Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 6.8.2013 10:14:06
|
|
|
|
Tippi
|
Pri nas doma pravimo, da je vsaka moka boljša od bele. jasno, če je res prava. zato belo uporabljam samo še za pico, ker nam je tak testo najboljši.
|
|
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 6.8.2013 11:05:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja itak je tut bela pirina mnogo boljša od navadne bele pšenične ... glikemični indeks je ful nižji. Imam pa tut jaz doma enega takega, pri katerem mora bit vse iz bele pšenične moke ... no odkar sem odkrila belo pirino moko, kupijem samo še to in moj sploh ne opazi razlike in dejansko je v okusu niti sama ne opazim, pa jo imam za vse ... peciva, palačinke, pico, kruh ...
< Sporočilo je popravil Otika -- 6.8.2013 11:08:32 >
|
|
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 6.8.2013 15:06:38
|
|
|
|
nosek5
|
Se podpišem. Vse delam iz pirine klasične, od palačink, do torte, do vseh peciv, pice, zabel... Iz polnozrnate pirine pa pečem kruh, dodam tudi različne vrste semen in olivno ter bučno olje - njami njami :)
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.8.2013 16:03:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 6.8.2013 16:11:32
|
|
|
|
Urska09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Ja itak je tut bela pirina mnogo boljša od navadne bele pšenične ... glikemični indeks je ful nižji. Hmmm....mislim, da ne bo držalo. Bela moka je bela, pa naj bo pšenična ali pirina. V vsakem primeru ima visok GK indeks, ker gre za postopek pridelave, v katerem preprosto povedano oluščijo zrna in uporabijo le sredico, s tem pa žitu odvzamejo vse zdrave in hranljive snovi. Skratka, bela pirina moka je približno tako zdrava kot bela pšenična.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.8.2013 16:46:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 7.8.2013 12:24:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 IZVIRNO SPOROČILO: Otika Ja itak je tut bela pirina mnogo boljša od navadne bele pšenične ... glikemični indeks je ful nižji. Hmmm....mislim, da ne bo držalo. Bela moka je bela, pa naj bo pšenična ali pirina. V vsakem primeru ima visok GK indeks, ker gre za postopek pridelave, v katerem preprosto povedano oluščijo zrna in uporabijo le sredico, s tem pa žitu odvzamejo vse zdrave in hranljive snovi. Skratka, bela pirina moka je približno tako zdrava kot bela pšenična. Potem se pa opravičujem ... sem bila napačno informirana očitno ... ko sem bila na predavanjih o prehranjevanju, ker sem imela kao nosečniško sladkorno (ne sploh), je rekla da so polnozrnate moke super, če pa ta ne gre ravno po grlu, je pa od bele pšenične moke veliko veliko veliko boljša bela pirina moka ...
|
|
|
|
RE: Pirina moka - navadna in polnozrnata 8.8.2013 15:34:54
|
|
|
|
Night
|
Pirina moka je od pšenične boljša za tistega, ki mu pšenica povzroča težave. Znano je tudi, da je pšenica zelo špricana, medtem ko je pira bolj odporna sorta in je ne špricajo (naj je ne bi, no). Jaz kupujem v šparu bio polnozrnato pirino moko (avstrijska ali pa nemška, ne vem iz glave), je pa tudi bela pirina, ki je še nisem poizkusila. Sem pa opazila, da je vseeno velika razlika med to polnozrnato piro in tisto, ki jo kupim direktno v mlinu (ta je bolj temna in tudi težka, testo ne vzhaja tako lepo). Je pa res, da vsaka moka, ki stoji na polici x mesecev ima zelo malo vitaminov in mineralov, tako da bi jo bilo idealno mleti sproti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?