Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 7:32:15
|
|
|
|
Lili2
|
Jst sem plačala materinsko knjižico pri svoji G, NS pa je zastonj po 35-tem letu.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 7:40:41
|
|
|
|
darjatimci
|
Materinske knjižice se plačujejo že nekaj let,vem pa da je jaz v prvi in drugi nosečnosti še nisem plačala. Kar se tiče plačljivih pregledov po 35 letu ginekolog priporoča aminocintezo,ki se ne plača.Nuhalna ni tako zanesljiva,tudi meni je ginekologinja zaradi tega predlagala aminocintezo.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 7:49:17
|
|
|
|
Dejča
|
Plačala sem tako materinsko knjižico kot nuhalno, ker še nisem stara nad 35 let.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 8:02:22
|
|
|
|
CUKRČEK
|
IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci Materinske knjižice se plačujejo že nekaj let Jaz je dobro leto in pol nazaj nisem plačala.
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 8:02:33
|
|
|
|
A_A
|
Kolikor sem jaz seznanjena, naj bi bila materinska knjižica zastonj. Nekateri G zanjo zaračunajo 1 jurja. Če se ti to zgodi, pošlješ račun na Zavod za zdrav.zavarov. in ti ta strošek povrnejo. Kar se tiče plačila NS. Ta je do 35. leta samoplačniško, po 35. letu pa zanjo dobiš napotnico.
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 8:04:43
|
|
|
|
Barbs
|
Jaz nisema plačala nič od tega. MK mi je dala sestra na prvem pregledu in ni nič omenila, da je za plačat. Zatežila mi je, ker sem od prejšnjega poroda "zgubila" original izvid krvne skupine in so mi jo morali še enkrat določiti, čeprav sem vedela,katero imam - vendar to ni pisalo na original ceglcu z Zavoda za transfuzijo. Menda je odvzem krvi za določitev krvne skupine le prvič brezplačen. Potem sem se nekaj usajala ( ker je precej drago, cca 30.000 sit ) , da moram krvno grupo in še ene izvide nest s sabo na amniocintezo, ki pa mi pripada zastonj ( starostna meja!) , torej je krvna skupina sestavni del dokumentacije, ki jo moram imet, če hočem AC nardit - torej je logično, da je komplet storitev brezplačno. In sem še ponazorila, da bi bilo potem isto, če bi na operaciji moral sam plačat narkozo, nadaljevanje pa bi bilo zastonj ... nevem sicer kako, ampak je palilo. Glede vprašanja matahari - ja, NS si verjetno plačala zato, ker je "cenejša" preiskava - v primeru, da bi bili rezultati merjenja slabi, bi morala na AC - ZZZS plača samo 1 test, torej je tvoja G logično ocenila, da je bolje, da plačaš sama NS. Amniocinteza je namreč okrog 100.000 sit ... Mene je moj G poslal direkt na AC, tako, da sem jo imela brezplačno - NS je kar preskočil, ker je AC skoraj 100% - tako mi je prihranil tudi denar za NS na nek način
< Sporočilo je popravil Barbs -- 15.3.2006 8:06:58 >
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 8:12:12
|
|
|
|
ona
|
Jaz tudi nisem plačala materinske nikoli,sem pa rodila lani januarja!Plačala sem edino NS pregled!Prvič slišim,da se materinska plača!
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 8:20:59
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Po materinsko knjižico sem mogla it v DZS, cena je bila okoi 1.400 SIT. NS pa sem tudi plačala, ker sem imela na izbiro, če jo sploh želim imeti. Cena je bila 15.000 SIT.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 9:12:14
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz sem jo pred dobrimi tremi leti tudi morala plačati dobila sem jo pa pri sestri v amb.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 9:16:54
|
|
|
|
Mina1
|
Jaz sem obe knjižici sama kupila v knjigarni, tako mi je pri obeh nosečnosti rekla sestra, naj jo grem kupiti. Sem pa že slišala, da jo ene dobijo zastonj.
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 9:17:41
|
|
|
|
mojsoncek
|
Jaz sem slisala, da materinska knjizica ne spada v sklop zdravstvenega zavarovanja in je zato placljiva. Je pa odvisno od G do G ali jo zaracunajo. Jaz sem jo na prvem pregledu dobila brezplačno. Kar pa se tice placila NS oz. AC je pa tako, kot je napisala Barbs.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 9:20:10
|
|
|
|
maretek
|
Materinsko knjižico sem dobila pri G, vendar sem jo morala plačati. NS sem imela zastonj (zaradi starosti), dobila sem napotnico. Amniocintezo bi morala plačati, ker je zastonj šele po dopolnjenem 36. letu. Pred letom in pol, ko sem se pozanimala za cene, mi je bilo rečeno, da amniocinteza stane od 200 000 do 250 000 SIT in ne 100 000 SIT, kot sem prebrala na forumu.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 12:57:40
|
|
|
|
NATAŠI
|
jaz sem dobila materinsko knjižico zastonj in tudi vse slikice ki mi jih je dala kar sama od sebe (na NS mi je dala dve) so bile zastonj. Plačala pa sem NS - 12.000
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 13:20:26
|
|
|
|
Dadi
|
Jaz sem materinsko dobila zastonj...obakrat. Pa pri dveh različnih ginekologinjah.
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 14:35:39
|
|
|
|
Reja
|
Jaz pa sem dobila tako materinsko knjižico (no ja, še vedno jo ima sestra, menda mi jo dajo za domov na naslednjem pregledu) in tudi NS sem imela brezplačno, čeprav imam 28 let. Pri nas vsaki naredijo NS in to brezplačno. Očitno imamo srečo
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 15:35:33
|
|
|
|
Billi
|
Materinsko sem dobila brezplačno, NS sem pa plačala. Ultrazvok mi je do sedaj naredila vsakič in dala slikco (je pa res, da sem bila šele 3x). Moja G. je itak super!!!
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 15:45:00
|
|
|
|
Arabela
|
Hojla! Tudi pri nas v Mb je materinska knjižica zastonj.. NS pa 12.000 (ali pa 10.000 odvisno kje ti jo naredijo)... Sramota, da je treba nekaterim knjižico plačati... Sramota!!! Za UZ pa so mi ravno danes rekli, da jih v povprečju naredijo 3-4 na nosečnost ali pa več, če tako presodi ginekolog...
< Sporočilo je popravil Arabela -- 15.3.2006 15:46:50 >
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 15:59:58
|
|
|
|
happy mam
|
Živjo! Jaz sem materinsko kjigico dobila ZASTOJ, in to pred tremi meseci, NS pa sem plačala 12.000, ker še nisem stara 35 let, vem pa da prinas nosečnice po 35letu NS ne plačujejo!!
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 15.3.2006 20:06:57
|
|
|
|
KODA
|
Materinsko knjižico,sem obakrat plačala.Nuhalno,pa taprvič,okoli božiča 99,še nisem nič plačala,ker je bilo takrat še to kot raziskovalno.Kolegica jo je pa imela marca 2000,je pa že plačala.
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 16.3.2006 0:37:52
|
|
|
|
Margareta
|
Sama sem plačala - Materinsko knjižico, pregled s pomočjo nuhalne svetline, dvojni hormonski test, prvi ultrazvok (pri 8 tednih), ter zadnjega (ta je bil na mojo željo)
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 16.3.2006 7:13:35
|
|
|
|
puncica
|
Nič plačala tudi UZ v 32 tednu ne. Je pa odvisno od G. do G. pa če ima koncesijo al ne, al je zasebni al ne. Skratka cela štala je s temi plačili, kot vidiš
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 16.3.2006 7:16:30
|
|
|
|
šnucika
|
Materinsko sem dobila zastonj...to je bilo lani aprila. Nisem delala NS,ampak trojni test in ta je bil tudi brezplačen,ker imam več kot 35 let. Na tvojem mestu bi se pozanimala na ZZZS...kako je s tem,zakaj so ti pri G to zaračunali!
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 16.3.2006 9:53:32
|
|
|
|
ella2006
|
Danes sem bila na pregledu, kejr so mi dali materinsko knjižico in tudi zastonj. To je pa res čudno nekateri jo plačajo nekateri pa ne.
|
|
|
|
RE: Plačila ginekoloških storitev 16.3.2006 16:56:23
|
|
|
|
kapesanta
|
v Trbovljah je MK brezplačna. Vprašaj na ZZZS kako je s tem, mogoče spada v zavarovanje in ti bodo na podlagi računa strošek povrnili.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?