t5t6 -> RE: Počitek v vrtcu (6.11.2008 11:29:19)
|
Pri nas je letos ful kriza glede tega ne vemo več kaj naredit. So mešana skupina od 1 do 6 in grejo obvezno po kosilu vsi spat. Moj sin ima 5 let popoldanskega spanja ni nikoli potrebovala ampak se nad tem ni pritoževal, večkrat je tudi zaspal. Letos pa joče čisto vsako jutro, da noče v vrtec in da naj ga pridemo iskat po kosilu, ker da on noče spat in da hoče it v šolo. Pri nas je tako, da morajo ležat cel čas. Prvo sem mislila, da se samo malo izmišljuje in da malček izsiljuje, ker ga dobro poznam. Ker z jutranjim jokom ni prenehal sem se pogovorila s šolsko psihologinjo, ki pravi, da otroke nebi smeli silit v popoldanosko spanje. Vzgojiteljica pa o tem ne želi niti slišat, po eni strani jo tudi razumem, saj bi se sprožil val, ko noben otrok nebi več želel spati, kar pa je problem, ker so tudi dojenčki. Ko je popoldan samo pomočnica mu dovoli, da vstane, ker tudi ona pravi, da se ne strinja s tem, da se otroka sili v spanje. No in zdaj se je zgodilo to, da je v otrokovih očeh vzgojiteljica postala slaba, pomočnica pa zelo dobra. Jaz mu razlagam da ni tako, da vzgojiteljica, želi da spančka, ker ga ima rada saj med spanjem raste...Še vedno pa otrok celo jutro od kadar ostane dokler ga ne pustim v vrtcu joče. In ne vem kaj je prav?
|
|
|
|