zelo pametno razmišljanje

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2008 13:46:34   
urška76

Zanima me, kako v vašem vrtcu poteka počitek po kosilu.

Pri nas gredo po kosilu na ležalnike, nato jim bere pravljico 10 minut, potem pa morajo še 20 minut ležat na ležalniku, torej skupaj 30 minut.

Prvih 10 minut se mi še zdi logično, ampak naslednjih 20 minut ležat in gledat v strop ter čakat, da ti dovolijo, da se vstaneš, pa se mi zdi težko.

Lej pri nas gredo tudi vsi po kosilu ležat, po pol ure (tam nekje) pa lahko tisti ki ne želijo več počivat vstanejo. Nekateri pa med tem časom zaspijo. Naš ponavadi zaspi, če bi pa lahko po desetih minutah vstali pa tud on nebi več hotel ležat. Je pa pol k srešen doma, če po kosilu ne zaspi. In ker so si otroci različni morajo vzgojiteljice omogočit tudi počitek tistim, ki ga potrebujejo. Žal pa v našem vrtcu nimajo možnosti, da bi imeli posebej sobo v kateri bi počivali tisti otroci, ki si to želijo, ostali bi se pa igrali v igralnici.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2008 13:49:04   
Lenny
Pri nas so imeli mešano skupino in so šli sicer vsi po kosilu na ležalnike. Večina skupine je zaspala, tisti pa, ki niso, so se šli mirno igrat. Tako da so bili na ležalnikih mogoče 20 minut.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2008 13:54:41   
Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Kako pa veš? A tvoj je bil zaradi tega bolj srečen?

Meni se to zdi absurd, da mora zdrav otrok, poln energije, pri miru ležat eno uro in pol.

Moj je večinoma spal. Kadar pa ni, sta se pa s sesedom "na skrvivaj" kaj igrala. In ja, rad je hodil v vrtec, bil je srečen tam. Sploh zadnji dve leti, ko je imel krasno vzgojiteljico. Ampak "spali" pa pač so.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2008 21:40:51   
frutka_
Pri nas prakticirajo podobno kot pri večini. Počitek je obvezen in otroku ne škodi! To je čas, da se otrok spočije, umiri in pripravi za drugi del dneva; za nadaljevanje dejavnosti. Počitek naj bi trajal nekje do pol ure, če otrok v tem času ne zaspi gre mirno iz ležalnika in nadaljuje s tiho dejavnostjo.
Zakaj bi bil počitek "težek"? Težko še bo marsikaj s čimer se bodo v življenju srečali pa se bodo morali prilagoditi. Poleg tega pol ure ni veliko.
Eh, malo počitka pol pa nova akcija saj pa ni tako hudo!user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.11.2008 18:38:00   
jakaracman
Pri nas gredo spat in spijo.Počitek se mi zdi smiselen.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?