|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediatrična bolnica v Mariboru
26.12.2005 21:58:58   
Anonimen
Po tednu dni je ne morem prehvalit. Sestre so mi šle precej na roko. Vse prijazne, da ne moreš verjet. Davida so vse poznale in se mu nasmihale, ko je prijuril iz sobe na hodnik.

Najprej je bilo rečeno, da bom morala plačat  7300 na noč, saj je mali že velik in ni odvisen od dojenja, pa so potem ugotovili, da še vedno precej dojim (3 dl na dojenje) in sem bila plačila oproščena. Hvala bogu, prišparala sem 44 jurjev!!!

Sestre... kot mame. Pri otrocih, ki niso imeli s seboj staršev, so sedele in jih božale, če so jokali (niso pa jih vzele iz posteljic). Saj vem, da se bo grdo slišalo, ampak nekateri otroci so bili res odreni in slabe volje, kar je pa bilo glede na stanje razumljivo. Nekaj otrok so ponoči, če niso mogli zaspat, celo vzele iz posteljic in jih vozile po oddelku z vozičkom, da so zaspali. Nekatere, za katere so pa starši povedali, da jih doma pustijo odjokat, so pa jih tudi pustile. En otrok je bil še posebej smešen - kadarkoli so v naši sobi prižgali luč, se je mali usedel v posteljici in sede spal naprej.

Eni mamici so obljubile, da jo bodo poklicale, če se bo njena punčka preveč jokala in ne bo mogla zaspat in so jo kasneje res.

Res je, da če ne bi dobila postelje, bi naslednjič sedela ob njem v sobi in spala na stolu. Edino, kar me je motilo, je bilo to, da če že ostaneš v bolnici z otrokom, ne moreš biti v njegovi sobi, ampak v posebni sobi za matere. user posted image  V Slovenj Gradcu je to bolje urejeno, pa še ceneje je (3000 SIT na noč).
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pediatrična bolnica v Mariboru
26.12.2005 22:04:27   
KODA
Jaz sem ob tastarejšem ,ko je bil v bolnici spala na stolu,ali sem si prinesla spalko.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2005 22:07:01   
valči
Sem vesela,da ti je bolo všeč.Mogoče je bila med sestrami tudi moja sestrična-dela na pediatriji.Je taka dušica,res.Ime pa ji je Karmen ima pa rdeče skodrane lase.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2005 22:12:07   
kofetek2010
no, fajn, če so se popravile user posted image  
ro-la ima o njih čisto drugačno mnenje user posted image

en velik user posted image  za Davida

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.12.2005 22:52:27   
Ro-La
Pa da se še jaz izkašljamuser posted image

Po treh dneh preživetih na pediatriji, ne morem povedati niti ene pozitivne besede glede dnevnih sester (nočni sta bili edini, ki bi jima lahko rekla sestra). Niti ene nisem videla, da bi katerega otroka pobožala, še več, otroka je pustila jokati 2 uri preden mu je dala večerjo- mrzlo!!! (ta otrok bi lahko sam jedel, le iz posteljce bi ga mogla dvignit in ga dat za mizo), ki pa od razburjenja ni mogel jesti, zato je pač ostal brez večerje. Po večerji pa je otroka kao zrihtala in ga dala nazaj v postlo, gitre gor in odfrčala boh ve kam. Otrok je jokal naprej, dokler niso prišle nočne sestre in ga potolažile. Vmes si slišal še kak povzdignjen glas in hud prijem, vse to v pričo drugih staršev.

Po dogovoru z zdravnico je bil našemu Laneju "dovoljen" pol urni odklop infuzije, ki pa ga nisva dočakala, še več, sestra je tako zmanjšala pretok NaCl-a in glukoze da ni nič teklo. Tudi če sem ji 5x rekla naj ga odklopi za pol urce, me je ignorirala. Potem sem pač stvar vzela v svoje roke in nastavila infuzijo, da je tekla tako kot mora, če že mora bit priklopljen (zamašek za kanilo je nosila v žepu). Ker je mali vmes zakuhal sem jo poklicala naj mu izmeri temperaturo, je prišla, izmerla, rekla da je povišana. Kolko je??? Nisem izvedela do večerne vizite, ko je mogla dohtarci poročat (prej user posted image  ni niti na temperaturni list vpisala) Na viziti dohtarca naznani, da Lanej ne potrebuje več infuzije in da ga lahko odklopi dokončno. Seveda sestre ni bilo več na spregled, dokler ni prišla "gnjavit" če se bova šla zrihtat. Seveda, odklopite infuzijo ali pa pridite nosit 50 let staro infuz. stojalo težko najmanj 30kg. Kar naenkrat je bila gužva v kopalnici in se z urejanjem ni mudilo. Deset minut preden je šla domov naju je "odrešla", pa sebe tut, bi ji najrajši vrat zvila.

V dopoldanskem času nisi smel z otrokom v dnevni prostor, ker so tja lahko šli samo otroci brez staršev. Zakaj? Zato ker je bila prevelika gužva. Notri sta sedeli dve sestri, štirje pripravniki SZŠ, štirje praktikanti VZŠ, in 2 otroka. Za kozlatuser posted image  Ostali starši smo se s svojimi otroki sprehajali po hodniku in delali še večjo gužvo. Kosilo so mogli prav tako otroci pri katerih so bili starši jesti v sobi.  Delile so sestre in to po občutku, ta bo jedel juho in meso+krompir, ta bo jedel meso+krompir in solato.....mogoče je še kateri dobil sladico. Lanej je ni dobil (no, solate tut ne), pa bi mogoče ravno to jedel.... če ne bi v času kosila spal (ni bil edini) in bi moral, ko bi se zbudil jesti mrzlo kosilo. Po eni strani hvalabogu da ni nič jedel, bi še kaj druga fasal ne samo viroze z bruhanjem.

Ker je Lanej "samo" bruhal sva lahko šla na izhod, pod pogojem da drugi dan prideva po odpustnico ob 9.30, ker se takrat enkrat začne vizita.  Midva sva točno ob uri tam, vizita je bila točna....sicer šele ob 11h ampak.....odpustnico sva dobila ob 15.30. Če bi to vedela, bi otroka pustila doma in bi sama šla nazaj....

....to je bila le kapljica v morje dogajanj na mariborski pediatriji in upam da naju ne vidijo več tam....svojega otroka pod nobenim pogojem ne pustim samega "v rokah" takih sester

....pri Laneju smo bili non stop, tudi ponoči, na stolu zraven postelje, nismo plačali 7jurjev za postlo, ker ni nobeden obljubil, da imaš 100% posteljo tudi če plačaš. Če pride do povečanega števila sprejemov ostaneš brez postelje, 7jurjev in pristaneš na trdem stolu ob postelji.

....sestre naj bi bile ČLOVEK IN POL....te na pediatriji niso bile niti pol človeka in me je kr sram, da sem tudi sama sestra, ravno zaradi takihuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.12.2005 22:52:57   
Moyca_
JA  v kateri si pa ti bila. Jaz sem bila pred tednom dni in ni bilo takšnih sestr- ortoci so se kar nekaj časa jokali preden je prišla katera.user posted image user posted image
Saj sta dve morda super. En je Mateja in ona je res prava v vseh pogledih. Jaz sem spala na stolu pa mi je enkrat prešvercala blazino. sem ji nesla en Merci v petek.
Polovica je koliko toliko. Da pa ne govorim o treh babnica. Otroke kar puščajo jokat,.........

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.12.2005 22:55:59   
Moyca_
SO SEDELE IN JIH BOŽALE IN PONOČI OKROG VOZILE???? Pa ti nisi resna- a so ti kaj plačali al kaj????
To pa niti v sanjah nisem doživela pred enim tednom. Mislim- halo.
Če te ne bi poznala bi ti rekla da si izmišljuješ- sedj pa lahko rečem samo da si malo preveč sangviničnauser posted image

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2005 23:01:15   
Ro-La
Mogoče pa so se sestre zaradi božiča in teh praznikov tako lepo obnašaleuser posted image user posted image user posted image

pred tremi tedni je bilo vse drugače, še dobro da je imelo 95% otrok obiske cel dan, drugače bi bilo dretja še pa još....

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2005 23:02:54   
Ro-La
aja, mi smo bli v 3 nadstropju, čeprav bi se najraje preselila v četrtega (je zaprt zaradi varčevalnih ukrepov)user posted image

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2005 23:05:14   
Moyca_
mi smo bili v drugem nadstropju

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2005 23:06:14   
Moyca_
Ro- La morda so res božično razpoložene, ampak tiste tri čarovnice dvomim da user posted image

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2005 0:53:30   
lelaval
Tudi moja starejša otroka sta že bila parkrat v tej bolnišnici. In tudi jaz nimam pohvalnih besed (razen za morda tri izjeme).  Pa ne bom zdaj vseh podrobnosti pisala, ker se mi ne da, pa tudi nočem teh slabih strani obujat. 
Ko je 1. hčera šla v bolnico - prvič, zaradi rota virusa in ni dobivala nič zdravil, infuzije,... - nič sva se zbunila, da jo bova vzela na svojo odgovornost ven in drugam peljala, ker je skoraj dehidrirala, pa je za 5 min. dobila vse potrebno. A je to način- ali se jim ne ljubi, ali pa tako šparajo? user posted image  user posted image
Je pa nazadnje bil sin - lani maja v bolnici - z močno plučnico in je tisti dan, ko je šel domov, ga sestra dopoldne peljala na slikanje pluč.(mene takrat ni bilo tam).  Pa je hotel pospravit (kot vedno) v omarico svojo igračko - plišastega Snoopya, ki ga je imel že od ful malega in sploh ni mogel živet brez njega. (včasih je na trebušku imel pravo uro, vendar sem jo odstranila, da sem ga lahko prala). Pa se je babi mudilo in ni smel pospravit svoje igrače, druga je čakala, da posteljo že preobleče. In ga je pustil na postelji, ko je prišel nazaj, pa ga ni bilo NIKLJER. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
Pa še jokat se ni smel. Si lahko mislite? Že res, da sami odgovarjao za svoje stvari, a niso mu niti pustile pospravit. Koze. Prvo, ko je ati prišel ponj, da gresta domov,  mu je povedal za Snoopya, ena - ta je bila vredu, je šla še v pralnico in se trudila, da bi ga našla, a zaman. Sva še teden hodila tja iskat in klicala, ker ni mogel niti spat, pa nič. Mogoče ga pa je kdo odnesel - od otrok? Saj ni bil nič vreden, a njemu dosti. Nikjer nisem našla Snoopya, komaj enega v Merkatorju, a ta ni pravi, ker je drugačen, manjši....Pa si vedno izmišljujem nove izgovore za potolažit, a nekaj časa veljajo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2005 15:25:10   
valči
Hudo mi je,ko to berem,kaj vse se dogaja,pa v Mariboru.Jaz sem pa pri sebi mislila,kaj je mariborska pediatrija in da,če bo kdaj treba,peljem otroka v Mariboruser posted image

Jaz pa imam grenko izkušnjo z Brežicami-pediatrija.Smo imeli pet dni sina tam,ker je z pulta padel in bil-kao na opazovanju.Jaz sem glih rodila,ati pa tudi ni mogel bit zravenuser posted image še sedaj me strese,ko pomislim,kaj so tam delali z njimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Domov sem ga dobila bledega,hoditi je pozabil-dobesedno,prav spotikal se je,presrtašen do konca,nočne more je imel,lase pa čisto prepotene od toliko joka...

Boli me,ko se samo spomnim in ko vas berem,mi je še toliko huje.Sem se zaklela,da samega NIKOLI več ne pustim v bolnici,sploh pa ne v Brežicah!
Zdravniki pa samo vlečejo dneve,ker ni gužve in da bi bilo polnouser posted image user posted image

Bogi otroci,če katera ve,kakšno je stanje v celjski pediatriji,naj poroča.
Vsem otrokom mnogo zdravjauser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2005 22:56:44   
Skabi
Celjska pediatrija - še vsakič sem bila z otrokom, imela svojo posteljo, oz. celo sobico.
Na oddelkiu za dojenčke je zelo hudo, ker si skupaj z otrokom zaprt cel dan v sobi (zaradi prenosa infektov ne smeta ven). Večina sester je prijaznih (vsaj takrat, ko so starši zraven, drugače otroci kar dosti prejokajo), se jim pa ne da nič kaj naredot. Vso nego prepuščajo materi - saj ne , da tega ne bi hotela naredit. Moj jeimel pri 6 mesecih zelo hudo okužbo z rota virusom - ves čas na infuziji, previjala sem ga kar naprej. To z tisto infuzijo sploh ni bilo enostavno - enkrat sem vse skupaj prevrnila in razbila, pa nisem mogla nobene sestre doklicat.
s tamalim sem bila v bolnici 5 tednov po porodu, tudi sama bolna, pa mi niso nič pomagale.
Na otroški kirurgiji je vrtec, v njem pa vzgojiteljica, ki otroke zaposli s televizijo, igrače pa v omere zaklene!
Na splošno so prijazne sestre, ampak otroka samega tam nikoli ne bi pustila!
Cena pa je okrog 4 tisoč na dan - za polni penzion :)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.12.2005 0:04:26   
Anonimen
No, midva sva tudi bila v 2. nadstropju na oddelku za dojenčke in moram rečt, da se prav čudim, ko berem vaše poste. In Moyca, ni to nobena reklama, res je bilo tako, kot sem pisala, sploh tisto o nočnih vožnjah v vozičkih. Saj tudi sama ne bi verjela, če ne bi videla.

Saj ne morem verjet, da ste imele take izkušnje! Mogoče sem pa samo naletela na tako super izmeno? Še z mojim user posted image  sva se pogovarjala, da bi te sestre morale biti v porodnišnici, ne pa tu, ko so pa tako super in prijazne... user posted image user posted image user posted image

Sestra Mateja je pa itak bila zakon! Samo ona je bila na drugi strani, midva sva bila na oddelku drisk in bruhanja. Kako je bilo ime najini popoldanski sestri, ne vem, vem pa, da je bila zelo zelo mila in bolj tiha. Nočna sestra je bila neka blontna, slišal se ji je hrvaški naglas. Sicer je res, da je nakazala eno noč, da zna bit bolj ostra, ampak sva problem hitro zglihali, ker se ji nisem pustila.

Mi je pa moja cimra omenila, da je imela čez vikend neko sestro, ki bi ji skočila za vrat od jeze, pa sem samo mislila, da je morda bolj občutljive sorte. Očitno sem se zmotila.

Sestre Karmen pa pri nas ni bilo.

Kakorkoli že, srčno upam, da ne bom rabla nikoli več na pediatrijo v Maribor.

Aja, kar se infuzij tiče, je ena sestra celo šla do zdravnice in jo sama prosila, da Davida odklopi od nje, ker se ji zdi, da je je dobil dovolj. In so ga res. Pa še trudili so se, da bi vse infuzije čimprej stekle.

Pa a me sploh govorimo o isti bolnišnici???

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.12.2005 10:32:18   
Moyca_
tota z hrvaškim naglasom je prava KURA- sploh ne bom pisala kaj mi je vse govorila septembra ko sem tudi bila notri o mamicah ki ostajajo notri z otroci- brez besed

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.12.2005 10:45:21   
Anonimen
Moyca, v bistvu me njena zahrbtnost ne moti, ker z njo nimam stika. user posted image  Glavno je, da sva se takrat dobro razumele.

Zakaj so pa otroke ponoči vozle z vozički, pa se verjetno razlog skriva v tem, da so želele, da čimprej zaspijo in da ne zbudijo ostalih, ker so potem imele mir.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.12.2005 11:20:25   
Seven*
Jaz sem bila 10 dni v prvem nadstropju intenzivne nege. Pa sem bila kar zadovoljna z osebjem. Saj je bila kaksna malo slabe volje, ampak vecinoma so bile cool. Je pa res, da sem se jim ful smilila in so zato bile bolj prijazne.

Ko sva bili z Emo na drugem nadstopju, sva tam samo prenocili. Najbolj me je zbodlo to, da ne obvladajo handlinga in da so mojega otroka vlacile kot malo macko. To bi pa res morale znat, saj cele dneve delajo z otroci madona!! Jaz pridem tja z rizicnim otrokom in mi ga prime za noge in dvigne visoko v zrak. Nobena ni imela pojma!! Eh, ni besed. Cez 5 mesecev imam spet tam opravke. Spet za dva dni. Me je kar groza!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.12.2005 11:41:37   
powered
Ne vem...mislim, da najina izkušnja resnično ni bila slaba. S Skutico sva imela pač očitno veliko srečo ali kaj. Še to bom povedal. Ko Skutica ni zaradi skrbi mogla jesti svojega kosila, so jo sestre prišle prigovarjat, da naj se potrudi, da naj vsaj nekaj malega poje, da ne bo zbolela še ona. Pa kako so prišle večkrat kar tako (izven rutine) vprašat, če je vse tako kot mora bit (pa se tudi malo pogovorit). Pa ne napisat, da morava potem močene veze imet...jih nimava. Enostano so bile prijazne.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.12.2005 12:57:04   
Moyca_
ja super za vasuser posted image

Lp, Mojca
www.atrium-nep.si

(odgovor članu powered)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.12.2005 18:04:55   
valči
Skabi,hvala za poročilo,v vsakem primeru,če bo kdaj treba,grem raje v Celje,kot v Brežice.Nikoli jim ne odpustim tega,v kakšnem stanju sem dobila otroka po petih dneh bivanja tam.Verjetno je bil skoz zaprt v postelji in sestradan do konca je bil doma...Zakaj so sploh tamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.12.2005 14:13:54   
petra2
Za sestre bi lahko pisala metre in metre pohval. za zdravnike (določene) pa žal ne...
Jaz imam salbo izkušnjo z enim zdravnikom  - se je  obnašal kot bogovi in če tudi nu vedel (kar mi je povedal) kaj je natančno otroku je  konzirjalni pregled (ali posvet z drugim zdravnikov) opravil šele po dolgih 10 dnevih (ko sem že skoraj znorela), pa še tisto kar je rekel drugi zdravnik na tem svetu je trajalo in trajalo (da sem morala še enkrat znoret in poklical nekoga izven bolnice, da je urgiral).
V primerjavi z ljubljansko ni prijerjav - boljša organizacija, prijaznejši zdravniki itd.
lp, petra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?