|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Piškotki :)
26.11.2004 20:44:34   
Anonimen
Ajde punce, dejte kakšne fajn recepte! Jaz jih že imam nekje na RR od lani, jih moram poiskat, zankrat pa samo tale recept za ene super dobre prproste piškotke, k sem jih mislila dones delat, pa se mi ne da:ups: Mogoče me pa še kej pič...:)-

Lp,:fis:

ps: sam pazite, da jih ne zažgete (men se je lani po9lovica in so bli prov fejst trdi!)

DIŠAVNI PIŠKOTI-
75 g surovega masla
1 majhno jajce
275 g moke
50 g medu
1 mala zlicka pecilnega praska
100 g rjavega sladkorja
1 jedilna zlica cimeta

Moki primesas pecilni in cimet in vse presejes v
skledo. Dodas maslo v malih kosckih in to s prsti
drobis, da nastanejo nekaksne velike drobtine.
Jajce v kozarcu zmesas z vilicami, nato prilijes med
in oboje stepes se malo.
V skledo k moki dodas se sladkor, zmesas, nato pa
dodas mesanico jajca in medu.
Zgnetes in naredis veliko kroglo.
Das kroglo v polivinil vrecko in v hladilnik za cca 30
minut.
Mizo + valjar malce pomokas. Razvaljas na ene pol cm.

Pecica 170 stopinj, 15-20 minut
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Piškotki :)
26.11.2004 20:46:57   
india
Hvala, Ribica, bomo jutri pekli! Bom pa jutri kaj dodala!
LP, MIška:angel::angel::miska::miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Piškotki :)
26.11.2004 20:56:39   
saba01
oj
to bom pa tudi jaz poskusila:bravo:
Sabina:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Piškotki :)
26.11.2004 20:58:56   
tiha
mmmmmmmm, mi je kar zadišalo...

Jaz bom letos poskusila spečt cimetove zvezdice, pa medenjake (sem jih že lani in so bili super), pa še kaj bomo probal-sem vesela, da sem že doma in bom imela čas brskat za recepti in jih potem preizkušati.

CIMETOVE ZVEZDICE
za 40 zvezd

2 beljaka
220 g sladkorja
2 žlički limoninega soka
naribana lupina 1/2 neškropljene limone
zvrhana žlica cimeta
noževa konica zmletih nageljnovih žbic
cca 250 g zmletih mandeljnov
sladkor za razvaljanje

Beljaka stepemo v trd sneg. Medtem ko ga stepamo dalje, postopno sipamo vanj sladkor in pridamo limonin sok. Zmes stepamo še 10 minut. 3 žlice zmesi oddelimo, pokrijemo in shranimo.

V beljakovo zmes ugnetemo naribano limonino lupino, cimet, nageljnove žbice in mandeljne. Testo zavijemo v folijo in ga položimo za kako uro v hladilnik.

Pečico segrejemo na 175 st. C, pekač namastimo. Delovno površino rahlo posipamo s sladkorjem v prahu in na njen na pol cm debelo razvaljamo testo. Z zvezdastim modelčkom izrežemo kake 4 cm (v premeru) velike zvezde in jih premažemo s prihranjeno beljakovo zmesjo. Zvezde položimo na pekač in jih v vroči pečici na spodnji rešetki pečemo kakih 10 do 15 minut.
Zvezde naj ostanejo svetle in mehke.


MEDENJAKI
50dag rjavega sladkorja
35 dag ržene moke
35 dag bele moke
10 dag stopljenega medu
4 cela jajca
1 čajna žlička jelenove soli (ali natrona ali sode)
1 paket začimb za medenjake

Vse skupaj zmešaj in naredi gladko maso, toliko, da se ne lepi več na roke (postopoma dodajaš moko). Testo pusti počivat v hladilniku 2 uri.

Pred pečenjem premaži medenjake s stepenim jajcem. Namesto kupljene vrečke z začimbno mešanico lahko uporabite cimet, muškatni orešček, koriander, klinčke, pimet, koprc, ingver, janež, poper, janeževo zvezdo in kardamom.

Rženo moko včasih zamenjam s polnozrnato.

Oba recepta sta z med.over.neta s prehrane....Najbolje, da še malo tja pokukamo, ker so poleg receptov še krasni nasveti.

Joj, moj :roza: pikici se ful kolca, cel trebuh mi poskakuje....



Lep večer še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Piškotki :)
26.11.2004 21:04:49   
tiha
Evo, še par linkov:

medenjaki
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=19397&t=19397

cimetove zvezdice
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=23625&t=23625#reply_23625

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
V NLB so pripravili nagradno igro, s katero želijo mladim vsaj malo olajšati pot do lastnega doma.




Sadje, zelenjava ali riž z mlekom?
пеперутка16

Kako ste začeli z uvajanjem goste hrane in ali ste zadovoljni s tem režimom in otrokovim odzivom? Najprej smo predstavili: