Ro-La -> RE: Pediatrična bolnica v Mariboru (26.12.2005 22:52:27)
|
Pa da se še jaz izkašljam[sm=smiley11.gif] Po treh dneh preživetih na pediatriji, ne morem povedati niti ene pozitivne besede glede dnevnih sester (nočni sta bili edini, ki bi jima lahko rekla sestra). Niti ene nisem videla, da bi katerega otroka pobožala, še več, otroka je pustila jokati 2 uri preden mu je dala večerjo- mrzlo!!! (ta otrok bi lahko sam jedel, le iz posteljce bi ga mogla dvignit in ga dat za mizo), ki pa od razburjenja ni mogel jesti, zato je pač ostal brez večerje. Po večerji pa je otroka kao zrihtala in ga dala nazaj v postlo, gitre gor in odfrčala boh ve kam. Otrok je jokal naprej, dokler niso prišle nočne sestre in ga potolažile. Vmes si slišal še kak povzdignjen glas in hud prijem, vse to v pričo drugih staršev. Po dogovoru z zdravnico je bil našemu Laneju "dovoljen" pol urni odklop infuzije, ki pa ga nisva dočakala, še več, sestra je tako zmanjšala pretok NaCl-a in glukoze da ni nič teklo. Tudi če sem ji 5x rekla naj ga odklopi za pol urce, me je ignorirala. Potem sem pač stvar vzela v svoje roke in nastavila infuzijo, da je tekla tako kot mora, če že mora bit priklopljen (zamašek za kanilo je nosila v žepu). Ker je mali vmes zakuhal sem jo poklicala naj mu izmeri temperaturo, je prišla, izmerla, rekla da je povišana. Kolko je??? Nisem izvedela do večerne vizite, ko je mogla dohtarci poročat (prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ni niti na temperaturni list vpisala) Na viziti dohtarca naznani, da Lanej ne potrebuje več infuzije in da ga lahko odklopi dokončno. Seveda sestre ni bilo več na spregled, dokler ni prišla "gnjavit" če se bova šla zrihtat. Seveda, odklopite infuzijo ali pa pridite nosit 50 let staro infuz. stojalo težko najmanj 30kg. Kar naenkrat je bila gužva v kopalnici in se z urejanjem ni mudilo. Deset minut preden je šla domov naju je "odrešla", pa sebe tut, bi ji najrajši vrat zvila. V dopoldanskem času nisi smel z otrokom v dnevni prostor, ker so tja lahko šli samo otroci brez staršev. Zakaj? Zato ker je bila prevelika gužva. Notri sta sedeli dve sestri, štirje pripravniki SZŠ, štirje praktikanti VZŠ, in 2 otroka. Za kozlat[sm=smiley11.gif] Ostali starši smo se s svojimi otroki sprehajali po hodniku in delali še večjo gužvo. Kosilo so mogli prav tako otroci pri katerih so bili starši jesti v sobi. Delile so sestre in to po občutku, ta bo jedel juho in meso+krompir, ta bo jedel meso+krompir in solato.....mogoče je še kateri dobil sladico. Lanej je ni dobil (no, solate tut ne), pa bi mogoče ravno to jedel.... če ne bi v času kosila spal (ni bil edini) in bi moral, ko bi se zbudil jesti mrzlo kosilo. Po eni strani hvalabogu da ni nič jedel, bi še kaj druga fasal ne samo viroze z bruhanjem. Ker je Lanej "samo" bruhal sva lahko šla na izhod, pod pogojem da drugi dan prideva po odpustnico ob 9.30, ker se takrat enkrat začne vizita. Midva sva točno ob uri tam, vizita je bila točna....sicer šele ob 11h ampak.....odpustnico sva dobila ob 15.30. Če bi to vedela, bi otroka pustila doma in bi sama šla nazaj.... ....to je bila le kapljica v morje dogajanj na mariborski pediatriji in upam da naju ne vidijo več tam....svojega otroka pod nobenim pogojem ne pustim samega "v rokah" takih sester ....pri Laneju smo bili non stop, tudi ponoči, na stolu zraven postelje, nismo plačali 7jurjev za postlo, ker ni nobeden obljubil, da imaš 100% posteljo tudi če plačaš. Če pride do povečanega števila sprejemov ostaneš brez postelje, 7jurjev in pristaneš na trdem stolu ob postelji. ....sestre naj bi bile ČLOVEK IN POL....te na pediatriji niso bile niti pol človeka in me je kr sram, da sem tudi sama sestra, ravno zaradi takih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|